親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大約6月中-尾……

囝囝同幾位同學去日本大阪玩6日……

$2000 來回廉航機票已買……

$1500 青年旅舍已 ' book '……

唔計買野……

咁食嗰方面6日應該帶幾多錢?……

有位同學話帶 $7000 港紙……

咁會唔會太多呢!……

請各位比d意見……唔該

唔好意思……

仲想問應該帶咩衫褲好d呢?……唔該

公爵府

牛年勳章

囝囝幾多歲, 7000港元, 10000yen 就700港元, 即是帶100,000yen , 有多好過唔夠, 不過就要提醒他, 要小心銀包, 證件

禁止訪問

男爵府

CMMANDY 發表於 18-1-14 12:34
囝囝幾多歲, 7000港元, 10000yen 就700港元, 即是帶100,000yen , 有多好過唔夠, 不過就 ...

囝囝17歲……

有3位同學夠18歲……

話考完dse齊齊去玩吓!

fishfish [url=http://www.baby-kingdom.com/static/i

男爵府

CMMANDY 發表於 18-1-14 12:34
囝囝幾多歲, 7000港元, 10000yen 就700港元, 即是帶100,000yen , 有多好過唔夠, 不過就 ...

咁係米$7000港元都夠喇!
fishfish [url=http://www.baby-kingdom.com/static/i

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

s.y.mami 發表於 18-1-14 12:24
大約6月中-尾……

囝囝同幾位同學去日本大板玩6日……

10萬日圓7天夠啦,無理由叫個仔餐餐松屋拉麵或買超市減價壽司食呱,預左多好過無現金,交通費入場費呢?

wcpcelia    發表於 18-1-28 09:07
◕順其自然啦~♥ ◕

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

亞仔有冇信用卡?冇就帶多少少錢,10萬yen差不多,有乜突發事都有錢係身。

男爵府

kekka 發表於 18-1-14 12:53
10萬日圓7天夠啦,無理由叫個仔餐餐松屋拉麵或買超市減價壽司食呱,預左多好過無現金,交通費入場費呢?
...

Thanks

男爵府

yuyu.c 發表於 18-1-14 13:01
亞仔有冇信用卡?冇就帶多少少錢,10萬yen差不多,有乜突發事都有錢係身。
...

佢冇信用卡……

都係預多d好……

Thanks

公爵府

牛年勳章

青少年, 無夠唔夠, 但和 d friend 有共識, 大家差不多, 那兒又有放題, 一定飽, 考完去日本鬆一鬆, 美好的回憶

wcpcelia    發表於 18-1-15 11:25

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主

我個仔上年都是考完DSE,同班同學去東京自由行一星期

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

s.y.mami 發表於 18-1-14 12:24

大約6月中-尾……
視乎你個仔想做D乜食D乜,去下環球影城只係入場費都無幾舊,
再玩下食下買下可能就一千,
如果佢地去食下蟹自助餐又幾百,
咁計計下,
如果經濟OK既話,
HKD $ 7000 都唔太過份

珍珠宮

回覆樓主

叫佢哋自己計下用幾多錢,list 俾你睇

6月不凍,有件外套就ok

複式洋房

回覆樓主:

一日用1000都好正常,日本物價高過香港,食碗拉面都差不多HK$100,出去外地食飯買野飲,坐車都唔平,又再買下野,都用得7788,最好比多銀聯提款咭佢,萬一有咩事要去睇醫生(普通GP成600睇一次架)無錢都可以搵你求救,最多唔好比密碼住,真係有事搵你時先比,我試過坐機場巴士遇上大塞車,去到機場班機走左,大人就話有信用咭係身,可以即場碌咭買機票返黎,但佢地成班仔,點都有啲錢係身好啲

男爵府

alicelki 發表於 18-1-28 01:15
一日用1000都好正常,日本物價高過香港,食碗拉面都差不多HK$100,出去外地食飯買野飲,坐車都唔平,又再買 ...

Thanks

首頁

尾頁

跳至