自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想唱定d $10/$20/$50紙幣封利是, 唔需要新鈔, 其實可唔可以去是但一間銀行(無開戶口)櫃面唱?
會唔會收手續費或者一定要係客戶先可以唱?
因為自從搬屋後, 用開間銀行0係附近都無分行(要坐車去), 但樓下有其他銀行(但我無0係樓下銀行開戶口)
thx

珍珠宮

回覆樓主

應該要係客戶先肯,我之前拿住張1千,冇舖頭收,行入銀行(吾記得係工行定建行啦)唱兩張500都問我有冇戶口,不過個職員冇check我有冇講大話

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kavenzou 發表於 18-1-19 21:36
應該要係客戶先肯,我之前拿住張1千,冇舖頭收,行入銀行(吾記得係工行定建行啦)唱兩張500都問我有冇戶口 ...
請問係咪就咁問你有無戶口, 但無問你拎個人資料核對?

珍珠宮

回覆樓主

我上年中銀就咁唱,無問我戶口或任何資料

珍珠宮

瑤瑤~ 發表於 18-1-19 21:45
請問係咪就咁問你有無戶口, 但無問你拎個人資料核對?

寶石宮

2023年兔年勳章

瑤瑤~ 發表於 18-1-19 21:22
想唱定d $10/$20/$50紙幣封利是, 唔需要新鈔, 其實可唔可以去是但一間銀行(無開戶口)櫃面唱?
會唔會收手續 ...

通常會問戶囗

珍珠宮

AGa1111 發表於 18-1-19 21:49
我上年中銀就咁唱,無問我戶口或任何資料
咁你本身是否中銀客戶?
有無收手續費架?
謝謝

珍珠宮

瑤瑤~ 發表於 18-1-19 21:53
咁你本身是否中銀客戶?
有無收手續費架?
謝謝

我本身係,但佢無問我,隊埋去就話幾多10、20、50,亦無手續費

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

瑤瑤~ 發表於 18-1-19 21:22
會唔會收手續 ...

唔駛係客戶架, 有d係派籌, 每次有限額
放下自在

珍珠宮

thx jm

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

唔洗戶口,上年前年我都係貪屋企附近間交通銀行無咩人唱錢,當然唔係新銀紙

瑤瑤~    發表於 18-1-19 23:17

首頁

尾頁

跳至