自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

ccli629 發表於 18-1-16 16:28
我朋友同我講過佢個case, 個男人 (大概40歲)係佢同事, 應該都高人工, 其實兩個都有D意思, 咁第一次兩個人出 ...

呢d 簡直小家!嫁著呢d 真係
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

作為女仔,男方主動請係會開心啲,不過女仔自己都應該識做,人哋唔問都應該主動話夾番錢。男仔如果介意女仔冇主動出錢,不如追過第二個。

用戶要求終止服務

回覆樓主

AA 好正常

大宅

回覆樓主:

問題唔係出係AA,係你未開始已經計好哂數,怕投資過高,咁既男人真係一啲都唔吸引。

我以前同男仔約會,都唔中意欠左啲男仔,但頭一次同特別日子一定會俾佢俾先,之後再搵機會請返佢,如果一開始就咁懶均真,sorry我只會當你朋友,因為怕你對感情亦係咁充滿計算

大宅

showman 發表於 18-1-15 21:35
你係女人谷到問呢d野,博俾人鬧嗎?

大宅

回覆樓主:

如果去3次也AA,我會bye bye...
唔係市儈,你請一次,我請一次好過AA……
AA比我感覺互不佔對方便宜。
第時結婚太計較我唔想

珍珠宮

熊大 發表於 18-1-16 20:39
如果去3次也AA,我會bye bye...
唔係市儈,你請一次,我請一次好過AA……
AA比我感覺互不佔對方便宜。

係女方提出 aa

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

都得既,即係假設個女仔都30歲
如果怕做剩女都可能aa制都受溝

珍珠宮

manli1983 發表於 18-1-15 21:25
最近追緊個女仔,佢應該都feel到我對佢有意思,但出左黎食飯睇戲5次,次次我都專登AA,廢事慣性要我請,大 ...
當年我老公約我出街,我們未正式一齊㗎,但佢係堅持男仔約女仔出街係男仔比錢的~~
當年佢只有19歲,仲要儲錢去美國讀書,係冇乜錢的,但佢既行為係令我好warm, 係比人感覺將來可以依靠的~~

當然~~ 我知佢咩環境,我們次次食飯都係快餐店,睇戲我會識做買飛先,可以比先我都比咗先,唔想佢負擔重。

男人不能斤斤計較,我唔敢講你唔啱,不過......比我係個女仔,唔會考慮你......囉⋯⋯

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主太孤寒,追女仔都AA制?
你拍過幾多次拖?學下人情世故喇!
當然唔係要男人請哂,例如:男請食飯女,請食糖水都得架!

記得我第一次拍拖,男友孤寒到不得了!好快分開左,寧願單身都唔要度縮男

男爵府

回覆 manli1983 的帖子

依家呢個年代我唔知, 但如果係我個年代(70後), 男仔想追女仔而約出來食飯, 一定係男的比錢, 如果要AA, 我會叫佢返屋企食自己囉!

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

阿P 發表於 18-1-16 23:01
回覆 manli1983 的帖子

依家呢個年代我唔知, 但如果係我個年代(70後), 男仔想追女仔而約出來食飯, 一定係 ...

我都係你果代 追求或拍拖都係男仔俾錢

男爵府

大廚勳章

あやや 發表於 18-1-15 21:39
講真,一個男咁計較我唔會同佢有任何發展,追人都唔想岀錢請食飯,結婚後一定斤斤計較,買奶粉都要問老婆攞 ...

男爵府

大廚勳章

回覆樓主:

我比較古老囉,男追女AA我唔太受囉 ,仲要開到口話驚慣性請就比較斤斤計較,我諗我只會當你普通朋友

別墅

Wingwingm 發表於 18-1-15 21:30

別墅

あやや 發表於 18-1-15 21:39
講真,一個男咁計較我唔會同佢有任何發展,追人都唔想岀錢請食飯,結婚後一定斤斤計較,買奶粉都要問老婆攞 ...

男爵府

回覆樓主

追女仔係要揼本架啦⋯⋯你吾付出點得到你想要既野???該有既男直風度都冇,佢點會受你追。不過,如果佢本身吾介意aa就冇問題了。

子爵府

女人多數都口不對心。
問你幾錢,係試吓你個人計唔計較。
次次一毫子都計到足,應該都無乜運行。
如果仲有下次見面,你應該拒絕收錢,大方d,然後笑笑口話,咁你請返我食糖水/咖啡。
當年c6 追我第一次食飯死都唔收返錢,佢都係讀男校,屋企又係幾兄弟無姊妹,木獨唔識氹女仔,但佢識人情世故,男人請心儀女仔食餐飯有幾蝕,有時都會請下朋友。

睇少d 鄉土啦。

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

AA嘅話問題在於我會以為對方係飯腳囉。
我有朋友嘅另一半,幾個女仔食飯+佢老公,個老公直情識做到自己埋晒成張單,我地夾返都唔肯收,咁我地會請食糖水或一齊搭的士走。

伯爵府

回覆樓主

Very cheap
廢事佢慣性
當佢係乜

首頁

尾頁

跳至