跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛來美國一年,有人都和我一樣係新人嗎?

大宅

回覆 JavinBB 的帖子

😊我七月也回來啦!你在那邊呢?

複式洋房

JennJennChan 發表於 18-1-19 10:25

😊我七月也回來啦!你在那邊呢?

Daly City 呀⋯⋯你呢?

大宅

我也住是Daly City,我姑拉便住在這裏每次回來我也是住在Daly city,不過今次回來打算留低了,打算仔仔在美國開始初中,之前也有考慮搬入Elk Grove,但是先生也喜歡灣區的方便和將來找工作機會多些,所以現在也想考慮仔仔的校區為先.

大宅

回覆樓主:

hi, 我舊年4月過來,而家有左3個月,住Sunset.

複式洋房

JennJennChan 發表於 18-1-19 17:26

我也住是Daly City,我姑拉便住在這裏每次回來我也是住在Daly city,不過今次回來打算 ...

咁下次來可以gathering , 灣區工作機會係多D,我而家都係機場到做,我六月會和小朋友回港過暑假

複式洋房

Mrswayne 發表於 18-1-21 07:32
hi, 我舊年4月過來,而家有左3個月,住Sunset.

恭喜.....住sunset 舒服,多野食

大宅

JavinBB 發表於 18-1-21 07:44
恭喜.....住sunset 舒服,多野食

係呀,呢度唔駕車都得,我日日返工坐巴士,你知啦,我地慣左有司機.....

大宅

好呵

大宅

回覆 Mrswayne 的帖子

Sunset 好似有間"笑麵府"茶餐廳,我個仔最愛吃

大宅

JennJennChan 發表於 18-1-21 21:50

笑面府好多野食,我都好多時過去。不過同朋友食就未必坐得耐law.人多。

大宅

JennJennChan 發表於 18-1-19 17:26

我也住是Daly City,我姑拉便住在這裏每次回來我也是住在Daly city,不過今次回來打算 ...

点解看中 Elk Grove? 我唔認識呢個地方,有好校區嗎?

別墅

請問您怎樣可以找到機場的工作做呢?

大宅

在Sacramento 個一邊,ELK GROVE 校區也是不錯,但屋平,和新發展區內,所以才考慮一下,但現在我先生都是喜歡灣區多,情願住細小小,他想方便D和近姑拉一些!

大宅

JennJennChan 發表於 18-1-22 16:31

在Sacramento 個一邊,ELK GROVE 校區也是不錯,但屋平,和新發展區內,所以才考 ...

住灣區啦,而家job market 好好,揾工個零月就揾到了。我4月到七月可以上工,仲要係大公司HR幾呀關要過。不過睇你同先生慣唔慣住阜仔la。

禁止訪問

回覆樓主

複式洋房

JennJennChan 發表於 18-1-21 21:50

好鍾意食佢雞腎好好味

複式洋房

Dedemom 發表於 18-1-22 11:26

請問您怎樣可以找到機場的工作做呢?

你可以睇indeed,或者airline agency

複式洋房

Mrswayne 發表於 18-1-22 20:10
住灣區啦,而家job market 好好,揾工個零月就揾到了。我4月到七月可以上工,仲要係大公司HR幾呀關要過。 ...

以前香港做左十幾年寫字樓,係呢度係咪揾?

大宅

JavinBB 發表於 18-1-23 00:16
以前香港做左十幾年寫字樓,係呢度係咪揾?

我感覺bay area呢度識少少英文, 小小中文, 就餓唔死人. 我send嗰啲cv去job agency, 半年後都仲係咁send工過嚟叫我去interview。

首頁

尾頁

跳至