時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

服刑69—83日坐風流監,
有議員「公務探訪」

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

C&召喚
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

都好既,玩到著火,咪等中央一刀切囉!

伯爵府

刑不上青少年?! 香港司法係咪年齡歧視?

何謂青少年? 40歲都可以選傑青喎,即係40歲或以下犯法唔使坐監?

今日終於都清楚知道律政署都係黃絲竇,唔怪得佔中輕判或無罪果啲全部唔跟進。 長毛收黑金冇罪唔跟進,蘋果日報誹謗輕判、屢犯防礙司法公正輕判唔跟進、旺角暴亂都就審完佔中三妖都未落鑊。。。。。全部清楚明白!

其實,咁大個“司法不公”既問題擺在眼前,林鄭有責任去糾正喎。 “司法獨立”既前題係“司法公平公正”、“社會穩定”喎。 唔係一句“司法獨立”就可以乜都唔理,任由班獨裁髮棍為所欲為。

伯爵府

香港應該有一個trumph trumph, 呢刻有啲羨慕美國人民。

男爵府

痴線,甘都講得出!

禁止訪問

伯爵府

牛子 發表於 18-1-17 21:48
今日佔旺刑事藐視法庭案判刑,黃之鋒被判入獄3個月,法官明言按辯方律師要求判刑。昨日衝擊政總終審,律政 ...
匪夷所思,簡直痴筋
唔係“司法獨立”咩,點解個官要按辯方律師要求判刑? 做左扯線公仔!

侯爵府

回覆樓主:

會唔會同一個地方接受教育,又咩師徒制度,所以呢班人有相同嘅心態呢?
呢D叫臭咩出臭草丫,定蛇鼠一窩呢

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 18-1-18 10:45
會唔會同一個地方接受教育,又咩師徒制度,所以呢班人有相同嘅心態呢?
呢D叫臭咩出臭草丫,定蛇鼠一窩呢 ...
咁就唔好大大聲誤導香港人捍衛咩法治精神啦,根本係人治,叫香港人捍衛哩班人嘅無限權力,無上權威,俾司法人打完仲要講聲多謝

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-1-18 11:12
咁就唔好大大聲誤導香港人捍衛咩法治精神啦,根本係人治,叫香港人捍衛哩班人嘅無限權力,無上權威,俾司法 ...

冇計啦! 成班人圍威喂,凌架於所有之上,想點就點。
之前成日話咩捍衛乜乜乜,不如直接D講,捍衛佢地嘅權力同利益好過啦。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 18-1-18 11:42
之前成日話咩捍衛乜乜乜,不如直接D講,捍衛佢地嘅權 ...
見到佢哋假惺惺想作嘔

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-1-18 11:46
見到佢哋假惺惺想作嘔

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

calvin1230hk 發表於 18-1-18 11:42
之前成日話咩捍衛乜乜乜,不如直接D講,捍衛佢地嘅權 ...
咁樣判案就係要話比中央聽,佢地完全獨立,唔受任何人監管,唔理邊個犯案,只要反中央的佢就輕判,睇下中國又可以做些什麼?係中央立場,一國兩制係做比台灣睇,點都唔可以推翻,否則日後用咩理由收回台灣,只要唔玩到獨立,我估中央都唔會多理,玩殘一個成市對中央無咩影響,香港人玩死香港人,中央更樂見,人心就更容易歸中央,點計中央都無得輸,但香港人就.....

侯爵府

414928 發表於 18-1-18 16:40
咁樣判案就係要話比中央聽,佢地完全獨立,唔受任何人監管,唔理邊個犯案,只要反中央的佢就輕判,睇下中國 ...

果班法律界,簡直係土皇帝啦,話乜就乜。
香港回歸咁耐,咩都做唔到,就係比呢班政棍同港奸搞破壞拖累。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

唔係法律面前人人平等咩

首頁

尾頁

跳至