自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問各位媽媽可唔可以幫我分析下?謝謝
係深水涉崇真同九龍禮賢

幼稚園
謝謝

男爵府

回覆樓主:

Up thanks

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

幼稚園、小學、中學? 呢2間都有幾間不同的分校。 邊間呢?

男爵府

ChloeMa 發表於 18-1-13 15:39
幼稚園、小學、中學? 呢2間都有幾間不同的分校。 邊間呢?

唔好意思,深水涉崇真同九龍禮賢

伯爵府

vickykiu 發表於 18-1-13 17:35

呢兩間都喺深水埗有幼稚園小學中學,你講明係邊樣啦

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

我小朋友以前讀崇真,但2間我選禮賢。
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

alicialee1210 發表於 18-1-13 17:39
我小朋友以前讀崇真,但2間我選禮賢。

謝謝你呀

侯爵府

vickykiu 發表於 18-1-13 13:37
請問各位媽媽可唔可以幫我分析下?謝謝
係深水涉崇真同九龍禮賢

2間之中必選禮賢、勁後悔比小孩讀呢間祟真。你可去EK 個邊看看comments , 好真實
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

SaBB 發表於 18-1-13 17:45
2間之中必選禮賢、勁後悔比小孩讀呢間祟真。你可去EK 個邊看看comments , 好真實
...

我過去睇下先,謝謝(emoji)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

vickykiu 發表於 18-1-13 17:35

幼稚園定小學? 我個仔以前由禮幼上禮小,你想知邊間?

侯爵府

vickykiu 發表於 18-1-13 18:07
我過去睇下先,謝謝(emoji)

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=409
反而我有幾個朋友送仔女入又一村禮賢, 個個也讚不絕口

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

我女係禮幼畢業, 宜家佢中二仲記得好多老師好錫佢, 同埋學校生活點滴!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

gracelam 發表於 18-1-13 21:27
我女係禮幼畢業, 宜家佢中二仲記得好多老師好錫佢, 同埋學校生活點滴!!
...

謝謝你

大宅

回覆 SaBB 的帖子

請問講邊方面真實?有冇連結copy,我地今日先交書簿費😰

大宅

回覆樓主:

我都後悔之前讀祟真(國際部),好在走得快

伯爵府

回覆樓主

我囡以前讀九龍塘禮小,囡而家讀中二,佢都好懷念以前讀小學時嘅老師同副校長,副校長而家升左做校長,佢真係好錫小朋友嫁!

珍珠宮

翠B 發表於 18-3-24 11:36
我都後悔之前讀祟真(國際部),好在走得快

請問點解呢? 好多人想有offer 呢
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

貓頭雀 發表於 18-3-24 12:51
請問點解呢? 好多人想有offer 呢

都好多人轉走,試過先知適唔適合

男爵府

回覆樓主

我囡讀完禮幼升禮小,內向小朋友禮賢會俾好多鼓勵,所有表演人人有份,小朋友會越來越越有自信

男爵府

pandafong 發表於 18-3-24 12:20
我囡以前讀九龍塘禮小,囡而家讀中二,佢都好懷念以前讀小學時嘅老師同副校長,副校長而家升左做校長,佢真 ...

副校曾經幫我處理一件事, 我當時係投訴個新黎嘅老師, 佢處理得好好, 唔好誤會禮賢老師, 其實個個都好好, 呢個新老師, 九十後初初出黎做嘢, 而且仲係禮賢舊生, 呢個老師好幸福, 小時候校長不但教佢書本上嘅知識, 出黎做嘢仲繼續教佢點做人

禮賢幼稚園好唔好我唔知, 但小學一定係冇得頂, 出黎成績唔差, 仲要讀得開心, 去邊度搵, 我女當年全級係冇人升band 3中學

首頁

尾頁

跳至