自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

C6 同99一直都唔主張個女打,尋晚食飯99主動問我10歲女仲有無得打,我即時問左E生話可以,跟住再同C6講今日放學去打,C6都話ok。

仲有個一歲細仔,剛打完一歲針,要隔兩個星期先可以打。

男爵府

虎到金來勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 10:29
C6 同99一直都唔主張個女打,尋晚食飯99主動問我10歲女仲有無得打,我即時問左E生話可以,跟住再同C6講今日 ...

唔知幾多歲以下第一次打流感疫苗既要打兩針,第一針同第二針要格幾個星期!
心情勁好!

男爵府

虎到金來勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 10:29
C6 同99一直都唔主張個女打,尋晚食飯99主動問我10歲女仲有無得打,我即時問左E生話可以,跟住再同C6講今日 ...

我個人覺得始終打左會好d!

wcpcelia    發表於 18-1-17 12:22
心情勁好!

男爵府

回覆樓主:

前年、上年年尾,家長group入面d家長都仲係問緊會唔會打流感針,呢幾日,d家長已經轉曬問去邊間診所打流感針同補幾$。

琥珀宮

呢d野唔係阿媽有最終決定權嘅咩,要其他人准許?

水晶宮

mandy952 發表於 18-1-17 11:13
呢d野唔係阿媽有最終決定權嘅咩,要其他人准許?

Agree

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

如自己覺得有需要,我唔會理會別人,自己和c6才是孩子的父母

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我年年帶2小去打, 都唔會問我C6

寶石宮

2023年兔年勳章

laiwah617 發表於 18-1-17 10:52
唔知幾多歲以下第一次打流感疫苗既要打兩針,第一針同第二針要格幾個星期!
...

9歲以下 隔4星期

http://www.chp.gov.hk/tc/features/26816.html#FAQ9

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

JM 請問你女女打三價定四價?

子爵府

因同一屋簷下,我做新抱必須要聽從99說話,C6唔同意打都係一個阻礙,小朋友touchwood有咩事都會第一個話我唔O岩先。大家出發點都係為小朋友好的,所以我都只能服從。或者同99一齊住既jm先會明白到少少.....

男爵府

虎到金來勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 12:00
因同一屋簷下,我做新抱必須要聽從99說話,C6唔同意打都係一個阻礙,小朋友touchwood有咩事都會第一個話我 ...

我估你個小朋友係99揍?
心情勁好!

子爵府

回覆 blackberry 的帖子

未知喎,要下午去到診所先知。
但我知道4價3歲以上先打得。

子爵府

回覆 laiwah617 的帖子

係呀。BB開始湊大,99好錫佢,所以我一直好放心。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 12:08

未知喎,要下午去到診所先知。
我知, 所以問你大女打3定4, 我啱問左診所, 一陣放學帶女去打4價,

男爵府

我自己覺得要打, 樓主是專重c6 同99啫,但小朋友中可大可小,我侄女3歲幾中2次,但父母都無同佢打

子爵府

我女都10歲,可能可以打到4價,問左姑娘我女打一針就可以,係BB先要打兩針。

男爵府

虎到金來勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 12:10
回覆 laiwah617 的帖子

係呀。BB開始湊大,99好錫佢,所以我一直好放心。

所以話事權通常都係揍個個,如果99話叫個小朋友唔好打,我知道好難開口叫佢打!
心情勁好!

男爵府

虎到金來勳章

alicecmc2003 發表於 18-1-17 12:36

我女都10歲,可能可以打到4價,問左姑娘我女打一針就可以,係BB先要打兩針。 ...

因為你個女已經十歲,所以打一針就得喇!
心情勁好!

首頁

尾頁

跳至