自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

sillykaka 發表於 18-1-14 00:00
我今晚都整左,餸多過飯
仲有飯焦

嘩好正呀!可唔可以教我整(emoji)

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

jessica0768 發表於 18-1-14 10:11
唔該,加隻油鴨脾
加左仲正

男爵府

stagea 發表於 18-1-14 09:17
嘩、你呢個好似街食咁喎

係用瓦煲?我個個唔係

我呢個煲係街外果D砂煲仔,外賣一次煲仔飯之後就留翻佢自己整

子爵府

sillykaka 發表於 18-1-14 00:00
我今晚都整左,餸多過飯
仲有飯焦

個煲特登買?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sillykaka 發表於 18-1-14 13:44
我呢個煲係街外果D砂煲仔,外賣一次煲仔飯之後就留翻佢自己整

係?好抵喎⋯⋯

我覺要用你個隻煲先夠香好味

琥珀宮

畀面勳章

stagea 發表於 18-1-13 21:04
係呀!我第一次整煲仔飯,成功左

你煮得d飯好靚啊
我上次煮覺得d飯林左d,可能多水得滯

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

stagea 發表於 18-1-13 20:47
臘腸熟左好樣衰,脹哂

正呀

男爵府

Ytteb 發表於 18-1-14 14:21
個煲特登買?

我呢個煲係街外果D砂煲仔,外賣一次煲仔飯加錢要埋個煲之後就留翻佢自己整

琥珀宮

littlesister 發表於 18-1-14 16:03
你煮得d飯好靚啊
我上次煮覺得d飯林左d,可能多水得滯

你個LC煲好重料!同我個兩條臘腸比,相差好遠喎

子爵府

sillykaka 發表於 18-1-14 16:27
我呢個煲係街外果D砂煲仔,外賣一次煲仔飯加錢要埋個煲之後就留翻佢自己整
...

加錢要埋個煲都得?

子爵府

回覆樓主

可以教我嗎?

男爵府

Ytteb 發表於 18-1-14 16:36
加錢要埋個煲都得?

我去果間可以㗎!我加左12蚊,所以佢用個新D的煮俾我

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

stagea 發表於 18-1-13 21:04
係呀!我第一次整煲仔飯,成功左

好叻呀妳第一次整就成功

stagea    發表於 18-2-7 20:10
Hello...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

stagea 發表於 18-1-13 20:47
臘腸熟左好樣衰,脹哂

珍珠宮

回覆樓主:

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

幸福可以好簡單

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至