自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

SandyKL 發表於 18-1-16 22:03
可能我得副皮係女人,內裡係男人,所人鍾意同女人相處多過同男人,女人好易攪掂,冇難度,男人易燥又鍾意收 ...

分唔到你曲定直添。。。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我好細個既時候已經發現呢個道理

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

木土土 發表於 18-1-16 22:04
你識埋d蠢女人姐

我d 女性朋友多數既smart又聰明
真心請教,smart 同聰明既女人就唔講8掛野冇是非?

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

覺。我讀A-level 時與男同學老友D,佢哋都當我是兄弟,可以好癲。大家各自結婚已疏遠,為避免不必要誤會,gathering 時都只是普通交流。

大宅

呢幾日我都有呢個想法, 就係唔識點同班女性朋友相處。 有啲吃力不討好 嘅感覺。 我性格都係同男仔相處好, 但係結婚後真係要避忌下。 費事人哋老婆自己老公呷醋啦 。所以我啲男friends whatsapp我 ,我回佢哋嘅時候都提埋佢老婆仔女。 例如人哋祝我生日快樂,我會回祝你同你老婆日日快樂。 因為點知佢老婆會唔會check佢啲whatsapp對話 ,費事人哋老婆睇到唔開心啦,仲記得第二個女人生日又好似單獨傾計咁,當佢冇到。 所以我結咗婚後都冇曬朋友,要接受現實嘞

水晶宮

有D男人都成個八婆咁!有D報仇心都好重!好多悲劇大多老公殺老婆!有D重好小氣又鹹濕!好多變態佬!當年想同條仔分手!佢用粗口辱駡我!有個女朋友更俾條仔推咗落海!總之萍水之交淡如水!男女都不是善類!

琥珀宮

回覆樓主:

水晶宮

好似中學時候!有個女同學比較肥!成班男同學日日取笑佢!唱埋D肥婆歌!我地成班女仔杯葛佢地!佢地先收斂D!

琥珀宮

vivibabyvivi 發表於 18-1-16 22:08
真心請教,smart 同聰明既女人就唔講8掛野冇是非?

是非真係無,唔只朋友,甚至公司同事,都無咩人講是非。

咩算八卦野?同朋友傾計有唔同topic 係好事,可以增進見識,有乜問題?風花雪月,唔會比較人工身家、仔女成績!

好老實,物以類聚,若話不投機的,我唔會花時間應酬,根本做不成朋友。

自己係女人,做乜要踩女人,好似身為香港人又不停踩香港人果d,我最討厭呢d,好似個個都衰唯獨佢係例外咁

琥珀宮

終極熊貓 發表於 18-1-16 22:06
分唔到你曲定直添。。。

性取向係直,思維係曲,正好同屋企果副皮係男性,內裡係女性剛好夾到。

琥珀宮

幸福花 發表於 18-1-16 22:17
有D男人都成個八婆咁!有D報仇心都好重!好多悲劇大多老公殺老婆!有D重好小氣又鹹濕!好多變態佬!當年想 ...

佢地是非未必唔講,只係唔同女人講啫,因為佢地怕女人把口疏。所以圍埋咪講女人身材樣貌,有啲仲好口賤添。仲有啲男人咪一樣喜歡曬,曬事業、財富、知識。

琥珀宮

SandyKL 發表於 18-1-16 23:04
佢地是非未必唔講,只係唔同女人講啫,因為佢地怕女人把口疏。所以圍埋咪講女人身材樣貌,有啲仲好口賤添 ...

根本係人既問題,同男女性別關係不大!

琥珀宮

木土土 發表於 18-1-16 23:08
根本係人既問題,同男女性別關係不大!

係,族群問題,唔關性別事

大宅

回覆樓主

其實係架,但當自己/對方有伴侶,就唔係咁方便,畢竟雙方伴侶都唔會中意...要避忌

珍珠宮

回覆樓主

覺,我男性朋友多。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都覺得女仔朋友煩,一來遲到問題好嚴重,二來比較多意見,大學男同學easy going 好多,約佢哋出來其實我唔介意阿嫂出埋來

伯爵府

回覆樓主:

調翻轉,你同男仔朋友講野,有時老公都會介意。覺得你同你fd有野
(我指我)

男爵府

引用:回覆+豬米米+的帖子讚成,自己係女人,都覺

原帖由 Whitechocolate 於 18-01-16 發表
回覆 豬米米 的帖子

讚成,自己係女人,都覺女人好煩,唔係事非就不停比較,煩到暈,, ...
睇呢個論壇都知,成日邊個vs邊個,
我例牌唔理呢d post

子爵府

小學同男仔玩已經發現舒服過同女仔,大個都係,始終異性相吸.
但係本身係鍾意同女仔玩,因為男仔有好多唔方便野唔講得,
又唔可以摸身摸勢,有咗另一半更加要諗埋對方另一半感受.

不過對得男人多就知,
依個年頭,似女人嘅男人多的是,
有D男人有時仲衰過女人

見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

stkyo 發表於 18-1-16 20:52
好耐以前已經覺,所以我嘅朋友係男性居多

me2

首頁

尾頁

跳至