用戶登入

找回密碼 | 註冊

17oC.81%

義工

自由講場 今日: 493|主題: 955982

德國買野,寄來香港,20日都未到

大宅

國民生產總值:1128

最後一個tracking更新系德國出口,到現在20日仍然沒有到香港問過香港郵政,佢地都系看tracking,比唔到答案我
問德國,德文又唔識,但又唔知道德國郵政電話幾多。。。

其實,如果我直接去香港機場穩+問,有沒有用?

別墅

國民生產總值:589

回覆樓主

德國人識講英文家咼

子爵府

國民生產總值:11632

2018勳章 畀面勳章 2017媽媽節

你問香港機場唔會有用架喎, 其實應該通知個seller (寄件者), 佢去返當地郵政check parcel status~

珍珠宮

國民生產總值:40649

2018勳章

kennyabcd2011 發表於 18-1-18 00:25
最後一個tracking更新系德國出口,到現在20日仍然沒有到香港問過香港郵政,佢地都系看tracking,比唔到答案 ...

空郵應該到 希望唔係寄咗平郵

珊瑚宮

國民生產總值:104329

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

一Send email 去問下。

Btw 我朋友寄speed post 比我住歐洲,試過一個幾月先到。

大宅

國民生產總值:2663

kennyabcd2011 發表於 18-1-18 00:25
最後一個tracking更新系德國出口,到現在20日仍然沒有到香港問過香港郵政,佢地都系看tracking,比唔到答案 ...

唔明同香港機場有咩關係

男爵府

國民生產總值:6040

係咪船運? 船要成個月先到架
同埋成件事同香港機場根本冇關係,你去到想問邊個? 顧客服務中心嗰啲姐姐?

水晶宮

國民生產總值:58957

2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2017媽媽節

應該問seller,叫seller跟進,
問香港郵政無用,去機場問更加無用

伯爵府

國民生產總值:17072

2018勳章

回覆樓主:

大節前後可能會耐啲,又可能被扣關耐左?我聖誕後喺日本訂左嘢都10日先到,最好問賣家

伯爵府

國民生產總值:15328

畀面勳章

回覆樓主:

我都試過,事前真係無諗過今時今日網購會有人寄平郵 ,仲要運費都好貴吓,結果成個月至到

版主

國民生產總值:121298

2018勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

有時咁黑仔成批貨俾人hold起清關,就會攪得耐
如track到已正常寄出就唔駛太擔心,唯有再等下啦

大宅

國民生產總值:1579

回覆樓主

問賣家
請佢查

男爵府

國民生產總值:7110

2018勳章

回覆樓主

機場唔會知架,最有可能黎香港係香港郵政接收。如果唔係用速遞公司,等一個月差唔多。用政府postage 係慢好多⋯

侯爵府

國民生產總值:20916

香港機場?冇人會答到你架喎

你應該問個賣家叫佢幫你check發生咩事掛

侯爵府

國民生產總值:20250

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

外地郵政係慢好多。。。冇辦法,只有等。。又可能對方用平郵寄。。學上面jm講,有tracking起碼已寄出,耐心等待吧!

子爵府

國民生產總值:13786

我試過上網買野,美國既,2個月先收到

複式洋房

國民生產總值:202

問香港無用, 貨要到香港, 香港郵政先有資料

公爵府

國民生產總值:25422

回覆樓主:

我先生以前訂波衫都要好耐

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎