想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Babychuwaiwai 發表於 18-1-13 00:31
請問有冇jm係陳億仕醫生做過ivf+Pgs?

有,大約四年前做,大約八萬。我本人覺得佢好專業,我一次就成功。

大宅

回覆樓主

醫生真係人夾人 我自己睇佢覺得佢比到信心我 我就唔覺得佢商業,反而有個姑娘講解D ivf細節就真係似sales

別墅

爭氣 發表於 18-1-14 19:09
醫生真係人夾人 我自己睇佢覺得佢比到信心我 我就唔覺得佢商業,反而有個姑娘講解D ivf細節就真係似sales
...

你係咪因為免疫問題所以...,我怕我case比較複習而且又是高齡,香港我之前2次小產後睇過養和婦科主任都冇乜點理我只叫我再試,結果又小產,現在想做ivf又有d擔心香港醫生幫唔到我,又睇見好多jm係香港失敗咗幾次去台灣即刻成功,聽講台灣成功率又高d,但又唔想飛咁遠因為要返工,真係唔知點好

別墅

gugumom 發表於 18-1-14 16:30
有,大約四年前做,大約八萬。我本人覺得佢好專業,我一次就成功。

真係開心一次就成功但我1年小產咗3次又係高齡,唔知睇陳醫生會唔會搵到我嘅原因,已經高齡冇乜時間,本來決定了去台灣,但現在又聽到人講陳醫生好,真係唔知邊個醫生先幫到我

子爵府

回覆 Babychuwaiwai 的帖子

其實我同意上面JM所講,看醫生係人夾人,個醫生俾唔俾到信心你,真係你自己先感受到,我自己都係看陳憶仕醫生做IVF,一次成功,但我就不需要做PGS。
其實你已初診,定係心大心細去唔去睇?如果未睇,可能你真係要睇一次,了解佢會建議你點做,先知呢個醫生幫唔幫到你。

洋房

Babychuwaiwai 發表於 18-1-14 23:32
真係開心一次就成功但我1年小產咗3次又係高齡,唔知睇陳醫生會唔會搵到我嘅原因,已經高齡冇乜時 ...

我覺得可以先去見下陳醫生,睇下佢既意見
Consultant fee 1000
男性精子和小產有關係,可以去驗下精子DNA

別墅

HOPEFORBB 發表於 18-1-14 23:52

其實我同意上面JM所講,看醫生係人夾人,個醫生俾唔俾到信心你,真係你自己先 ...

我仲諗緊去台灣定陳醫生度初診,不過聽完你地嘅意見我,我應該會去陳醫生度初診先,睇下佢有咩意見。真係好多謝你比我嘅意見,希望我會好似你一樣一次成功啦

別墅

StevenMan 發表於 18-1-15 00:15
我覺得可以先去見下陳醫生,睇下佢既意見
Consultant fee 1000
男性精子和小產有關係,可以去驗下精子DNA

我都有諗過會唔會係精子問題,所以第二次小產後就去養和check,可惜個醫生只叫我驗黃體,報告正常,就叫我再試唔洗驗其他

大宅

回覆樓主

我因為曾經小產三次,有其他jm介紹我睇陳醫生,check哂所有嘢其實男女雙方都有小小問題,所以決定ivf+pgs
我都曾經試過去台灣初診翁翁,翁翁都係一個好好的醫生,但要經常飛來飛去太累啦,所以我揀咗陳醫生
放心啦,check咗問題喺邊再對症下藥,選一個適合自己的辨法及醫生
我問過陳醫生台灣用的辨法佢都有用,我將所有希望比哂佢啦

大宅

回覆樓主

如果你打算喺陳醫生度驗哂女方免疫十凝血
男方精子,夫婦基因等預$20000左右
如你之前有喺其他地方驗過呢D嘢可以拎埋報告比醫生睇

子爵府

初診一次比較吓,搵個能夠幫你解決你嘅問題的醫生好緊要。
祝好孕快啲降臨你身上,加油呀!

別墅

爭氣 發表於 18-1-15 08:33
如果你打算喺陳醫生度驗哂女方免疫十凝血
男方精子,夫婦基因等預$20000左右
如你之前有喺其他地方驗過呢D ...

聽完你咁講,我決定去陳醫生度check咗先,唔該曬你呀

大宅

回覆樓主

大家一齊加油

大宅

爭氣 發表於 18-1-14 08:27
我喺dr chan!度驗哂所有免疫及凝血基因
請問係咪有特別野,醫生先建議驗免疫及凝血基因和pgs?還是自己要求做?Pgs 1粒幾錢?
我抽左卵,醫生無叫我做pgs
叫天不應

大宅

Babychuwaiwai 發表於 18-1-13 00:31
請問有冇jm係陳億仕醫生做過ivf+Pgs?
我都同意上面兩位jm講,醫生真係人夾人的,最緊要醫生比到信心你,你信任佢既專業,個人心情都會放鬆d。我都係搵陳醫生做ivf的,覺得佢比到信心我。
見醫生前,記住準備諗定有乜問題想問醫生。只要你主動問,醫生會耐心咁答你。

果到d姑娘大部份都幾好架,手術前後都好細心。

祝你成功!!!

叫天不應

大宅

kellypp70 發表於 18-1-20 16:11
請問係咪有特別野,醫生先建議驗免疫及凝血基因和pgs?還是自己要求做?Pgs 1粒幾錢?
我抽左卵,醫生無叫我 ...

我自己要求
因為我已三次小產所以check咗免疫及凝血
Pgs就1-2個胎都係$22600

大宅

爭氣 發表於 18-1-20 19:05
我自己要求
因為我已三次小產所以check咗免疫及凝血
Pgs就1-2個胎都係$22600
嗯,明白了。
祝你成功
叫天不應

大宅

我唔太鍾意哩個醫生,有啲串咀,好商業,仁醫唔係咁,我抽兩次,放兩次胎,用咗廿幾萬,結果搵第個醫生通完輸卵管後,即有bb,bb已18個月喇

子爵府

Babychuwaiwai 發表於 18-1-14 03:43
唔知點解pm唔到比你請問陳醫生有冇幫你做免疫檢查?你會唔會做Pgs?我都想係香港做多過去台灣,畢竟唔洗飛 ...

想問你流產左幾多次?
一般係咪三次流產,醫生先會比你做pgs?
我兩次小產,想知可唔可以直接搵陳醫生做pgs

別墅

肥豆媽咪 發表於 18-2-11 15:56
想問你流產左幾多次?
一般係咪三次流產,醫生先會比你做pgs?
我兩次小產,想知可唔可以直接搵陳醫生做pgs ...

我小產咗3次,其實我覺得你現在小產2次已經要找出原因,或者你想做ivf的話,做唔做pgs一般都係醫生建議,但如果你想做的話醫生亦會幫你做,但我最後去了台灣攞晒針,冇去到陳醫生度,下月先開針

首頁

尾頁

跳至