自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無叻JM識

我已有大陸微信縛了大陸卡,
現想開一張縛香港信用卡比港幣, 請問點攪???

水晶宮

asd456 發表於 18-1-23 16:32
有無叻JM識

我已有大陸微信縛了大陸卡,

我唔叻不過試下答你,要轉番香港錢包,綁信用卡,或唔綁信用卡就咁做認證都可用得

寶石宮

2023年兔年勳章

ddkaka 發表於 18-1-23 16:43
我唔叻不過試下答你,要轉番香港錢包,綁信用卡,或唔綁信用卡就咁做認證都可用得

男爵府

想生BB熱投

係咪可以隨時轉換使用呢?因為我用開大陸的,都想知道係咪可以兩種兼用

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

同樓主一樣,有大陸微信,但未開香港微信,最近香港微信好像有優惠

男爵府

JM 你好勁呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

剛睇左下,香港微信可以係711增值,唔洗認證吧?就咁去711增值完就可以用?需要set密碼嗎?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

小ice 發表於 18-1-23 17:01
剛睇左下,香港微信可以係711增值,唔洗認證吧?就咁去711增值完就可以用?需要set密碼嗎?
...

去7.11增值要認證,綁信用卡唔駛認證。

水晶宮

purplerain0348 發表於 18-1-23 16:53
係咪可以隨時轉換使用呢?因為我用開大陸的,都想知道係咪可以兩種兼用
...

可以除時切換,係香港買野同發港幣紅包就切換香港,呢排因為啲優惠所以研究點整埋香港錢包

男爵府

小ice 發表於 18-1-23 17:01
...
呢個年代縛信用卡, 方便好多

男爵府

ddkaka 發表於 18-1-23 17:08
可以除時切換,係香港買野同發港幣紅包就切換香港,呢排因為啲優惠所以研究點整埋香港錢包

...
Thank you 即刻去美心買野先。

琥珀宮

purplerain0348 發表於 18-1-23 16:53
...

可以

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我綁左信用卡,無綁銀行卡,是否兩樣嘢?

綁左信用卡後,按付款比code商店嘟就得? 微信會自動係信用卡扣數嗎? 信用卡可以儲到分嗎?需要手續費嗎?唔好意思,好多嘢唔識

男爵府

小ice 發表於 18-1-23 17:17
我綁左信用卡,無綁銀行卡,是否兩樣嘢?

綁左信用卡後,按付款比code商店嘟就得? 微信會自動係信用卡扣數 ...

一樣

珍珠宮

2024年龍年勳章

...

thx! 我已綁信用卡,送我$18蚊,戶口有18蚊,我去日本城按付款比code佢,就會自動係信用卡扣錢? 還是要自己入錢係微信先? 因大陸微信我係銀行戶口自由入錢去大陸微信㗎,但香港微信唔係好識用,請指教

男爵府

想生BB熱投

...

好喎! 唔該晒

男爵府

想生BB熱投

mandy952 發表於 18-1-23 17:11
可以

好喎! 唔該你

水晶宮

小ice 發表於 18-1-23 17:23
thx! 我已綁信用卡,送我$18蚊,戶口有18蚊,我去日本城按付款比code佢,就會自動係信用卡扣錢? 還是要自 ...

按[付款]後,按更換[信用卡]就會係信用卡扣,更換[餘額]就會係餘額扣

琥珀宮

小ice 發表於 18-1-23 17:23
thx! 我已綁信用卡,送我$18蚊,戶口有18蚊,我去日本城按付款比code佢,就會自動係信用卡扣錢? 還是要自 ...

係信用咭扣錢,當平時碌卡咁,我自己就開兩個戶口,一大陸電話開,要個香港電話開,方便自己轉賬比自己,因暫時信用咭轉賬係唔收手續費,咁賺積分之餘就唔使去7仔增值

珍珠宮

2024年龍年勳章

ddkaka 發表於 18-1-23 17:50
按[付款]後,按更換[信用卡]就會係信用卡扣,更換[餘額]就會係餘額扣

收到 Thx

咁我去日本城買嘢,係咪買滿100蚊就自動扣50蚊free? 商戶點知?

首頁

尾頁

跳至