美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

美容師推介我做水光針,話可以改善到無咁明顯,但唔係做到滑返晒~

JM們,請問有試過嗎?可以分享下嗎?Thanks.

禁止訪問

大宅

回覆樓主

唔可以,唔好亂試⋯最好做下research ,我自己就搵醫生做⋯不過好貴

伯爵府

leybb 發表於 18-1-18 00:05
應該唔得, 美容師亂sell. 水光針主要做保濕.

Thanks.
聽佢形容似微針,因為以前做過微針,功效見唔到,但又痛又有傷口~

都唔太想做,唔該晒

伯爵府

jujufff 發表於 18-1-18 01:42
唔可以,唔好亂試⋯最好做下research ,我自己就搵醫生做⋯不過好貴
...
你搵醫生做咩treatment?
我唔敢做fraxel,down time好長...

而家諗搞好D微血管,唔好紅紅鼻,膚色均勻返就好喇~

一齊share下丫~

侯爵府

VivienMan 發表於 18-1-18 09:09

我之前問過一間叫我做蜂巢皮秒話可以改善凹凸洞。我又是好想好想改善,但聽呢到曾經有jm分享最有效是fraxel 。我又是擔心紅好耐,所以冇做

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

leybb 發表於 18-1-18 00:05
應該唔得, 美容師亂sell. 水光針主要做保濕.

同意呀

伯爵府

leybb 發表於 18-1-18 19:06
回覆 leeleebaba 的帖子

downtime 唔係好耐姐, 紅一兩日, 結焦5日, 不過化妝可以遮到. Fraxel去凹凸洞都應 ...
我D凹凸洞,係面+鼻, 鼻係重災區,所以會好難遮.

伯爵府

leeleebaba 發表於 18-1-18 16:27
我之前問過一間叫我做蜂巢皮秒話可以改善凹凸洞。我又是好想好想改善,但聽呢到曾經有jm分享最有效是fraxe ...
你D凹凸洞嚴重嗎?我原本都想試pico~
我皮膚太差,都唔知邊樣做起先~

侯爵府

VivienMan 發表於 18-1-19 12:27
你D凹凸洞嚴重嗎?我原本都想試pico~
我皮膚太差,都唔知邊樣做起先~
...

嚴重,左右面和下巴

伯爵府

leeleebaba 發表於 18-1-19 14:07
嚴重,左右面和下巴
聽講面比鼻既容易改善,鼻好似好多人做完都唔覺有改善
所以我先諗係咪唔應該o徒錢!!!

別墅

回覆樓主

佢應該係講保濕針 睇吓醫生打法 如果打淺層 挑皮打 係可以改善埋凹凸洞問題 而且保濕效果仲好

大宅

VivienMan 發表於 18-1-18 09:09

我做fraxel真心好痛,我只自己都試過好多方法⋯暫時係啲個叫最見效!但如果你唔嚴重可以試下微針/矽針啲啲,矽針我覺得都唔錯⋯但只對啲毛孔之類

大宅

leeleebaba 發表於 18-1-18 16:27
我之前問過一間叫我做蜂巢皮秒話可以改善凹凸洞。我又是好想好想改善,但聽呢到曾經有jm分享最有效是fraxe ...

Fraxel正常紅4日就退,真係我覺得暫時最見效

禁止訪問

伯爵府

leybb 發表於 18-1-22 00:44
回覆 VivienMan 的帖子

我上網睇過有種方法叫TCA Cross, 好難搞嗰D凹凸洞都可以去到. 你可以上網睇下. ...

風險高,無膽試

因為我皮膚又好易敏感,試過果酸peeling都唔受得

大宅

VivienMan 發表於 18-1-17 16:46
美容師推介我做水光針,話可以改善到無咁明顯,但唔係做到滑返晒~

JM們,請問有試過嗎?可以分享下嗎?Thank ...

可以改善極少量凹凸洞,如rolling scar ,其他scar 理論上處理唔到
而且,有可能hyaluronic吸晒,就會打回原形

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至