夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我有仔女,結婚十幾年,老公愛投資,我唔贊成,他認識了一名基金經理,建議佢買呢様買果樣。就因為我唔贊成,於是佢唔會同我講呢個話題。最近,我地去旅行,他買了手信。起初只係話比一個幫佢的好朋友,最後我發現原來係比呢位基金經理。當然我好唔開心,跟他嘈。他一句話就係知我會咁,所以唔講。嘈下嘈下,他就拎埋其他嘢來數我。平時佢放工收早,我希望佢話比我聽佢去邊,當然10次有1次會䜕。最後,只係話,佢唔會改變自己,自己對得住自己,我痛苦的話,佢可以搬走。我真係接受唔到,分開係遲早嘅事。想問下係咪所有男人都係咁?有冇人比D意見我⋯

子爵府

回覆樓主:

意思係佢態度唔好令你痛苦?
平時關係係點呢?
咁你覺得佢同個好朋友去到咩程度?定係咩程度未知或唔緊要,已好唔開心?
比較多問題,因為未理解

瑪瑙宮

你所講佢都係比較自己,旅行手信送比人,女人都會,雖然尼个係女性,但5代表佢地有野(暫時見到)。

洋房

回覆樓主

其實係,我相信呢刻冇嘢,但係他會因為唔想我知道,而唔同我講,實在難免令人唔會。

洋房

anyuser18 發表於 18-1-14 09:57
意思係佢態度唔好令你痛苦?
平時關係係點呢?
咁你覺得佢同個好朋友去到咩程度?定係咩程度未知或唔緊要,已 ...

佢答我的態度,而且冇想過點樣唔好令我多想,當我處於什麼事都唔知,真係會亂諗。而家佢講到,我係咁㗎啦,你唔開心,我走

子爵府

回覆樓主:

似乎佢對你係有不滿,借啲易爆出嚟

當然又可能已經係有嘢,就推在你身上先

兩個可能性都有

鬧咗啲乜搞到話佢要走出去?如果無講啲乜咁快就走,有可疑

你話佢數你,你有無數佢?

咁你自己覺得呢?

洋房

anyuser18 發表於 18-1-14 10:24
似乎佢對你係有不滿,借啲易爆出嚟

當然又可能已經係有嘢,就推在你身上先

冇錯,佢不停將以前的事撩出來講。如果佢有交帶去邊,根本唔會發生。我冇數佢,我今次主要係佢隱藏同呢位女性朋友的關係,一時又話朋友都唔算,一時又話除了傾投資上的問題,都會傾其他。所以都好難信。可能係佢單方面對人有好感

大宅

開心吸收勳章

我都同老公一齊12年, 老公態度真係大不如前, 鍾意事無大小都搵嘢鬧我, 唔會關心我, 諗番以前真係判若兩人
平淡是福

翡翠宮

回覆樓主:

管少D
我好吾鍾意被問我放工去邊,做左成日,自己 relax下,又吾係日日。

別墅

dingdongsum 發表於 18-1-14 08:26
我有仔女,結婚十幾年,老公愛投資,我唔贊成,他認識了一名基金經理,建議佢買呢様買果樣。就因為我唔贊成 ...

會唔會個基金經理幫你c6賺左好多錢先買野比佢?
男人都係咁,自己老婆對佢付出睇唔到,一有異性幫佢小小就好似神恩,我相信佢對個基金經理暫時係有好感,未必有路,樓主冷靜啲問佢會唔會留戀你&囝囡,如果佢真係咁決絕,你要好好保護自己及囝囡。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

哩排股票噤旺,呀基金經理肯定帶着你c6揾唔少,去旅行買吓野比佢好正常……介紹第個男嘅基金經理比佢識,搶理條女嘅生意,嘻嘻……如何?
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

琥珀宮

其實,人哋幫你老公賺咗錢,買份手信俾人唔係好過份啫,只係個基金經理係女人,所以你唔LIKE?如佢送男人,你O唔OK?

明白你擔心D咩,但佢係都要買基金,又係都唔會改變自己,咁咪你試下改變自己去接受基金囉, 唔係叫你一齊去買,而係俾個訊息你老公知你有興趣去聽佢有興趣的嘢,然後等佢講多D俾你聽,帶你一齊去見個基金經理,你唔係買架,但你可以一齊聽,你而家係喺未知領域所以覺得無安全感,你試下融入佢的興趣,知道佢做緊咩,你自然無咁慌啦

水晶宮

最近個個都話股市係咁升, 我唔識人又唔識玩只有自嘆耐何~

如果有人帶住又賺到錢買少少野俾人唔叫過份啦.....你可以善意咁表達担心, 但唔可以一言堂一句唔鐘意就唔俾人做, 仔囡大個咗都管唔到咁多啦, 咩都管分分鐘離家出走啦, 何況係老公?

佢用自己錢投資, 難聽D講真係唔到你讚唔讚成 !

洋房

tansyneko 發表於 18-1-15 13:44
其實,人哋幫你老公賺咗錢,買份手信俾人唔係好過份啫,只係個基金經理係女人,所以你唔LIKE?如佢送男人,你O唔 ...

係唔過份,只不過我再三問係比邊個,佢唔講。好似想隱瞞呢個人咁

水晶宮

dingdongsum 發表於 18-1-15 14:25
係唔過份,只不過我再三問係比邊個,佢唔講。好似想隱瞞呢個人咁
份禮物好貴架 ??

洋房

tammy2008 發表於 18-1-15 14:21
最近個個都話股市係咁升, 我唔識人又唔識玩只有自嘆耐何~

如果有人帶住又賺到錢買少少野俾人唔叫過份啦... ...

其實D錢係大家的,所以我先唔贊成

水晶宮

dingdongsum 發表於 18-1-15 14:26
吓...咁最好都係分番開好D喎......而家好市就話賺啫.....大吉利事有咩事咁點算呀.....

你同佢講, 佢要玩就玩自己私己嗰D, 公家錢唔準掂好D喎...小朋友仲要讀書, 有咩事點算呀...

水晶宮

dingdongsum 發表於 18-1-15 14:26

好多男人都係賺到少少就巴X閉, 以為自己可以飛上天, 但花無百日紅......你而家同佢講咩佢都唔入耳架啦, 錢嗰度一定要留起基本做小朋友敎學同家庭基本日用.....

買手信嗰D已經係小事, ,而家最緊攬番實堆錢, 你自己用個好D既借口, 話除咗基本生活費, 其他既你可以攞去玩 ( 實質係由你配給俾佢玩既金額 )

琥珀宮

你嬲佢瞞你唔講邊個,但若佢老實講咗你會唔會嘈佢?

因為佢知你唔like個嗰人,佢費時嘈交就唔講,除非你可以做到佢提個嗰人任何嘢你都唔嬲

瑪瑙宮

講左邊个, 你可能又再問其他, 唔停, 索性唔講, 如果佢講其他人 (老作), 你又會信嗎? 咪又係一路問个不停.

如果你地平時關係無問題, 做好自己本份, 再留意佢, 同埋, jm 話, 攞番 d 錢自己 hold , 唔好比佢亂舞.

首頁

尾頁

跳至