自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018復活節勳章

bb560 發表於 18-1-19 09:52
就黎舊曆年,應該無乜樓你可以睇

我覺得呢個先係主因,通常新年前都好少盤

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

baofankan 發表於 18-1-19 09:15
我上年搵樓都係咁,好多都唔願做,又串我邊有咁平既樓架,好彩搵到一個agent好好人,不停同我地睇,無論貴 ...
今時今日,你個 agent 好盡責牙!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你係咪星期六/日或者假期去睇呀? 我都試過, 真係無人SHOW的, 因假期/六/日通常Agent都鍾意做買家生意. 留電話, 同埋搵埋d屋苑入面細細間果種地產舖, 到平日佢地拍烏蠅時就會記起你架啦.

子爵府

meowmeowK 發表於 18-1-19 08:47
D agent好似唔願做咁,我知租樓佣金冇買樓咁多,但我都已經唔係租套房嗰D價,D態度好似我乞咁,香港地住屋 ...

我上年都遇到呢個情況,
陪朋友想睇樓

象牙宮

D agent好似唔願做咁,我知租樓佣金冇買樓咁多,但我都已經唔係租套房嗰D價,D態度好似我乞咁,香港地住屋 ...

D agent好似唔願做咁, 沒租盤, 自然不願做。再說, 租都是須 多找几間。
長些時間。

怎能急呢? Serviced Apartments, 成本更高吧?

內人 富豪來 HK 買樓。香港生活壓力大, 更加啦。時下的人, 見錢開。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

meowmeowK 發表於 18-1-19 09:06
我初頭係出手低D,但睇左2個之後都同佢講有好D嘅加多2-3k都ok,問佢有冇呢個budget 嘅盤睇下,我都做左res ...

你比幾錢budget?租邊度?幾多房?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

邊個區? 大西北嘅搵祥x 佢哋好aggressive
我當時係想搵短租(裝修屋企) 祥x 職員即刻搵鎖匙帶我去睇 我話無可能全部都短租架, 佢話我睇啱佢哋會游說業主喎. 最終真係搵到.
相反美x / 中x / 利xx 一聽到短租都唔想so我, 連留電話都唔想咁

珍珠宮

上網揾啦,有D業主放盤的

子爵府

回覆樓主

反而最近放緊租好難租出
啲人唔願意新年搬屋 好難放

男爵府

baofankan 發表於 18-1-19 09:15
我上年搵樓都係咁,好多都唔願做,又串我邊有咁平既樓架,好彩搵到一個agent好好人,不停同我地睇,無論貴 ...

請問個agent邊區?

水晶宮

唔係唔想做,而係冇樓比你租

伯爵府

回覆樓主

我上年都係這時候找租盤,真係好難,合心水的就要快決定呀,靚盤好搶手。 上網看看收下料先。祝好運。

珍珠宮

回覆樓主:

莫講話租盤 就算我而家搵緊買盤都好難, 根本係市面上好少盤。
祝樓主盡快搵到合心意嘅單位

男爵府

2018父親節勳章

tamama2007 發表於 18-1-19 11:33
請問個agent邊區?

屯門區啊

象牙宮

回覆樓主:

早兩年已經難搵,租金叫價嚇死人

侯爵府

jarjane 發表於 18-1-19 11:44
莫講話租盤 就算我而家搵緊買盤都好難, 根本係市面上好少盤。
祝樓主盡快搵到合心意嘅單位 :fu ...

係、搵買盤都難、好少盤、有d 靚裝既更加搶手
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

回覆樓主:

因為好多上網自己租。食得白果多咪無agent願做。上次陪人租屋個經驗係咁

複式洋房

明白你的煩惱

伯爵府

我公司想買1300萬寫字樓都冇人彩

珍珠宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至