自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章

ddkaka 發表於 18-1-23 15:30
唔駛月費用先計錢,c6話出卡唔記得百幾定幾十蚊,有個App睇到就冇錢就去增值

...

係國內聯通出咭?還是便利店有售?
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

水晶宮

mln 發表於 18-1-23 15:52
試了,不過只可以用餘額發紅包, 不支持信用卡, 你知道在香港有什麼方法充值人民幣嗎?
...

有jm話找換店有,手續費大約$20

珍珠宮

ddkaka 發表於 18-1-23 15:55
有jm話找換店有,手續費大約$20

明白, 謝謝

水晶宮

toffeetong 發表於 18-1-23 15:53
係國內聯通出咭?還是便利店有售?

落馬洲或深圳口岸出面啲鋪頭有得出

別墅

用電子鈔票當然方便,不過個人資料就好易俾人access到。
除了應付交通需要,我還是喜歡鈔票

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 xnshanshan 的帖子

未聴過, 有就好了.
生日月, 開心過

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

toffeetong 發表於 18-1-23 14:31
上大陸要用手機唔難,最難係要有國內數據,要開通數據要實名驗證,又要養住個號碼。用增值咭又好貴,用一日 ...

去鴨寮街買張返大陸用嘅數據漫遊卡就攪掂了,仲可上哂所有香港網,反而大陸卡上唔到fb , utube , 報紙 , 電台....

一張3日任用只係$30-$50

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ddkaka 發表於 18-1-23 13:33
搞錯咗原來係印出嚟要¥3,本身係唔駛錢

嚇得我吖

珍珠宮

hyukwun 發表於 18-1-23 14:50
我見咁多頁以為已經嘈起嚟
利申:方便

唔會嘈啦,係研究緊點用盡佢

珍珠宮

大力大力 發表於 18-1-23 14:56
這理由第一次聽~

但講咗好耐喇喎,呢個係事實

水晶宮

回覆 ddkaka 的帖子

唔該晒你呀. 我教埋其它朋友先
早知道就好了, 我俾咗我張國內銀行提款卡俾我老公綁.
卡里面的錢就有去無回了.

生日月, 開心過

珍珠宮

ddkaka 發表於 18-1-23 15:24
咁又未必完全關假錢事,冇手機支付前咪一樣咁用,應該係大陸人接受程度高。
香港夠冇乜假錢,出街普遍都係 ...

都關㗎,當你成日用人仔去買貨,都好驚會收到假錢,仲有以前袋住十萬人仔去買貨,嗰貨錢大袋到....好驚好唔方便,真係要帶埋司機同工人左右護法咁夾到實,而家方便到爆。

水晶宮

回覆 fuhk 的帖子

是省內數據嗎 ?
全國數據我啱啱上淘寶增1g 35元人仔, 七天. 中國移動.
如果你呢個是全國通行就平囉

生日月, 開心過

珍珠宮

熱血金章

雪文 發表於 18-1-23 16:44
回覆 ddkaka 的帖子

唔該晒你呀. 我教埋其它朋友先

蝕張呀!有去冇回頭
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

雪文 發表於 18-1-23 16:56
回覆 fuhk 的帖子

是省內數據嗎 ?

我買呢張廣東省用的,港幣$30蚊,應該有全國用的,但冇買過唔知咩價

水晶宮

回覆 fuhk 的帖子

呢張係廣東省內通用的. 謝謝.記住先
生日月, 開心過

水晶宮

回覆 toffeetong 的帖子

講埋我用中移動神州行, 舊卡不用月費. 原本我用每月5元30M的流量, 但係我宜家好少上去.
所以上個月cut 埋佢, 上去時才申請.
原本係無諗住用网絡, 吃飯時好多時有wifi. 係要call 滴滴車, 無流量俾唔到錢.

生日月, 開心過

水晶宮

宜家香港人上深圳開唔到卡呀, 佢就係咁.
我舊年就醒了, 四大銀行都開咗戶口, 諗住買理財. 無諗過有今日的.

生日月, 開心過

珍珠宮

雪文 發表於 18-1-23 18:01

中移流量包,可以$1 1小時咁買

用先買

珍珠宮

雪文 發表於 18-1-23 18:03

宜家香港人上深圳開唔到卡呀, 佢就係咁.

開咁多仲乜?

我得一間渣

首頁

尾頁

跳至