自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jenniecatcat 發表於 18-1-19 17:13
我個學粵劇,一化妝變左另一個人,可以坐定定全日

咁好喎,幫佢專注到喎

水晶宮

畀面勳章

凝聚態 發表於 18-1-19 16:17
你的食藥概念完全是錯的

請問點解錯?

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

小manman 發表於 18-1-19 15:37
咁你仲有排等~

我個陣等左8個月去cac,轉介精神科排成3年,但上年收到信,由19年12月提早到今年6月~

我上個月去瑪麗排,之後收信係19
年9 月
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

水晶宮

castle100 發表於 18-1-19 17:37
回覆 小manman 的帖子

想問你小朋友BB時期有冇餵母乳?我上綱睇到一篇文章話一般食母乳的小朋友比較冇咁容 ...

我2 個月大後係全母乳
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

公爵府

波耶波羅me 發表於 18-1-19 15:59
食飯發夢簡直係膽拖嚟

我個女食飯算快,不過一路食一路講,坐車可以全程車不停講不停講,除非比D野佢玩先會停,所以我成日比佢嘈到好頭痛。佢除左記性好讀書唔差之外,其實同小manman形容嘅好似,不過佢唔跟陌生人。

公爵府

回覆 jenniecatcat 的帖子

咁可能唔關事、大部分遺傳、大大下就好了、加油呀

翡翠宮

回覆樓主:

其實,係咪比得你排政府就多數都係呢

我記得之前睇bk有jm講過,其實睇政府精神科主要係比藥你食~

有無人識人係見完政府精神科評左無事架??

公爵府

咁唔關奶粉事!見Djm覆我餵母乳都會丶咁係遺傳多D!不要灰心.加油

翡翠宮

Tobbyy 發表於 18-1-19 19:17
我個女食飯算快,不過一路食一路講,坐車可以全程車不停講不停講,除非比D野佢玩先會停,所以我成日比佢嘈 ...

又要give me 5

之前我一直好怕同我女出街,細時唔肯坐bb車,係要落地行,但又唔肯比人拖,成日一支箭咁標左去,我野野要追佢9條街,係真係要開行摩打去追個隻,唔係講笑~

大d坐車就坐唔定,成日要落地,一係就要企上櫈,唔比就係度扭,個個望住哂~

同埋又係不停講不停問,仲一定句句都要我比反應,我都係比佢煩到頭痛,而且好多次搞到我暈車浪~

去街食飯又係煩,佢食飯超快,我搞得佢食黎,我先剛開始食,佢就食完要落地,我完全係無啖好食,又或者成日要企上櫈~

我唯有教我女除鞋,但我老公就唔鍾意,話我好教個女除鞋~

我試過學其他jm教帶野比佢玩,但佢又唔多玩~

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

castle100 發表於 18-1-19 17:37

想問你小朋友BB時期有冇餵母乳?我上綱睇到一篇文章話一般食母乳的小朋友比較冇咁容 ...

我大女5個月母乳補奶粉,
細女都驚佢有遺傳,母乳食到而家2歲幾
想認識多啲屯門友

大宅

小manman 發表於 18-1-19 19:21
其實,係咪比得你排政府就多數都係呢

我記得之前睇bk有jm講過,其實睇政府精神科主要係比藥你 ...

我係自己揾家庭醫生寫信去政府排的

公爵府

回覆 小平媽媽 的帖子

咁細女冇呢D症狀?

大宅

Poo得好勳章

波耶波羅me 發表於 18-1-19 15:59
食飯發夢簡直係膽拖嚟

same here. 每餐飯都要開戰。

大宅

回覆樓主:

我仔7歲,最初開長效10mg試,冇乜效果,依家食緊長效20mg,效果明顯,反應有條理同埋個人靜晒,副作用係冇胃口同埋食咗藥後的四個鐘内,個人會攰d。

我在他約1歲時,已經懷疑他有過度活躍,但因為太細,醫生說要六歲先能確診,家人就認為我怪獸,之後讀N班時,學校建議早些去評估,結果是自閉症,六歲時再確診ADHD,會尖叫、係街會突然出手拍人、掃落生果鋪d生果落地……等,除咗遊魂仲有衝動行為、駁嘴……日日激到我血壓飆升,食藥之後好乖,可以自己做功課、坐定定食飯、畫畫,好似唔係我個仔,但胃口差咗令我好擔心,諗緊要唔要同醫生傾轉藥。

大宅

Hoining 發表於 18-1-19 13:23
我盡可能都唔會請老人家幫手照顧我啲仔,因為佢哋真係需要有紀律嘅生活
...

我女1至3歲半奶奶凑,之後自己湊返,日日嘔血!

大宅

coffeejoeybb 發表於 18-1-19 14:41

我果個都係,專注力可以話好低,寫字,照抄都錯,數學 ...

我女做功課差不多,我唔敢買電腦椅比佢,因為有轆。等車重慘,不停問,明明前一班剛走,唔夠20秒,可以問點解咁耐重未到!d人成日望又搭咀,有次因佢唔願起身,差唔多遲到,追到架小巴就唔洗遲,望住架車走,個女又發我皮氣,我正在話個女時,有個途人話我,我即時爆炸,途人重話個書包重點跑。

大宅

coffeejoeybb 發表於 18-1-19 16:49
我女洗頭係洗到唔乾淨,你同佢洗咩,佢就話要自己洗,每日佢沖完涼,我要檢查頭髮教佢點洗都講左 ...

教我女洗頭,第一次咪OK!之後試過水加入支洗頭水度;頭重有護髮素;全個企缸係護髮素;成支新洗頭水無咗一半。有時怕咗佢,同佢洗完頭,叫佢自己洗身,都可以沖成個鐘。

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

castle100 發表於 18-1-19 20:02
回覆 小平媽媽 的帖子

咁細女冇呢D症狀?

近朱者赤
而家對得多,有機會係學習,要等佢返學,見小啲,睇下點
想認識多啲屯門友

首頁

尾頁

跳至