自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓主慘慘

大宅

回覆樓主:

開細都還好D,如果遇啱肚痛,真係會忍到臉都青曬,成身起鷄皮

伯爵府

pinky-peach 發表於 18-1-17 22:31
好彩仲可以忍到返屋企

好彩無事!安全到埗

大宅

好彩仲可以忍到返屋企

好彩

伯爵府

李豆豆 發表於 18-1-17 22:50
所以搭長途巴士前一定唔可以飲咁多野,同埋我要去左廁所先搭車

收工時想去定,但全世界等我鎖門,又唔好意思

伯爵府

大pat豬媽 發表於 18-1-17 23:12
樓主,請問你係用咩apps睇到塞車架?

Google map搵目的地,再揀車路就會show到,塞車路段都好準下

伯爵府

carcar0909 發表於 18-1-17 23:16
咁以後隔離果個成日深呼吸我應該知佢乜事

Ohhh, well!!!深呼吸加坐立不安不斷換坐姿先算

珍珠宮

我好多年前都試過, 朋友結婚, 係上環擺酒, 話有車(旅遊巴)會車返屯元天, 咁我咪上車囉, 點知無耐開始肚痛(有D想肚痾的感覺), 個司機為左慳隧道費, 明明旁邊就係西隧, 再行大欖隧道, 半個鐘一定返到, 佢大爺居然行東隧>獅隧>吐露港>上水>元朗, 完全係港九新界一日遊, 我好想話, 油錢都蝕埋啦大佬, 重點係, 你咁樣兜一兜, 我由忍半小時, 變成忍個幾鐘先返到元朗, 一落車立即行去最近的鋪頭借廁所! 本來佢係寫明廁所不外借, 但可能佢見我個樣面青口唇白, 拿拿聲比我去左先!

果次的回憶真係一世難忘!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

蓤菱 發表於 18-1-17 23:26
開細都還好D,如果遇啱肚痛,真係會忍到臉都青曬,成身起鷄皮

我會係咁摵大脾,分散痛處,真係試過摵到瘀晒

伯爵府

回覆 pinky-peach 的帖子

好慘。

大宅

pinky-peach 發表於 18-1-17 23:35
我會係咁摵大脾,分散痛處,真係試過摵到瘀晒

呢招有用?下次試下先

伯爵府

小寶貝兒 發表於 18-1-17 23:35
我好多年前都試過, 朋友結婚, 係上環擺酒, 話有車(旅遊巴)會車返屯元天, 咁我咪上車囉, 點知無耐開始肚痛( ...

嘩,呢個爆喎油錢都蝕啦,況且隧道費都係公司比姐

伯爵府

蓤菱 發表於 18-1-17 23:40
呢招有用?下次試下先

其實無用,到時係肚又痛,腳又痛

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我都試過

個時仲未有google map iPhone ,睇唔到點塞法

當時坐bf 架van ,頂多拍拖年幾2年

土露港大塞車...忍到無辦法再忍由車頭爬去中間係車尾搵個筒去左先

好彩係van仔

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好彩仲可以忍到返屋企

犀利

水晶宮

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

我都試過,所以我搭西鐵,感覺好d,唔洗咁大心理影響,如果撘巴士會出到目的地先食餐飽,上車前痾盡。慘痛經歷去旅行肚痾,撘長途車果轉唔飲唔食,到目的地又要痾,點知厠所排長龍,當地人又慢動作,忍到好辛苦,真係賴,好彩用左,衞生巾特長板,事原叫錯左碗辣粉,又而為自己食到。自始去旅行都係食清d

大宅

pinky-peach 發表於 18-1-17 23:42
其實無用,到時係肚又痛,腳又痛

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

pinky-peach 發表於 18-1-17 23:33
Google map搵目的地,再揀車路就會show到,塞車路段都好準下

請問係咪手機內置果個?

男爵府

回覆樓主

我試過搭巴士途中肚痛,終於忍到落車,但係行返屋企要大約5分鐘,住村屋附近又無廁所,痛到唔敢跑只可以慢慢行,因為驚瀨,果5分鐘真係好似過左5個鐘咁漫長呀

首頁

尾頁

跳至