自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

公爵府

AA,朋友,同事,同學都會AA,
如果追人嗰陣都要AA,咁揀你仲咩?
我揀都揀個型英帥靚正,
A都A得條氣都順啲

macpig    發表於 18-1-15 22:14

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

如果有一個三十幾歲嘅男人追我,但餐餐飯都aa,我會好懷疑佢係咪好窮,同佢一齊後會唔會餓死老婆溫臭屋,或者佢好姑寒好計較,所以呢個男人只可以係朋友!

子爵府

manli1983 發表於 18-1-15 21:25
最近追緊個女仔,佢應該都feel到我對佢有意思,但出左黎食飯睇戲5次,次次我都專登AA,廢事慣性要我請,大 ...

我唔係要男嘅請晒,我老公追我時,佢次次都話佢比,反而係我話比返錢佢,我唔係貪錢貪著數嘅人,但一個男仔話請我,我一定係開心,唔係錢嘅問題,係覺得佢重視我,肯為我付出,唔計較。而家我同老公結左婚咁耐都冇計住邊個出錢多d邊個出錢少d, 坦白講,你咁做法係冇問題,AA係冇問題,但我係女仔就唔會選你。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

D女仔個個都話好唔介紹AA架, 實際上有超過一半都介意, 不過口唔咁講咁姐

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

無問題,真心當你朋友

大宅

回覆樓主:

除左自己圍內朋友同事會A A之外,其餘都係男仔請食飯的!叫男仔買野我覺得係攞著數!但係請食飯係風度!30幾歲打後有工作收入既男人仲叫女人A A好肉酸的,我未試過!

珍珠宮

manli1983 發表於 18-1-15 21:33
其實我34,佢細我幾年

我會諗呢個男既追緊我都咁唔大方
一齊咗咪仲大鑊
真心要考慮下會唔會一齊
仲要34歲人經濟上應該唔太差
對個細幾年既都唔請?
有時男性朋友都會請下女仔飲下野個d啦
cheap到爆

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

我自己呢,如果對嗰男人無意思,我唔會要佢請,一定主動比返錢佢,佢堅持唔收的話,下次我唔會再一齊食,兼送返一盒食物比佢,費事欠佢咁。

伯爵府

回覆樓主

你真是肯定個女仔對你都有feel? 定當你只是朋友咋?追緊女仔?連dating 我都覺得唔係

大宅

回覆樓主

大多數女仔唔會考慮要AA既男仔

子爵府

anita_yps 發表於 18-1-15 21:55
D女仔個個都話好唔介紹AA架, 實際上有超過一半都介意, 不過口唔咁講咁姐 ...

唔係介意,AA制真係冇問題,只係有選擇時,我覺得揾一個有經濟能力而又唔計較嘅男人做老公係人之常情。

男爵府

回覆樓主

如過你搵萬零二萬, 食貴嘅AA 都情有可原
如果搵得多都要AA, 我係個女仔一定唔會落搭。。。

公爵府

貧賤父妻百是哀,
連追人嗰陣都咁貧,
難道婚後買支豉油都要AA?
好多時婚後,都會有人呻老公斤斤計較,
呢樣唔出,嗰樣唔俾,
婚前食餐飯都咁樣,婚後唔知會點???
不如試下越級追有錢女,或白富美,
未唔駛餐餐AA

珍珠宮

manli1983 發表於 18-1-15 21:33
其實我34,佢細我幾年

倒返轉, 如果你係佢, 你會唔會擔心同呢個男人發展落去, 結婚生仔?

水晶宮

回覆樓主:

我唔認為男仔一定要做比錢那個。

但如果一個所謂有意思的男仕,每餐都和我aa,我會懷疑他對我所謂的意思,也懷疑他會否是一個對錢財很計較的人,我對他的意思也會打折扣

而女仕要你付費不代表她貪財,真有意思的她在其他方面都會賞試付出

大宅

回覆樓主

只要唔係計到盡150真係sharp cut75蚊一位我覺得冇問題。。
講真真係適合既人我唔會因爲佢既出手唔大方就唔接受

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆樓主

我老公追我時,結左婚都唔使我比,有能力既男人唔會咁計較,我係舊一輩思想

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

再係咁,我諗樓主等做天煞孤星都似
除非佢同李嘉誠財產有得揮,否則呢世應該冇女埋身
處事作風已經唔係一個有風度嘅男人。。。。咁樣叫追人,真係好好笑

我老公唔係有錢, 但第一次約我出街食飯,我話aa , 佢堅持請。。。第二次食飯都係,第三次,我堅持請返。。。咁就大家開始一齊喇

結婚後而家屋企嘅開支,大家都會分擔,輪流俾,當然老公俾大多數

伯爵府

回覆樓主:

以前試過遇過呢啲男仔, 同佢出街 要aa ,之後唔會再同佢聯絡

公爵府

回覆樓主:

最多係普通朋友,絕對唔可以跨越一步!
恭賀新禧,迎春接福!

首頁
12345...23

尾頁

跳至