想追個女仔,但餐餐食飯AA,有無問題?(認真問,求意見) - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 2872|主題: 967443

跳至
想追個女仔,但餐餐食飯AA,有無問題?(認真問,求意見)  

洋房

國民生產總值:48

最近追緊個女仔,佢應該都feel到我對佢有意思,但出左黎食飯睇戲5次,次次我都專登AA,廢事慣性要我請,大家覺得小弟禁做正唔正確?

個女仔我係有意思的,同佢出街全AA,有啲朋友話我岩,有啲又話我小家,大家點睇?請比意見小弟!
(每次個女仔都主動問幾錢,我又會照收足)

tansyneko    發表於 18-1-16 13:44

侯爵府

國民生產總值:20474

manli1983 發表於 18-1-15 21:25
最近追緊個女仔,佢應該都feel到我對佢有意思,但出左黎食飯睇戲5次,次次我都專登AA,廢事慣性要我請,大 ...

你話「癈事慣性要我請」,咁你即係覺得唔應該你請啦!咁仲有咩好問呢?
我好古老,我哋以前拍拖,係男仔俾架,有乜問題?點解唔可以慣性?

公爵府

國民生產總值:28951

2018復活節勳章

回覆樓主

我覺得個男仔係有心追我,我只會一人一次咁比,一個請食飯、一個請睇戲。

如果樣樣都係AA計返d錢,我只會當普通朋友,唔會有發展可能先計得咁清楚。

cissie    發表於 18-1-16 18:18
hksunshine    發表於 18-1-16 15:24
kmamy    發表於 18-1-16 12:28
babymama07    發表於 18-1-16 12:26
girlbear    發表於 18-1-16 12:10

子爵府

國民生產總值:11915

回覆樓主

請問你真係34、35歲嗎?
如果係,我諗我明白點解你未有穩定伴侶
追女仔要AA,較少聽
但都唔係冇女仔欣賞
祝你幸福

大宅

國民生產總值:3442

回覆樓主:

非常正確。

伯爵府

國民生產總值:16425

2018勳章

回覆樓主

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

侯爵府

國民生產總值:23760

2018勳章 畀面勳章

最近追緊個女仔,佢應該都feel到我對佢有意思,但出左黎食飯睇戲5次,次次我都專登AA,廢事慣性要我請,大 ...

我個年代,都係男朋友比架wo。

伯爵府

國民生產總值:18960

回覆樓主:

冇話唔啱,我同我老公初拍拖階段都係aa制,到中段大家都認定會結婚的對象就我老公比唔會aa制

初段冇問題,因大家都唔知啱唔啱對方,誰攞誰的著數都唔好

公爵府

國民生產總值:26690

畀面勳章

c.vieri 發表於 18-1-15 21:28
我覺得個男仔係有心追我,我只會一人一次咁比,一個請食飯、一個請睇戲。

如果樣樣都係AA計返d錢,我只會 ...

我讀書嗰陣拍拖係咁
很累~我幾時先可以抖吓呢

洋房

kirstyau 發表於 18-1-15 21:30
我個年代,都係男朋友比架wo。

未一齊架,只係約下出街

珊瑚宮

國民生產總值:104680

現今世代,我覺得無問題,就算係正式女友,似乎你都唔expect 以後都係你請。

但為表誠意,搵次特登約佢食餐好d特別d(或者睇演唱會),你就堅持唔收錢,叫佢比次機會你請佢,咁會更明顯你係追佢,又唔會慣性要你請。將來正式拍拖,若繼續AA,也要耐不耐請下。

洋房

Hoining 發表於 18-1-15 21:32
我讀書嗰陣拍拖係咁

其實我34,佢細我幾年

大宅

國民生產總值:3442

IloveJJ 發表於 18-1-15 21:28
你話「癈事慣性要我請」,咁你即係覺得唔應該你請啦!咁仲有咩好問呢?
我好古老,我哋以前拍拖,係男仔俾 ...

agree

大宅

國民生產總值:3850

yurijm 發表於 18-1-15 21:29
請問你真係34、35歲嗎?
如果係,我諗我明白點解你未有穩定伴侶
追女仔要AA,較少聽

伯爵府

國民生產總值:17981

你係女人谷到問呢d野,博俾人鬧嗎?

珍珠宮

國民生產總值:37103

回覆樓主

只接受到學生拍拖AA
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

國民生產總值:1460

回覆樓主

你既角度冇問題既 唔想要個剩係要你付出既人

但女仔既角度 我諗我唔會想要一個計得咁清楚既人 會令我覺得佢唔會為我付出一切 所以都係朋友算

anyway 個女仔唔介意咪得囉

公爵府

國民生產總值:26259

回覆樓主:

自細家教嚴,阿媽教唔可以隨便收男仔嘢/俾人請。想當年我只會堅持同無意思發展嘅男仔 AA,唔想欠咗人。我老公約我可能係佢十我一 (我讀大學時佢已經做緊嘢)

子爵府

國民生產總值:13604

回覆樓主:

AA制無問題,但你果句廢事慣性要你請,就令人唔係咁舒服,有d太過斤斤計較。

不過你如果有你的優點,可能樣子四正,可能老實,可能脾氣好,咁在女多男少的香港,一樣有市瑒。

別墅

國民生產總值:883

講真,一個男咁計較我唔會同佢有任何發展,追人都唔想岀錢請食飯,結婚後一定斤斤計較,買奶粉都要問老婆攞返一半

cissie    發表於 18-1-16 18:20
miniyan    發表於 18-1-16 17:37
yywhk    發表於 18-1-16 10:44
fattymama    發表於 18-1-16 08:26

12345678910... 23
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.