自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PCCW來信要求提前續約,我係用固網家居電話的,每月要HK$110要簽27個月,遲些到期一定要加至HK$128元,但我要到年中6月才到期,如續約就有兩樣電器送,一個係多用途電煲,另一個係單柄pan,我全都不合用,現想問吓新plan可以有乜價錢?

大宅

拉姑 發表於 18-1-17 16:21
PCCW來信要求提前續約,我係用固網家居電話的,每月要HK$110要簽27個月,遲些到期一定要加至HK$128元,但我 ...

今早剛續約。110x24, 回贈165x5, 惠康coupon500 + 150。 每月平均48.75。但要打1000同佢講要取消服務!

wcpcelia    發表於 18-1-20 15:47

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Monday789 發表於 18-1-17 17:09

今早剛續約。110x24, 回贈165x5, 惠康coupon500 + 150。 ...

請問有否來電顯示?你之前是否eye用户?
因為我係eye用户,佢點都話冇呢個plan,我唯有等完約先再cut再講

大宅

iki 發表於 18-1-17 17:46
請問有否來電顯示?你之前是否eye用户?
因為我係eye用户,佢點都話冇呢個plan,我唯有等完約先再cut再講: ...

我無用eye。月費包來電顯示等服務。

子爵府

今早剛續約。110x24, 回贈165x5, 惠康coupon500 + 150。 ...

平!我之前想續約,但扣埋回贈最平都要68蚊。最後把鬼火轉左去香港寬頻,48蚊一個月,簽2年

男爵府

但我6月先至到期,PCCW封信話要1月24日之前覆佢地,好似好急咁!唔知過佢係咪要加我價呢?

大宅

拉姑 發表於 18-1-17 21:24
但我6月先至到期,PCCW封信話要1月24日之前覆佢地,好似好急咁!唔知過佢係咪要加我價呢? ...

我都係3月先到期。你可以打去照話cut。睇吓佢有乜offer。新約應該會6月後才生效。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

我都係6月到期,佢成日寄eye plan d傳單黎叫我續約,我冇理佢喎

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

speonyip 發表於 18-1-17 20:45
平!我之前想續約,但扣埋回贈最平都要68蚊。最後把鬼火轉左去香港寬頻,48蚊一個月,簽2年
...
HKBN請問係咪寬頻電話?

男爵府

aimenchan 發表於 18-1-18 09:37
HKBN請問係咪寬頻電話?
HKBN係寬頻電話, 我用緊, 不過想轉去用固網電話, 唔知邊間好.

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

2kidsma 發表於 18-1-18 09:55
HKBN係寬頻電話, 我用緊, 不過想轉去用固網電話, 唔知邊間好.
固網以我所知得pccw有咋,和記都係寬頻電話,smt好似要用佢既電話,類似手提咁接收signal,如果你屋企訊號收得唔好就麻煩。

男爵府

拉姑 發表於 18-1-17 21:24
但我6月先至到期,PCCW封信話要1月24日之前覆佢地,好似好急咁!唔知過佢係咪要加我價呢? ...

我7月到期,早幾日打電話來叫續約,我冇理佢,話有排都未到期,佢話現在有優惠,我話你地啲優惠咪又係送 tab ,我唔要,只要月費平,佢冇野好講,話遲啲再打來
所以你可以唔駛理佢,一路睇下人地有咩 offer, 到期先算。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

maggkiki 發表於 18-1-18 18:19
我7月到期,早幾日打電話來叫續約,我冇理佢,話有排都未到期,佢話現在有優惠,我話你地啲優惠咪又係送 t ...

佢真係夠胆隔幾日又打嚟講同一番說話,差在年半定兩年約,月費扣晒係$90定$10x,我又係次次都同佢講同一番說話,佢又再話下次又再打嚟,后來我索性唔聽,而家成半年終於完約,遲D聽吓佢又點講

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

好抵
還你千世笑來世未必能遇到

侯爵府

aimenchan 發表於 18-1-18 14:38
固網以我所知得pccw有咋,和記都係寬頻電話,smt好似要用佢既電話,類似手提咁接收signal,如果你屋企訊號 ...
和記2種都有睇你住邊

侯爵府

可以唔理佢

大宅

iki 發表於 18-1-18 18:38
佢真係夠胆隔幾日又打嚟講同一番說話,差在年半定兩年約,月費扣晒係$90定$10x,我又係次次都同佢講同一番 ...

ㄧ定要同佢講,你打算携號轉台。佢先會將你轉去另ㄧ組人,呢度先會有好offer!

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

carolwong168 發表於 18-1-18 18:51
和記2種都有睇你住邊
呀係~N年前裝過和記固網, 勁唔掂, 搬左屋話新o個度裝唔到固網, 局住用寬頻, 但等幾個月先有師父黎裝, 服務超唔掂, 永不錄用

子爵府

speonyip 發表於 18-1-17 20:45
...

48好平,,我用開香港寬頻,6x一個月,六月完約,,,講到我可能轉第二間,,佢都話無平D plan舊價咋

wcpcelia    發表於 18-1-20 15:47

大宅

回覆樓主:

我都係打幾十次來,講極都係$110個月,送電熱水煲,叫送多樣都唔肯

首頁

尾頁

跳至