用戶登入

找回密碼 | 註冊

23oC.78%

義工

自由講場 今日: 3011|主題: 955454

跳至
大家生活細節上有咩崩潰moment?  

子爵府

國民生產總值:12001

1. 見到屋企人將熱水煲放係有水甚至有油嘅鋅盤慢慢裝水,裝完唔抹底,由得啲直火熊熊咁燒佢,燒到個底黑萌掹

2. 屋企人將污糟嘅細煲仔成個放係污糟嘅大湯碗入面,話怕我唔記得洗,搞到煲仔唔止入面,連出面都污糟埋

3. 用有刀鞘嘅刀仔批完生果,唔洗唔抹咁塞番入刀鞘,最後刀仔拎出黎有臭味

大宅

國民生產總值:1341

回覆樓主

隻手肥騰騰 開水喉

刷牙滴到周圍水

琥珀宮

國民生產總值:188005

2018勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

煮好成枱餸, 呀仔對住佢地打咗個大哈次。

mrsmacaroon    發表於 18-1-18 01:31
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

國民生產總值:10025

畀面勳章

回覆樓主

將我對皮靴放係鞋架最低層,夾扁哂

水晶宮

國民生產總值:71299

BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

呀仔既口水和屎尿出現喺唔適當既地方時
人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

子爵府

國民生產總值:14528

2018勳章

tearycow 發表於 18-1-17 14:16
1. 見到屋企人將熱水煲放係有水甚至有油嘅鋅盤慢慢裝水,裝完唔抹底,由得啲直火熊熊咁燒佢,燒到個底黑萌 ...
以下情節請慎入...

我仔細個時, 係我沖緊涼話比我知好急, 要大大...我話媽媽沖緊, 好快, 忍一陣...
係我衫都未著好時發覺門外突然靜哂, 我打開門一睇, 即時十級崩潰
我BB已經係外面仙女散花......一地都係(佢應該係肚瀉...)

見佢儍儍咁~好無助咁望住我, 又望住佢自己堆便便, 想喊未喊

媽媽只好低頭執...

子爵府

國民生產總值:12001

BK2002 發表於 18-1-17 14:29
以下情節請慎入...

笑左

男爵府

國民生產總值:6652

2018勳章

暖水煲無晒水 唔會加水煲返

紙巾用到得返2格都照吊住係到 都唔換

便便完廁所有蹟唔會自行清理

珍珠宮

國民生產總值:31419

我隻貓貓bu bu 完, 隻腳痴晒便便, 仲周圍走....

子爵府

國民生產總值:10012

回覆樓主:

紙巾洗爛左,痴至黑衫買褲吾著得
活在當下

子爵府

國民生產總值:10481

回覆樓主:

工人煑弯我D貴價餸

子爵府

國民生產總值:14528

2018勳章

tearycow 發表於 18-1-17 14:32
笑左
明明講緊一件好崩潰嘅往事...為何你會在我傷口上灑鹽~~

大宅

國民生產總值:3675

BK2002 發表於 18-1-17 14:29
以下情節請慎入...

唔好意思,我都忍唔住........笑左

伯爵府

國民生產總值:19317

2018勳章

洗手盆滿佈屋企人的頭髮, 周圍水漬

叫極小朋友快D 做嘢, 佢都係嘆慢板.......

超級版主

國民生產總值:108998

2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindyyu73 發表於 18-1-16 22:33
暖水煲無晒水 唔會加水煲返

紙巾用到得返2格都照吊住係到 都唔換
後面兩個有同感,次次都想爆果兩仔爺
仲有....

明明個碗/煲有油,有人開滿半煲都係水但唔洗,放喺洗碗糟,之後將D外面冇油冇污糟嘅碗碟放入去,於是所有碗碟都油晒。

D較剪呀剪甲鉗呀永遠唔會放番本來位置,搵唔到咩,就有人大叫:Honey!或者媽咪!

我最後出門口,仔女老公落到樓下,到我去到樓下上車,有人就會話漏咗咩咩咩,你可唔可以上去邊度邊度幫我攞?

見到老細個email問我嘢,叫我send個file俾佢,回覆咗幾個鐘後,佢又打電話問番同一樣嘢叫我做同一樣嘢,我話幾時幾時email俾你啦,更攞命係第二日第三日又問過,咁我唯有將send咗俾佢原本個email又forward多一次。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

國民生產總值:20075

Kittymummy 發表於 18-1-17 14:34
我隻貓貓bu bu 完, 隻腳痴晒便便, 仲周圍走....

Yeah 啱啱想講呢樣,仲要全屋狂奔

珍珠宮

國民生產總值:47604

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

洗衫洗到全部都係廁紙

珍珠宮

國民生產總值:31419

Rubik 發表於 18-1-17 14:59
Yeah 啱啱想講呢樣,仲要全屋狂奔

我仲要樣衰到,習慣聞佢腳仔,晨早起身冇帶眼鏡,一聞~中晒蕉,隊左落塊面度

大宅

國民生產總值:3478

回覆樓主

煮好餸諗住開飯先發現電飯煲唔記得㩒掣

公爵府

國民生產總值:25431

回覆樓主:

晾衫,仔條面褲同底褲依然係一 set 好親密地套住,只係反轉咗

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎