王國教室

跳至

首頁
12345...6

尾頁

版主

活動已經完滿結束喇,想睇返當日情況,可以click入王國日誌睇睇!

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=515258&do=blog&id=177416

國王加碼!

見到國民反應咁熱烈,國王決定加推多 5 個活動名額,即係總共有 10 個名額! 2 月 26 號星期一中午 12 點就截止㗎喇!想參加嘅國民,即刻拉落去睇吓點參加啦!小編提提你,記得要做齊晒所有步驟先算報名成功㗎!

環保教育工作往往都需要從生活習慣開始。國王希望培養兒童從日常生活中學會關注環保,讓他們於玩樂中,也能認識身邊的自然環境,從而明白到環保和生活息息相關。香港迪士尼樂園除了是兒童的歡樂夢幻空間,亦是鳥類、昆蟲及蝴蝶們的棲身樂園。王國教室希望藉此活動讓孩子們了解到樂園對環保的貢獻,及人類與大自然相處融洽的一面。

活動地點:香港迪士尼樂園

舉行日期:2018 年 3 月 17 日(星期六)

集合時間:上午 11 時 00 分*

集合地點:香港迪士尼樂園門口米奇噴水池涼亭 (*逾時不候)

活動名額:5個(每個名額最多 2 名大人 + 2 名小童)
活動費用:免費(每個名額須付按金港幣 200 元正,將於活動當日發還)

得獎者會被扣除附加生產力 500 分貢獻生產力 100 分

得獎名單 (排名不分先後):

1. alextsui
2. Bit
3. chiubbbb
4. gracetyn
5. jessielps
6. NGASZE626
7. sylvester123
8. tc24862
9. 清
10. 親親小孩子

現在只要完成以下步驟於本帖直接回覆,就有機會到迪士尼樂園暢遊!

1.「Like/讚好」「親子王國 Baby-Kingdom.com」Facebook專頁。

2. 將此帖文分享到閣下之facebook並設定成公開貼文

3. 於本帖下回覆「我要參加國王帶你遊樂園」,留言分享您想去迪士尼樂園的理由,並註明參加人數。(每個名額最多 2 名大人 + 2 名小童)

*請參照 #2 的示例回覆帖文。

4. 完成以上程序後,請將分享本帖文的facebook連結以「私人訊息」PM通知王國教室

王國教室會於2月26日下午發出「私人訊息」通知得獎者。請按要求提交參加者相關資料,並於2018年3月12日下午3時前,繳付活動按金,然後以電郵提交費用繳付證明。如逾期繳款,該得獎者將被取消資格。

條款及細則:
1. 由即日起至2月26日中午12時前於本帖直接回覆。
2. 參加次數不限,惟只以參加者最新發布的留言作準,且不會重複獲獎。
3. 回覆發表後不可編輯或刪除,如曾編輯或刪除回覆即告失效,必須再次回覆參加,而失效之回覆會被刪除而不作另行通知。
4. 資料不詳者,將被取消資格。
5. 若得獎者其帳戶的積分不足以扣除,即喪失是次參加資格。
6. 親子王國將揀選5名得獎者(*同時提供分享本帖文的facebook連結及最有心思的分享*),將可獲得迪士尼樂園門票一套。(最多2名大人+2名小童)
7. 得獎門票將於活動當日派發。
8. 門票不得兌換現金或轉售,一經發現,親子王國將禁止日後參與同類活動及保留追究法律權利。
9. 報名後,如發現未能參與活動,請儘早通知,把名額發還;惟已扣除的積分不會退回。
10. 參加者沒有預先通知下而缺席,已收取的活動費用不會發還,且或會影響日後活動的參與資格。
11. 根據樂園條例,小童門票適用於3歲至11歲之小童;而3歲以下小童可免費進入樂園。
12. 與參加活動無關的回覆會一律被刪除而不另行通知。
13. 如有任何爭議,親子王國擁有最終決定權。

Bit    發表於 18-2-27 09:46
qqlun    發表於 18-2-22 15:34

版主

[例]
1. 我要參加國王帶你遊樂園
2. 因為我小朋友未去過迪士尼呀!
3. 參加人數:2大1細

以下為圖例:

版主

如何將本帖分享到自己Facebook?國民可以留意以下教學~

1.web版

第一步:

#1 帖文的下方按 fb 分享。

第二步:

將帖文設定為「公開」,按「發佈到Facebook」。

第三步:

複製以下連結,以「私人訊息」PM王國教室即可。

2. iPhone版

第一步:

按右上角的「轉發」標誌,然後按Facebook。

第二步:

將帖文設定為「公開」,按「發佈」。

第三步:

按「分享」,然後「複製連結」,再以「私人訊息」PM王國教室。

3. Android版

第一步:

按右上角的「轉發」標誌,然後按Facebook。

第二步:

分享的對象設為「公開」,然後按「發佈」。

第三步:

按右上角的圖案,再按「複製連結」,然後將連結以「私人訊息」PM王國教室。

版主

最後,國民須將連結以「私人訊息」PM王國教室。

國民請注意:PM內容必須提供有效的Facebook分享連結,且須設定為公開直至整個活動完結為止,否則得獎者會被取消資格。

第一步:
按「私人訊息」,然後按「發送訊息」。

第二步:
貼上分享的連結,按「發送」即可。

親子王國 app 的私人訊息發出方法,請參閱以下使用意見教學主題。
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18730586

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主

2. 我好想同對仔女去玩下,因為仔仔為左下年升小一受到負能量,早前自行收生唔成功,仔仔好失望,希望抽中去迪士尼樂園,可以開心玩一天,吸收滿滿正能量,多謝!
3. 參加人數:2大2細

大宅

回覆樓主:

2. 因為我的小朋友在這麼寒冷的天氣仍然堅持游水,最近還有躍進,我想跟她去迪士尼以作獎勵,謝謝!
3. 參加人數:1大1細

大宅

醒目開學勳章

王國教室 發表於 18-1-15 11:38
環保教育工作往往都需要從生活習慣開始。國王希望培養兒童從日常生活中學會關注環保,讓他們於玩樂中,也能 ...

2. 在這寒冷的天氣下可和家人去迪士尼感受一下温暖!
3. 參加人數:2大

大宅

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章

環保教育工作往往都需要從生活習慣開始。國王希望培養兒童從日常生活中學會關注環保,讓他們於玩樂中,也能 ...
2. 因為迪士尼係大小朋友都鐘意玩嘅地方,但我兩個小朋友都沒去過,上年只係帶他們去迪欣湖,再去迪士尼門口附近拍下照咋,門票太貴了,我家付擔不起,三月囡囡生日,希望國王可帶我哋遊樂園,給囡囡一個難忘嘅生日

侯爵府

2. 國王希望培養兒童從日常生活及玩樂中學會關注環保,這樣有意義的親子活動, 做父母的一定大大力支持啦^^
3. 參加人數: 2大1小

大宅

2018母親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 王國教室 的帖子

2. 因為我小朋友佢地好鍾意迪士尼的卡通人物

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

2. 我全家係米奇老鼠fans,但小朋友從未去過迪士尼,希望國王带我地一家一齊去一次迪士尼,令小朋友係繁忙的學習生活中增添一點樂趣,渡過愉快的一天
3. 參加人數: 2大2小

複式洋房

1.我要參加國王遊樂團
2.今次難得有活動係傳遞環境意識,可以令女兒玩樂中學習同體驗,更可增加對環保事物嘅認知,對成長好有幫助。
3. 2大2小

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

2. 由於經濟問題,本人負擔不來高昂的迪士尼入場費,而女兒一直好鍾意米奇老鼠好想去迪士尼。為了滿足愛女,參加今次親子王國咁有意義嘅活動,去迪士尼玩樂中,可帶女兒親親大自然,看看迪士尼除了玩樂,還有對大自然和環保的另一面,希望被抽中,女兒一定開心到咭咭笑!
3. 參加人數:2大

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

1.我要參加國王帶你遊樂團
2.我女由細到大氣管都唔好,所以成日要出入醫院。我重記得我囡第一次住院過時,病房床頭就貼住米奇老鼠既圖案。自此,我女就成日提住米奇老鼠。所以我真係好想抽中去迪士尼樂園,因為佢係一個大人細路都鍾意既夢幻世界,既可以俾囡囡見下米奇老鼠影下相,又可以親親大自然,對佢氣管同身體都好d。最重要從玩樂既過程中可以認識身邊既自然環境,從而明白到環保和生活息息相關。又好玩又有意義既活動真係好難得。
3.參加人數: 2大1小

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

1)我要參加國王帶你遊樂園
2)想去迪士尼樂園的理由:兩個仔仔好喜歡幻想,亦都留意到大自然同我地生活既連繫,佢地成日見到雀仔飛來飛去,四周圍自由飛翔,久唔久就會聽到佢地講「D雀仔真係開心喇,可以隨時免費飛入去迪士尼玩。。。」相信亦係兩個仔仔想入迪士尼玩既願望!
3)參加人數:2大2細

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

回覆 王國教室 的帖子

2. 因為仔仔們好鍾意米奇, 希望可以提早同一家人入迪士尼慶祝復活節, 與復活節妝扮既迪士尼人物拍照, 歡度復活節, 一定好開心^^

大宅

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

1. 我要參加國王帶 你遊樂園
2. 因為我女成日同細仔講會帶佢去迪士尼揾米奇米妮,自己又會扮米奇米妮同細仔玩。想藉此活動滿足個女既願望,又可帶小朋友去玩,在大自然下運動一下!

大宅

回覆樓主:

2. 囡囡反反覆覆病左兩個月, 我自己在照顧上精神壓力好大, 上週自己又不幸中左乙流, 覺得做人越來越大壓力, 真心好想放鬆一下。而從未有中獎運的我真的好希望有機會被選中!再加上囡囡未去過廸士尼樂園, 佢又好鐘意Minnie, Winnie the Pooh, 最最最重要係呢個活動嘅主旨係有關環保和大自然, 實在太有意義喇, 當然希望一家大細可以參與! 教育小朋友之餘又可以放鬆吓! 多謝晒!

男爵府

2. 今年係我家兩個小朋友要適應轉變既一年,
大女升小一, 讀書辛苦左, 但佢好乖, 好聽話溫書, 只係經常會問
"點解咁多測驗默書, 讀極都讀唔完?" 見佢日日咁攰都好肉赤,
細仔今年K1, 由喊住返學到唔願意返學到無奈接受, 見到佢都好努力去適應,
希望抽中去迪士尼樂園,可以同佢地開心玩一天放鬆吓!
從而認識身邊的自然環境,感受大自然既的一面。

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

2. 因為2017年我囝囝成日發燒生病,睇醫生次數比往年多, 家中沒有多餘錢帶他去樂園玩, 希望藉此機會可以一家三口玩一番, 亦透過此機會, 可以親親大自然, 順便行個大運, 希望一家三口今年少D病痛, 身體健康!

首頁
12345...6

尾頁

跳至