自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

今日勁塞車,搞到我不但冇得食早餐兼遲到。
我每朝早為左舒服,我寧願早啲起身,搭巴士返工 ,係因為搭地鐵真係好辛苦,但就有時間既保證。

公爵府

巴士

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Bus
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

回覆樓主:

地鐵, 搭巴士我好易暈車浪

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

BUS

男爵府

回覆樓主

地鐵⋯一個站

wcpcelia    發表於 18-1-21 10:46

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

地鐵

翡翠宮

2018復活節勳章

巴士

翡翠宮

回覆樓主:

巴士

禁止訪問

複式洋房

bus

子爵府

回覆樓主

地鐵
有位坐,不過轉兩次車

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

地鐵10個站+ 東鐡4個站

男爵府

我朝早都係想舒舒服服,所以寧願早少少出門搭巴士
放工就歸心似箭所以搭地鐵

wcpcelia    發表於 18-1-21 10:46

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

行路+地鉄
準時
你若盛開, 蝴蝶便來!

複式洋房

地鐵,因為返工搭巴士會塞車

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

MTR

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我係一個唔鍾意搭地鐵嘅人,但我返工係坐"火車"嘅 (真心覺得生態有d唔同)
因為係點到點,頭站上,唔駛轉車,所以唔考慮其他交通工具返工(我係連8號落波返工都唔覺得交通有問題嘅,因為住同返工只差幾個站,亦唔响較煩忙嘅線/方向)

但如果叫我出街,我就盡可能唔搭地鐵,過海係東鐵轉巴士
一年都唔會有十次响九龍塘轉車 (出閘就會)
真係無乜野都唔會搭紅綠藍線!

珍珠宮

回覆樓主

巴士。
一年計埋來回有位坐應該都有20次嘅。
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

港鐵
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁

尾頁

跳至