親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

家人計劃台灣旅行(自由行), 去玩3日兩夜, 有咩好去處?如果去台灣玩, 幾多日行程是最好?食, 玩, 買野......
有咩景點必去? 如購物, 食, 玩......
2-3人去

寶石宮

2023年兔年勳章

ru_663th 發表於 18-1-23 00:34
家人計劃台灣旅行(自由行), 去玩3日兩夜, 有咩好去處?如果去台灣玩, 幾多日行程是最好?食, 玩, 買野......
...

可考慮玩多兩日

禁止訪問

珊瑚宮

...

台北5-台中9-高雄9-台東8-花蓮宜蘭7
最好-一個月啦(減頭減尾)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我自己中意起碼四日...

good_pig    發表於 18-1-25 00:14

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

3日趕左啲喎, 起碼4日+
其實睇你地會去邊啦, 台北 台中 高雄, 台南, 花蓮 各有唔同地方玩

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...
幾多日行程最好。。。。咁當然係越多越好,
無論係台北定台中定台東定台南,
玩一個月以上唔難,
睇你有無心機 plan 姐

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

岩岩去完台北,4日3夜,無西門町無百貨公司無九份十份青桐野柳基隆,都唔夠玩
Day 1: 落機-鼎泰豐-DIY做戒指-無老鍋-誠品
Day 2: 食養山房-江南大批發-夜市-北投溫泉酒店
Day 3: 上引水產-家樂福-周街行
Day 4: 度小月-建國假日花市-買水果-出機場

子爵府

...
台北+宜蘭
台中+清境、日月潭、阿里山
高雄+台南、墾丁

幾多日?14日環島你OK?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 18-1-23 10:21
岩岩去完台北,4日3夜,無西門町無百貨公司無九份十份青桐野柳基隆,都唔夠玩
Day 1: 落機-鼎泰豐-DIY做戒 ...

請問邊度買水果?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

威大嬸 發表於 18-1-23 11:48
請問邊度買水果?

我在家樂福買完,再去酒店附近街市買咋。已太多野,無本事再大手入貨

wcpcelia    發表於 18-1-23 15:50

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 18-1-23 11:55
我在家樂福買完,再去酒店附近街市買咋。已太多野,無本事再大手入貨
...

thanks

琥珀宮

...

4日會好d,5日就好鬆動

男爵府

好媽媽勳章

...

台北最少5天。我去過台灣2次,每次5天,黎緊下個月去3天,真係次次都唔夠。仲要次次都無重覆景點。1次跟團,其後自由行。

男爵府

好媽媽勳章

...

購物點:西門町,家樂福,台北車站。

wcpcelia    發表於 18-1-24 09:30

珊瑚宮

GS1968 發表於 18-1-23 21:53
台北最少5天。我去過台灣2次,每次5天,黎緊下個月去3天,真係次次都唔夠。仲要次次都無重覆景點。1次跟團 ...

前年11月三天:
第一天,到台北站寄存行李(第2晚的酒店)- 去港乾站食立食午餐-craft cafe car- 碧湖公園-731夜市-美麗華摩天輪-任食燒肉-莎多堡汽車酒店。
第二天:免費巴士-士林站的士去台北奧萬大-巴士返士林-兒童公園-微風廣場手信-酒店-曉河夜市。
第二天:水果市場-迪化街買茶葉-食片皮鴨-嘉樂福買茶包、麻辣花生-午餐-返酒店出發機場。

王國會長

王國會長

...
3日兩夜只能去台北

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

瑩瑩老豆 發表於 18-1-23 22:32
3日兩夜只能去台北
請介紹好玩, 好食, 購物(衣服, 化妝品, 手信)因家人第一次去, 謝

男爵府

咁問得估樓主第一次去台灣, 咁實係去台北架啦, 最易玩

預一日九分十分, 去下淡水(或者北投?), 一日行市區景點(有好多景點!), 一日行街, 夜晚去夜市, 同小朋友可以貓空+動物園一日遊, 鐘意文青野可以去文創區, 建議預住去5日先啦, 留番D景點下次去

買手信都係鳳梨酥架啦, 個人鐘意食微熱山丘, 但唔知點解內地人會鐘意買佳德, 可能係宣傳有關

行街就多數人去西門町, 光南大批發都多人專登去行, 或者專登去間大既誠品

珍珠宮

睇你去邊姐
我玩 2日1夜 淨花蓮市中心 都得呀!
唔駛請假

首頁

尾頁

跳至