自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

留毛推介比阿女睇

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

伯爵府

2018復活節勳章

芷欣mama 發表於 18-1-13 20:49
好,寫底佢先,之後睇,thanks

我女近期最中意Stranger Things,另外陪我睇 This is Us,呢套超溫情,經常睇到鼻紅紅

舊啲呢就最愛 House & Sherlock

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

如果年輕人睇我推薦 13 reasons why 關於校園欺凌如何令一個女仔步上自殺之路,死前錄下錄音帶給予欺凌過佢既人,不過唔知你小朋友幾大 內容有一段關於性侵。睇完係會令人反思.

寶石宮

2023年兔年勳章

bigbighei 發表於 18-1-13 19:11
亞仔睇緊神煩警探,flash,arrow,路西法....

呢幾套好睇

大宅

回覆樓主

我有睇開code black, the crown, the night shift, house of cards

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

HAZEL920 發表於 18-1-13 21:38
如果年輕人睇我推薦 13 reasons why 關於校園欺凌如何令一個女仔步上自殺之路,死前錄下錄音帶給予欺凌過佢 ...

阿女12歲,我會同佢一齊睇, 從旁指導

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Pr0udfish 發表於 18-1-13 21:31
我女近期最中意Stranger Things,另外陪我睇 This is Us,呢套超溫情,經常睇到鼻紅紅

舊啲呢就最愛 Hous ...

好,又mark底先

珍珠宮

2018復活節勳章

芷欣mama 發表於 18-1-14 07:48
阿女12歲,我會同佢一齊睇, 從旁指導

12歲我覺得唔適合睇shamless, 你自己睇一集就會明 點解唔適合。

Big band theory 會適合好多。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

男爵府

fishes 發表於 18-1-14 12:44
12歲我覺得唔適合睇shamless, 你自己睇一集就會明 點解唔適合。

Big band theory 會適合好多。

我會自己先睇下合唔合適至會叫阿女一齊睇

子爵府

backstage 藝校故事,講一班讀藝校的學生佢地的日常生活,有跳舞、唱歌、作曲、畫畫。
睇完我都想讀返書,好青春

子爵府

red band society, backstage, switched at birth

伯爵府

HAZEL920 發表於 18-1-13 21:38
如果年輕人睇我推薦 13 reasons why 關於校園欺凌如何令一個女仔步上自殺之路,死前錄下錄音帶給予欺凌過佢 ...

舊年睇咗再買埋本小說睇
真係睇到好痛心

珍珠宮

好媽媽勳章

怪奇物語好睇.我女放假幾日睇晒2季, 期待緊第三季.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

👍🏻

男爵府

芷欣mama 發表於 18-1-13 15:34
或家有年青人既家長,最近你地仔女睇緊咩? 或之前睇過好睇既劇可推介下?
...

The good doctor
醫生主角係有自閉症

男爵府

newbiee 發表於 18-1-14 19:10
怪奇物語好睇.我女放假幾日睇晒2季, 期待緊第三季.

Stranger things真係好岩年青人睇

newbiee    發表於 18-2-22 17:43

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Candy_HL 發表於 18-1-13 20:30
Black Mirror今季我直頭覺得唔好睇,係最後一集先似返之前拍既感覺

(emoji)(emoji)第一季 white bear 第三季san junipero 好睇到不得了,今次第四季black museum都幾正

子爵府

回覆樓主:

Flash, supergirl 我覺得ok
但arrow應該要大啲先睇好啲,有點兒童不宜
同埋arrow越來越唔好睇,一二季ok,其他麻麻

子爵府

Hahamc 發表於 18-1-13 15:49
This is us 温情家庭劇,勁感人好睇
Big little lies幾個女人各自面對家庭問題/懸疑,好從女性出發,卡士勁 ...

請問邊度有this is us?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至