心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

都唔明D 人,有D問題的..係度發問,大家討論下.或朋友拜託問下又比人話.有時D 野唔一定係及生自己身上的..大家發下言,討論下,吸收下意見也是不錯的...何罪之有?犯法嗎?
傻傻地...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Macusmama 發表於 18-1-16 17:30
都唔明D 人,有D問題的..係度發問,大家討論下.或朋友拜託問下又比人話.有時D 野唔一定係及生自己身上的..大 ...
点解甘火你..............出左什麼問題

珍珠宮

20150618bb 發表於 18-1-17 16:53
点解甘火你..............出左什麼問題
有D人痴線...好多問題,係幫朋友問的,用我自己ACCOUNT ,當然將我自己代入朋友的CASE,才問得真.
大把人有公屋啦,又可以買又唔抵得!咁向政府買公屋可以10成按的.又何需比首期呢?

咁叫有錢??有錢,係唔洗向BANK借錢的,一次過比哂啦...bull shits..入息過左,房署會比屋你嗎?
傻傻地...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Macusmama 發表於 18-1-17 17:07
有D人痴線...好多問題,係幫朋友問的,用我自己ACCOUNT ,當然將我自己代入朋友的CASE,才問得真.
大把人有公屋 ...
以前都好多唔多合 適回應,到後期經驗多左就回答[風趣]番佢,自己咪無甘火

珍珠宮

20150618bb 發表於 18-1-17 17:50
以前都好多唔多合 適回應,到後期經驗多左就回答[風趣]番佢,自己咪無甘火
D 人唔扺得,問下又唔洗死刑...幫下朋友問下,何樂而不為...傻傻地...

我朋友D仔女,又真係申請左,以一人單位,佢D仔女去讀書...無收入的.
又合資格申請公屋,點解唔比人申請呀?係唔想人申請就真,反正你等,人地一樣等.只需要合資格就可以申請啦..

一下叫政府改例...無收入而讀書人士,不可以申請..
最好啦...咁就好多攞綜援一定申請唔到..
咁D大陸人,大媽就一定唔合資格啦...

珊瑚宮

Macusmama 發表於 18-1-18 11:09
D 人唔扺得,問下又唔洗死刑...幫下朋友問下,何樂而不為...傻傻地...

我朋友D仔女,又真係申請左,以一人單位 ...

珍珠宮

20150618bb 發表於 18-1-18 12:16

首頁

尾頁

跳至