家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家用開邊間買賣股票? 呢排渣X超唔好用, 網上要登入一次性密碼! 經常收唔到又唔知用咩電話投注? 會唔會收手續費?

侯爵府

HiPP勳章(2) 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都想知邊間好,轉走哂渣打嗰D,間銀行廢到爆

侯爵府

親子王國15週年勳章

我冇記錯的話,07年,楂打同獅子銀行都在關鍵時候入唔到,仲有一通,不過咁多年,唔知有冇改善

珍珠宮

回覆樓主

點解手續費冇咁貴,用開恒生好鬼貴

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

侯爵府

HiPP勳章(2) 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kattsang 發表於 18-1-18 10:59
我岩岩想問post講同一問題,已經見倒你個post.

我成朝入唔倒,由我嘗試入開始到依家未入倒,心水股已升左5 ...

佢地同銀行有咩分別ga?

子爵府

回覆 hippoo 的帖子

周生生啦,佢個app都幾易用,0.108 %

大宅

回覆樓主

我都想知呀,而家用緊中銀

侯爵府

回覆樓主:

一陣去耀才問下點開先

大宅

回覆樓主:

致富个app 很渣,
富途个app 超晒班,用左無得返轉頭,但富途衰在無得夾單。

大宅

回覆樓主:

富途app 做到實時報價,
即你set 左个股票list, 你見到佢d股價實時變,
港股A股美股也可set 同一个list 一眼睇晒,
新聞、圖表、資金流向、沽空比例咩都有晒。
睇岩入password unlock 就買賣,買賣畫面仲睇住排隊買賣既情況。

侯爵府

親子王國15週年勳章

yumding 發表於 18-1-18 11:56
富途app 做到實時報價,
即你set 左个股票list, 你見到佢d股價實時變,
港股A股美股也可set 同一个list 一 ...
我用致富買賣都冇實時價,你講到咁好,我都想轉倉

大宅

oran04 發表於 18-1-18 11:58
我用致富買賣都冇實時價,你講到咁好,我都想轉倉

我都有用致富呀,
要係富途睇價先入去set 盤,
你切換app 之後致富app 會reset 左你之前輸入d價位同數量果下麻煩。
我screen cap左兩个畫面,
佢d圖表也是實時,自己識 refresh。
另一圖是你落盤時可睇住d隊,又係實時自己refresh 的。

大宅

回覆樓主:

致富app 咁既款,大部分本地股票行d app 都咁上下咁雞。
IB 應再 professional d, 但對於我來說操作太複雜喇,我申請了也很少用,之後close 左佢。

伯爵府

回覆樓主

我用IB超正,最正可以落GTC order,個價可以上下落到離哂譜都得,呢排波覆咁大,我常常亂咁落盤,有時會撞到。又可以margin 無限loop,用咗返唔到轉頭。呢期搵食都靠佢。

我其他銀行的所謂大戶戶口尊貴理財,都被我廢哂了。

侯爵府

親子王國15週年勳章

yumding 發表於 18-1-18 12:17
致富app 咁既款,大部分本地股票行d app 都咁上下咁雞。
IB 應再 professional d, 但對於我來說操作太複雜 ...
我就是覺得致富個app太雞,我要求唔多但冇理由買賣時連個現價都俾唔到,搞到我落盤都要兩邊刷,所以想過轉下,當然都要計下數先

子爵府

回覆 maymaggie 的帖子

周生生都係個價可以上下落到離哂譜都得,由其呢排D股爆來爆去任你set 價,個order 可以罷成14日甘耐,去左旅行都吾怕miss 左,手續費平,係衰在無期權買賣,無暗盤放新股
其實恆生都係任set 的,不過最近先改返比5日order ,有時重無;最憎果D行限死價位既行

大宅

回覆 yumding 的帖子

請問點開戶?

伯爵府

kittykwok385 發表於 18-1-18 12:32
回覆 maymaggie 的帖子

周生生都係個價可以上下落到離哂譜都得,由其呢排D股爆來爆去任你set 價,個order 可 ...

IB 可以擺兩個季度咁耐,仲可以買到差不多全世界的投資產品,識用真係好好用,係一開始比較難明,學識左就真係好正。

首頁

尾頁

跳至