論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

除左performance issue, 想寫工人品格有問題-personality issue, 有無JM寫過

象牙宮

工人是你..... 你想怎么寫?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

有碗話碗, 有碟話碟. 仲要寫中文.

公爵府

lily-of-valley 發表於 18-1-19 11:27
有碗話碗, 有碟話碟. 仲要寫中文.

Ok, 我會寫中文

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

OKC 發表於 18-1-19 13:38
Ok, 我會寫中文

唔好寫英文, 費事佢搵人寫過, 冒你簽名.

公爵府

lily-of-valley 發表於 18-1-19 13:40
唔好寫英文, 費事佢搵人寫過, 冒你簽名.

此工人非常古惑。

象牙宮

OKC 發表於 18-1-19 18:30
此工人非常古惑。

你炒得, 應該好差. 就算揾到新工, 又做得幾耐?

公爵府

lily-of-valley 發表於 18-1-19 21:20
你炒得, 應該好差. 就算揾到新工, 又做得幾耐?

老實說,呢個菲工主做野唔差,奈何練精學懶,心術不正,唔老實,陰險,唉,一言難盡

象牙宮

OKC 發表於 18-1-19 22:24
老實說,呢個菲工主做野唔差,奈何練精學懶,心術不正,唔老實,陰險,唉,一言難盡
...

心術不正, 同三隻手, 做野幾好都唔留得.

子爵府

OKC 發表於 18-1-19 22:24
...

我明你喔⋯⋯我姐姐都是,我之前一直忍,都係覺得,佢可以唔洗我煩家裡的事,又可以照顧小朋友
點知道越來越過分!過埋年我都要「做嘢」⋯

首頁

尾頁

跳至