想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

tracylihk_03 發表於 18-1-21 12:16
咁請問今朝係咪仲排緊,唔好意思呀,我用左幾個月都未係太明點用

分享下我嘅小小心得,我果時就係係day10開始check紅d,每日朝早10點幾check,check到day17發現有深咗就keep住密啲check,到day18夜晚明顯浅咗,之後day19朝早就排咗
等開獎時吾好太緊張,不過好難做到我知,我就果時煲劇分散注意力,到大概過咗10日左右我check綠d就有灰印喇,宜家已經15week喇
祝你好孕,希望帮到你

複式洋房

Abbie0507 發表於 18-1-21 12:49
分享下我嘅小小心得,我果時就係係day10開始check紅d,每日朝早10點幾check,check到day17發現有深咗就kee ...

你係咪keep住幾日都交功課?我宮寒可能難bingo

複式洋房

tracylihk_03 發表於 18-1-21 13:23
你係咪keep住幾日都交功課?我宮寒可能難bingo

我隔日dodo吖,我仲記得day19朝早我再補多次吖,其實我都吾知我係咪宮寒㗎,因為我完全無介口,日日都凍飲果啲,我覺得除非你有咩特別問題,否則放鬆心情比其他更重要

複式洋房

Abbie0507 發表於 18-1-21 13:26
我隔日dodo吖,我仲記得day19朝早我再補多次吖,其實我都吾知我係咪宮寒㗎,因為我完全無介口,日日都凍飲 ...

多謝晒你既分享,我由舊年6月左右試到而家,所以想研究下我冇無計錯排卵時間,年紀唔細啦,唔想嘥時間

複式洋房

tracylihk_03 發表於 18-1-21 12:16
咁請問今朝係咪仲排緊,唔好意思呀,我用左幾個月都未係太明點用

其實我都係第一個月用 超級新手
不過見其他jm話check到深粗之後就check密啲 5個鐘一次 會準確啲知道幾時轉淺(排卵)

大宅

我想問下紅D問題....
我一向cycle長, 40-50日不等,
上個月Day 33 feel到有分泌 (有dodo)
Day 34驗到深粗 (有dodo)
Day 35轉淺,
Day 36 & 38都有Dodo,
可惜唔中

今個月, Day 29有分泌 (有dodo)
Day 30驗到深粗 (有dodo)
Day 31淺左少少, 有都有50-60%
Day 32有30-40% (有dodo)
Day 33先明顯轉淺 (有dodo)

轉淺左我就無再check 紅D喇, 其實係咪等DD先再需要check? 係咪可以安心等DD, 仲需要補多次嗎?

我今次有飲黑杞子焗水, 尋日開始塞小白球(第一胎時醫生有開, 今次自己去藥房買)

首頁

尾頁

跳至