懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

小小姑娘BB 發表於 18-1-14 08:48

我14周時都係肚已經好明顯,不過磅數無增加,主要是我人 ...

點解你14周肚就大,我都係14周,但肚還細,唔顯眼。我偏瘦,醫生話我可以比其他孕婦再重14~17磅。

別墅

hayman272 發表於 18-1-14 22:26
點解你14周肚就大,我都係14周,但肚還細,唔顯眼。我偏瘦,醫生話我可以比其他孕婦再重14~17磅。
...

我都唔知點解,我雖然顯肚,但bb中碼,胎水正常,無妊娠糖尿病,不過有兩粒子宮肌瘤,唔知關唔關事。

依家36周4啦,肚是很大,重左23磅左右。

男爵府

hiuhiu妹 發表於 18-1-12 23:13
由未懷孕到依加14wk重咗5kg,個肚又好大個,摸落有時軟林林,有時就實。有冇jm同我一樣?我係咪要減 ...
產檢醫生話bb健康,媽媽健康咁就冇需要擔心,肥得多最多生完慢慢減,我陀第一胎時又係肥得好快重左好多,個肚大得好快,不過我冇妊娠糖尿、冇血壓高,bb出世都好健康好重磅,如果你好介意自己肥既就留意自己飲食係唔係太重口味,食返清淡d個人會冇咁腫,我果陣係食好多生果,醫生話吸收太多果糖所以肥得快。

大宅

我都好怕我肥得太多,好難減,15W個肚都幾顯了

複式洋房

northernstar123 發表於 18-1-16 10:53
我都好怕我肥得太多,好難減,15W個肚都幾顯了

我都怕
但我呢個星期又冇脹得咁明顯

大宅

回覆樓主

我16wk2, 開頭都嘔到無胃口,時好時壞,輕左2磅,但顯肚,盆骨同patpat及上圍都多左肉

別墅

回覆樓主

我發覺磅數同顯肚無直接關係
我16w 個肚好明顯 胸又大咗
但只係重咗兩磅...

複式洋房

回覆樓主

黎緊狗年好似好多人生bb

子爵府

回覆樓主:

我3個月時個肚已經好大,阿媽話我似5-6個月。

宜家第6個月,只係比之前大少少,即係第4-5個月慢返。

大宅

hiuhiu妹 發表於 18-1-14 15:56
感謝各位jm意見
我依加日日3餐 都係食麵或者飯

你揀低gi 主食食。唔好食咁多白飯,同埋唔好食咁多甜野。5kg重得好快啊!我而家25周,重左6kg, 我目標係成個孕期不超過12kg,最好10kg。

首頁

尾頁

跳至