自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

AC117 發表於 18-1-24 16:50
其實counter有counter好,有年我times square Bourjois 已消失了,主題是懷舊,化妝師是後生仔,好用心同 ...

我叔仔結婚時,我去counter化,去salon set頭

我兩個姑奶就唔知邊個咁大整蠱,介紹一個化妝set頭,又話以前幫咩明星化, 果日見佢兩個化妝set頭好似8,90年代

叫佢send相黎睇下辦好啲

伯爵府

miffyumiffy 發表於 18-1-24 16:58

我兩個姑奶就唔知邊個咁大整蠱,介紹一個化妝set頭,又話以 ...

sent相都可能假,要講口啤,但好的上門勁貴,我在東港城化完再落APM附近商場齋set平靚正,我朋友做新娘化妝,齋化都收800,set埋唔知幾錢,唔敢問 高級到跟客去歐洲影婚紗相,有d三百蚊姊妹妝勁hea自己整仲靚過佢

水晶宮

AC117 發表於 18-1-24 19:01
sent相都可能假,要講口啤,但好的上門勁貴,我在東港城化完再落APM附近商場齋set平靚正,我朋友做新娘化 ...

send相睇一睇,大約知佢係邊隻

我唔係話jm推介唔好, 但每人要求唔同,睇一睇辦會好啲

我自己鍾意化透薄自然妝, 我都係用sofina (我仲有一次free make up未用),但可能唔啱我姑奶

伯爵府

miffyumiffy 發表於 18-1-24 19:33

send相睇一睇,大約知佢係邊隻

現在興自然,化完靚晒唔覺有顏色才是高手,有次去Kanebo比日本佬化 同埋佢d粉唔啱我

水晶宮

AC117 發表於 18-1-24 20:32
現在興自然,化完靚晒唔覺有顏色才是高手,有次去Kanebo比日本佬化 同埋佢d粉唔啱我
...

Shiseido粉底都唔啱我,唔貼面

伯爵府

miffyumiffy 發表於 18-1-24 21:22
Shiseido粉底都唔啱我,唔貼面

我都化過,咁啱免費又有得飲,但不會再去,但它另一條高級品牌Cle de peau d粉又超正喎,但化妝問價都不敢

其實化妝base可能仲緊要過粉底,真係唔明d粉上面會變色,仲衰過唔化

水晶宮

AC117 發表於 18-1-24 21:49
我都化過,咁啱免費又有得飲,但不會再去,但它另一條高級品牌Cle de peau d粉又超正喎,但化妝問價都不敢 ...

氧化

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

miffyumiffy 發表於 18-1-24 04:26
化妝講update, counter BA不停有training,以前同明星化, 以前嘅妝。。。。

我覺得睇下版好啲
之前都冇乜人回應, 一提同明星化過妝, 個個要 pm.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

ET19 發表於 18-1-23 07:19
麻煩妳比資料我~ 我細佬就結婚~謝謝
容我 8 卦一下. 不如你先了解你細佬未來太太是否已經有相熟化妝及 set 頭. "介紹" 呢家野, 啱自己就話啫, 係咪.

伯爵府

wendykaka 發表於 18-1-25 01:44
容我 8 卦一下. 不如你先了解你細佬未來太太是否已經有相熟化妝及 set 頭. "介紹" 呢家野, 啱自己就話啫, ...

其實晚裝新娘都會安排同自己姊妹男女家家屬整,但樓主是否擔心出門時個妝?咁早都應該請人到佢附上整,有水準收費應不平

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

AC117 發表於 18-1-25 08:04
其實晚裝新娘都會安排同自己姊妹男女家家屬整,但樓主是否擔心出門時個妝?咁早都應該請人到佢附上整,有 ...
如果上門, 收費不會太平, 最好有自己朋友介紹.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

而家去飲還化濃妝,不用啦,簡單化下就得,粉底胭脂唇膏就得啦!

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

AC117 發表於 18-1-24 19:01
sent相都可能假,要講口啤,但好的上門勁貴,我在東港城化完再落APM附近商場齋set平靚正,我朋友做新娘化 ...

請問東港城邊間?

禁止訪問

大宅

家家公主 發表於 18-1-22 21:39
我搵開一個晌旺角......以前同明星歌星化...我上次去公司OPENING..搵佢...
個個都話化得靚....380-500幾... ...

I want to know too,pm thx

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我用開大約$500, 包set頭, 上門

子爵府

AC117 發表於 18-1-24 20:32
...

我以為日本人都係會自然啲添

大宅

回覆樓主

要邊區先

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 18-1-24 16:58

我兩個姑奶就唔知邊個咁大整蠱,介紹一個化妝set頭,又話以 ...

so ture,以前即係咩年代先
以前幫明星化妝都唔等於化得靚,仲有做得明星本質都靚過一般路人,佢識化明星,唔等於識化路人

我細個去剪頭髮果位髮型師都好勁架,後生時專幫大明星剪頭髮,包括肥姐(睇報紙無意中發現)但我去親剪都係剪男仔頭咋細個無得揀,媽咪帶去屋企附近剪咋

大宅

回覆樓主:

真係幫明星化唔一定化普通人化得好。。
因為佢地化開靚女又靚皮膚
而且明星化妝還化妝 髮型師整頭
我地普通人去搵佢地化
其實未必好睇
以我所知 佢地只識整好簡單/基本髮型
同埋佢地唔係好中意整埋頭

首頁

尾頁

跳至