自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

威院近D?但聽人講廣華生仔好,請比意見

大宅

回覆樓主:

兩間都冇得自己揀開刀, 我喺廣華開刀嘅,都ok

侯爵府

可以揀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

公院無得揀順產定開刀架喎!就算上一胎開刀,今胎無高血壓糖尿病等等問題都無得開刀要順產!

侯爵府

竇漪房 發表於 18-1-22 12:06
公院無得揀順產定開刀架喎!就算上一胎開刀,今胎無高血壓糖尿病等等問題都無得開刀要順產!
...

原來有糖尿都可以選開刀架
我就係空肚血糖超標0.2
上胎bb 打橫突然穿水要開刀
今胎想試順產
但第一次產檢時醫生有問我想開刀定順產
我答左開刀
黎緊產檢都要問問醫生先得

男爵府

Michelleroy 發表於 18-1-22 11:33
兩間都冇得自己揀開刀, 我喺廣華開刀嘅,都ok

我第一胎東區開刀,所以第二胎可以簡開刀

大宅

Little2014 發表於 18-1-22 12:56

咁要睇生第二胎爭幾多年,廣華要開刀唔容易,我孖胎都同醫生傾都36週先肯俾我開刀,之前一直叫我順產

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Mary媽咪 發表於 18-1-22 12:41
原來有糖尿都可以選開刀架
我就係空肚血糖超標0.2
上胎bb 打橫突然穿水要開刀

個個產婦情況都唔同,公院手術室忙到嘔,如果唔係有需要點會俾開刀,你再同醫生傾下

祝順利

wcpcelia    發表於 18-1-23 10:08

珍珠宮

Little2014 發表於 18-1-22 12:56

就算你第一胎開刀,第二胎都唔一定可以開刀架!我朋友第一胎廣華開刀,兩年後第二胎去返廣華都一定要佢順產!

侯爵府

竇漪房 發表於 18-1-22 14:29
個個產婦情況都唔同,公院手術室忙到嘔,如果唔係有需要點會俾開刀,你再同醫生傾下

祝順利

其實可以我都想順產
此終康復等快
我c6話開刀太傷身唔想我再開刀
不過我高齡同血糖超標
我見廣華都安排左好多野比我檢查
可能佢都驚我高危掛
上次32+week 照肚個醫生都講話我糖尿
再安排我37+week 再照

珍珠宮

Mary媽咪 發表於 18-1-22 14:44
其實可以我都想順產
此終康復等快
我c6話開刀太傷身唔想我再開刀

開刀有開刀好,順產有順產好,生完坐月坐返好身體,就算開刀都無問題!所以無謂執著點生,最重要要係母子平安!

叫老公買多d補品俾你囉!

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

sure廣華

大宅

回覆樓主

我第一胎喺廣華因BB「過期居留」要催生,但催生失敗要緊急開刀(2013年)⋯
第二胎(2016年) 我想再開刀。一直廣華都傾向想叫我試吓自己生,直到36、37週時終於話如果39週都未生就開刀。到38週時終於比開刀嘅日期我。39週零兩日開刀。

大宅

Little2014 發表於 18-1-22 08:43
威院近D?但聽人講廣華生仔好,請比意見

廣華好D,我第一胎開刀,而第二胎有得選,我都選開刀....

男爵府

陪月勳章

第—胎在廣華,試催生,不成功。緊急開刀
第二胎都是廣華,想叫我順產,我堅持開刀。俾埋日子佢寫紙入院

別墅

竇漪房 發表於 18-1-22 12:06
...

我2011生向威院開刀,2014生第二胎,做產檢時俾我揀架,我揀番開刀,我不是高齡高血壓

珍珠宮

bebubabi429 發表於 18-1-23 16:19
我2011生向威院開刀,2014生第二胎,做產檢時俾我揀架,我揀番開刀,我不是高齡高血壓
...

我朋友就生,佢到差唔多30週公院都唔俾佢開刀,佢就去私家落訂開刀,無再去公院要求開刀lu

早兩三年前第一胎開刀第二胎的確好順攤就俾開刀期,但上年開始唔係啦!

首頁

尾頁

跳至