自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

cinda72. 發表於 18-1-22 10:49
我得2個字評價,唔只呢枝,係成個品牌 :把鬼

(emoji)(emoji)

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yy_chow1210 發表於 18-1-22 10:25
係咪用左真係皮膚好通透? 個樣會唔老?有冇jm用過?

個樣唔會老又誇張左

公爵府

回覆樓主:

我用過 其實OK....
身痕買黎試下無妨既,反正砃雷物何其多,唔伏呢隻都會伏第隻!
好似我咁,明明用fancl好地地,硬係走去試新野,駛左成千銀...無料到既。

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

我皮膚很易敏感,以前唔用mask,唔用護膚品,每逢冬天面部皮膚龜裂,必定看皮膚醫生。後來心血來潮經過sk2 counter問ba, 她們有防敏保證,用後有敏感可賠償,所以試用神仙水。我35歲開始用,已經用到而家五十幾。自己唔覺有什麼特別,只是同學或朋友gathering 時,比較下我比她們少紋,而做facial時,D女仔又話我皮膚通透(唔知係咪恭維説話),所以不知是否神仙水效果。

我一直都在counter 買日本版,唔敢去出面買。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

幾年前買左支,用左幾日皮膚敏感 吾敢再用跟手擺到一排,成支掉左啦
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

cinda72. 發表於 18-1-22 10:50

那品牌係唯一一個對我有即時又好明顯的品牌 - 敏感!

男爵府

回覆樓主

我係skii 忠實fans, 用左5-6 年,我全條line 用,對我黎講超正,次次做facial 都比啲姐姐讃我皮膚好,去番Skii 做皮膚分析,皮膚肌齡得19 歲唔知部機有冇呃我

不過老實講,我介紹過一個同事用,佢就話冇乜效,可能真係人夾人

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

想試,但朋友用完敏感話其實似酒精漂塊面

大宅

回覆樓主

其實以我了解!有啲人係唔適合用!會非常敏感!
我媽就好適合。我細妹就敏感。
但係我媽用咗之後,初初會越用越好。之後穩定左,就會保持一個質素,起碼keep住個質素。冇差到啲皮膚。佢用咗超過15年。佢係一個50後嘅女士。
我自己亦都好適合!真係有越用越靚嘅效果。但係我塊面就純咗。冇頭幾年用效果咁好。但係都keep到。
所以我覺得值呢個錢。
投資係塊面度。好過投資化妝品度。
如果塊面接受到,係會越嚟越有光澤。亦都唔係好洗化妝!

大宅

miffyumiffy 發表於 18-1-22 17:12
百幾蚊枝, 倒水咁倒, 豪到用黎敷埋面都得

係呀
我都係咁話

大宅

jyjy1684825 發表於 18-1-22 17:57
之前用開olay, 去SKII都話我肌齢少6年啦. 未用olay之前也有用SKII 神仙水同mask, 暗瘡皮肤唔見改善,轉下轉 ...

olay對我黎講太潤會油脂粒
年紀真係好大影響
其實最後都係要用醫學美容打斑同紋最實際

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

useless

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

已刪除用户

大宅

yy_chow1210 發表於 18-1-23 07:34
我決定買左一枝,但仲未送來其實除返開又好似唔算貴,我通常一枝化妝水用一年
咁除返都係百零蚊一個月。
宜 ...

其實我覺得最抵買係佢嗰啲體驗價!
神仙水連一片面膜嗰啲。你就可以了解到自己適唔適合。通常如果適合嗰啲會即刻靚咗。皮膚好似即刻飽滿,有均勻左啲膚色。
我以前細個真係有聽鄭秀文講,呼28日marks 其實真係一日比一日靚。不過通常去到第15日我就唔捨得再用,因為好貴。

如果唔適合嗰啲人,就已經覺得又痕又敏感。

以上純粹個人意見分享。

因為我皮膚已經用純咗,呢兩年我已經少用!但係諗諗吓都好似同之前質素差唔多。
仲有覺得神仙水最好嘅係,如果你真係Keep住日日用,角質層少好多。
長期用基本上,係唔使磨砂。(我覺得)

大宅

yeeyeeyeah 發表於 18-1-22 23:49
我係skii 忠實fans, 用左5-6 年,我全條line 用,對我黎講超正,次次做facial 都比啲姐姐讃我皮膚好,去番S ...

我基本上係唔會俾錢做Facial。我以前都係成條line咁用。
我覺得用SKII。連做facial嘅錢都慳返。
所以我寫得成條line咁用

子爵府

2018復活節勳章

songabchuk 發表於 18-1-23 07:42
我基本上係唔會俾錢做Facial。我以前都係成條line咁用。
我覺得用SKII。連做facial嘅錢都慳返。
所以我寫 ...

我都是成條line用,仲要去專櫃買,但懶敷面,一年最多做1 至三兩次facial。總計又唔會覺得好貴。

大宅

Jumama2000 發表於 18-1-23 08:29
我都是成條line用,仲要去專櫃買,但懶敷面,一年最多做1 至三兩次facial。總計又唔會覺得好貴 ...

專櫃買抵好多,又有贈品送!
又唔使擔心過期!

寶石宮

2024年龍年勳章

cinda72. 發表於 18-1-22 10:50

幸福可以好簡單

首頁

尾頁

跳至