夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

回覆樓主

我唔明點解佢要咁對我,講好左要一生一世都一齊,但點解變心果個會係佢,一時迷失唔緊要,但點解唔識返屋企,係咪我俾唔到新鮮感(emoji)

大宅

回覆樓主

唔好諗到咁負面先,首先分析一下呢件事幾時開始發生?點發現?第三者咩背景?

男爵府

假如是我,
唔理我不會強求 !
永不做犯賤, 我須要尊嚴 !
1)放棄他 <-- 我選擇1
2)等待他回心轉意 <--失去安全感不會等

翡翠宮

回覆樓主:

無辦法

複式洋房

cedarcone 發表於 18-1-24 00:37
假如是我,
唔理我不會強求 !
永不做犯賤, 我須要尊嚴 !

非常認同
我都體會過,我會選擇放棄。唔止男人要有尊嚴,女人更加要有。就算個男人有第2個都好, 都唔好再執著,都已成定局。

我都明白一開始會失落傷心,但人要向前看。要加油。睇開d

更何況而家現今社會邊度仲邊會有講一生一世永遠一齊。就算有小朋友,都會有可能分開既機會。

wcpcelia    發表於 18-1-27 21:06

瑪瑙宮

放生自己吧,变心男不值得留戀。

珍珠宮

開心吸收勳章

teddy923 發表於 18-1-23 23:40
我好想俾機會佢,好想佢返黎我身邊啊⋯⋯但佢根本唔理我,如果我再痴返埋去就我犯賤,我可以點做
...

棄我去者昨日之日不可留也!
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

Gracenbb 發表於 18-1-24 00:15
唔好諗到咁負面先,首先分析一下呢件事幾時開始發生?點發現?第三者咩背景?
...

7月發生 拖拉到依家 我以為一齊去完玩會好返 但其實唔係 佢真係變左心喇

大宅

teddy923 發表於 18-1-24 14:37
7月發生 拖拉到依家 我以為一齊去完玩會好返 但其實唔係 佢真係變左心喇
...

由佢鬼崇del msg開始 個女仔佢同事黎

水晶宮

回覆樓主:

你自己都知佢唔理你了,何必再執著辛苦自己為呢個唔珍惜你既人傷心,你而家實係好痛,但要同自己講痛都要撐起,唔好幫佢諗籍口讓自己舒服點,你而家要面對現實,狠狠地痛爆一劑,唔好俾自己幻想既丁點希望再拉住你,你自己清楚佢已變心佢已唔理你,大膽d面對佢同佢byebye啦。做返自己,為自己活得更美好。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

好彩未結婚,你又2x歲,趁後生搵過個,祝福你

男爵府

...

我情況同你差不多,我決定離婚,我曾經嘗試原諒,但佢原來一個變到好恐怖既人,好多大話,不真誠,我們一起加油,好好活下去

水晶宮

teddy923 發表於 18-1-24 00:10
我唔明點解佢要咁對我,講好左要一生一世都一齊,但點解變心果個會係佢,一時迷失唔緊要,但點解唔識返屋企 ...

十年你仲未厭咩? 換過條新仔飛起佢唔得咩? 你有青春做咩要為一口枯井放棄整片森林呀!

大宅

...

原來未結婚... 你應該慶幸咁早睇穿佢真面目,如果到佢同你結左婚先拋妻棄子,到時你仲傷。搵個值得同你一生一世嘅男人,唔好委屈自己,同呢個渣男一齊呀⋯⋯

大宅

tammy2008 發表於 18-1-24 18:54
十年你仲未厭咩? 換過條新仔飛起佢唔得咩? 你有青春做咩要為一口枯井放棄整片森林呀!
...

我們十年喇,真係咁易放得低咩,我唔甘心,可能我對佢好啲佢會返黎我身邊

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

俾D尊嚴自己!!!

走得比佢瀟灑, 頭也不回!!

子爵府

回覆樓主:

對佢好啲無助回心轉意
正如
依家就算有個人對你好好
你都唔會愛上佢一樣

所以,變心
就係變心

所以
面對,接受,傷心,放低,再重新出發吧

水晶宮

teddy923 發表於 18-1-24 23:05
我們十年喇,真係咁易放得低咩,我唔甘心,可能我對佢好啲佢會返黎我身邊
...

就算你幫佢喇埋鞋底佢都唔會回頭。。。。

投資咗十年又如何, 係佢眼中你只係一路貶值, 係一件放係屋企最陰暗一角既什物, 由棄之可惜到而家買咗件新產品, 終於要捨棄你, 你抺到光潔如新又有咩用。。。

不如搵過個新收藏家, 做人地既心頭好, 找一個懂得欣賞你既人不是更好嗎?

子爵府

回覆樓主

樓主自愛呀 唔甘心會累死自己

首頁

尾頁

跳至