美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

真心推介....百幾仲蚊支....抵到爛圖中右邊紅色個支.

我買之前一日下午,係莎莎度搽左幾野,然後回家看情況。到晚上,仍然無熊貓眼,所以第二日走左去買:mother::mother::mother:

男爵府

回覆樓主

什麼牌子?睇五清

大宅

kathyyu312 發表於 18-1-14 22:02
什麼牌子?睇五清

deJavu Fiberwig

男爵府

nicenicecarmen 發表於 18-1-14 22:08
deJavu Fiberwig

十分清楚,五該

大宅

kathyyu312 發表於 18-1-14 22:16
十分清楚,五該

我試過很多支,呢支暫時最好!不過你最好去搽一搽,試過真係work 唔work 先買!
但眼線我仲未揾到唔甩的...我眼太油.....

大宅

nicenicecarmen 發表於 18-1-14 20:21

我買之前一日下午,係莎 ...

好污糟

男爵府

nicenicecarmen 發表於 18-1-14 20:21

我買之前一日下午,係莎 ...

係街試mascara?因住隻眼發炎/生蟲

大宅

Gomme 發表於 18-1-16 11:50
係街試mascara?因住隻眼發炎/生蟲

我現在無事....

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆 nicenicecarmen 的帖子

我都係超油眼人, 真心推介以下眼線筆, 好得!

M.S.H. Love Liner 眼線液筆

大宅

benalg 發表於 18-1-16 12:38

我都係超油眼人, 真心推介以下眼線筆, 好得!

請問那兒買?

男爵府

nicenicecarmen 發表於 18-1-16 11:56
我現在無事....

你宜家冇事唔代表下次冇事。
支mascara 開左幾耐?唔知
之前個試用有冇病?唔知
開封左mascara 一定有菌

大宅

Gomme 發表於 18-1-16 13:35
你宜家冇事唔代表下次冇事。
支mascara 開左幾耐?唔知
之前個試用有冇病?唔知

其實我明白你出發點. 不過唔試都試左,下次唔試了!

男爵府

回覆樓主

我都用緊dejavu fiberwig!超好用!搽出黎好自然,不過我用啡色~我前排行莎莎見到出左冬日限定包裝

大宅

無糖茶妹 發表於 18-1-16 14:28
我都用緊dejavu fiberwig!超好用!搽出黎好自然,不過我用啡色~我前排行莎莎見到出左冬日限定包裝:fortun ...

Yes yes! 我就係買冬日版

男爵府

nicenicecarmen 發表於 18-1-16 14:30
Yes yes! 我就係買冬日版

我有用過晒咁多支最近就鍾意用橙色keep style,佢翹度同keep到翹度係勁過fiberwig,希望佢希望其他都有出啡色啦個人真係好鍾意啡色眼妝

大宅

我都係油眼, 用dejavu 睫毛液冇甩色,
眼線液既話我用開kiss me,
另外見人地話dejavu既眼線液都好好,
但我想搵唔會甩色既眼線筆

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

莎莎

男爵府

vdici 發表於 18-1-16 14:37
我都係油眼, 用dejavu 睫毛液冇甩色,
眼線液既話我用開kiss me,
另外見人地話dejavu既眼線液都好好,

我都係超級油眼,落eye base好重要,urban decay最好用,但二百幾,但又真係keep到好耐,Canmake六十蚊,long last效果唔夠前者,如果個妝係幾小時only,我會用Canmake,至於眼線液,Woodbury冇得輸,但香港冇得買,係要代購,第二位係dejavu! 有時懶或者只出去幾個鐘我都會用眼線筆,都係dejavu,另外,我覺得有好既base同眼線外,其實眼影都很緊要,盡量唔好用閃粉,用啞色眼影!以上係我左超級多錢及經歷好多失敗後得出最啱我既product!

ecling    發表於 18-4-9 16:22

大宅

mushroomcat821 發表於 18-1-18 00:17
我都係超級油眼,落eye base好重要,urban decay最好用,但二百幾,但又真係keep到好耐,Canmake六十蚊,l ...

我都試過用base, urban decay都用過, 係可以keep到唔甩色, 但次次用完之後眼皮都會生暗瘡
眼影我少用粉, 因為會卡粉係摺位, 同埋幾個鐘之後就冇晒色, 之前買左kiko眼影筆覺得唔錯,
雖然眼摺位都有少少卡, 但起碼返到屋企眼影仲係度, 我都試左係眼附近用眼影掃重點定妝, 係好左d既~

男爵府

mushroomcat821 發表於 18-1-18 00:17
我都係超級油眼,落eye base好重要,urban decay最好用,但二百幾,但又真係keep到好耐,Canmake六十蚊,l ...

我都show下我平時眼妝產品同方法~
我化妝prime time會搽埋眼底for保濕,
之後上kiko眼影,就會用火機燒熱左睫毛夾先,翹左再再畫dejavu liquid eyeliner,之後先用dejavu橙樽keep style,keep style想比起fiberwig真係翹但就無啡色。
唔知你地次序同我一唔一樣?

首頁

尾頁

跳至