自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

他不愛你,你更不愛自己。愛係要用行動,日常行為表示。

珍珠宮

chillimom 發表於 18-1-24 08:13
我記得你們幾年沒有性。這徵結一天解不到,你兩仍在平行缐上永遠沒有交集。
...

其實樓主俾段無性婚姻佢老公已經係對佢老公既剝奪啦
婚姻係一紙合約,implied terms 不能盡錄,指責佢老公爛滾前,究竟係邊個更先不能履行合約?

樓主你要認識既太至少係
- 承認自己不如想像中被愛
- 就算係咁無乜大不了
- 你留低唔係因為大愛包容,唔係因為無得揀,係因為你唔想承認失敗,想留返係人地面前既面子,一份自以為既完整同完美,亦唔想面對問題既核心,唔想從核心改變自己,你以為原諒佢既大錯你行左一大步佢要珍惜,其實物先腐而後蟲生,而你既原諒只係基於你唔想分開既選擇,並唔係因為你同佢各自對今日既景況有 ownership

子爵府

回覆樓主

如果知佢去叫雞,係咪即係證明佢同小三真係斷左?同埋,你要諗下,呢幾個月黎,自從發現小三後,你地的性生活係點?你之前話你升職後,你地性生活係零,之後有冇改善?

水晶宮

clara1975 發表於 18-1-24 08:36
何苦呢...如囝冇仔女何不痛快 D 分開...
你都識講..一個愛你的人唔會讓你傷心的...
放手吧...放自己一條生 ...

珍珠宮

Rubik 發表於 18-1-24 08:51
邊有得諗以後,之前都冇諗過會發生d咁嘅事,總之呢一刻ok就算,你叫我出去揾過個,我都驚佢呃我,新閒都睇 ...

那你會如何形容大家的相處?相敬如冰?同屋主?有事會和對方商量嗎?

我心痛你的無奈,我知道你是無可奈何,明白在未有更好的決定或選擇前,還是要按兵不動

水晶宮

回覆樓主:

冇性婚姻,好難維繫夫妻感情,放生佢!!更加放生你自己!

男人好需要性的。

公爵府

ewater 發表於 18-1-24 07:01
婚姻失敗都唔怕,最怕你老公野D愛滋性病返泥,連命都無,你都係快D離開佢啦⋯⋯ ...

同意,冇小朋友,有自己工作,走為上策,何必搵命搏,好多性病也手尾長,莫非他有上佳條件,或是其他原因以至未捨得走?

翡翠宮

回覆樓主:

幾年無性,我係樓主老公走左10世,佢又真係無Q用

樓主好心你離婚啦,咁樣拉住個有正常需要既人,好鬼自私。仲要受害者上身。

carcar2010    發表於 18-1-24 09:52

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

babycam 發表於 18-1-24 08:11
會吾會係患上性上癮,不自控的性需索,患者不自覺的。既然你之前比機會大家都表示吾想放棄呢段感情,不如 ...
樓主幾年冇需要,應該佢要睇醫生多啲喎

水晶宮

回覆樓主

佢唔會改架啦!長痛不如短痛!離開他吧!你值得擁有更好的!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

anniekayan 發表於 18-1-24 05:51
八月時發現老公過去數年出軌,於bk kingdom得到好多JM支持,曾害怕想離開,至下定決心努力整理婚姻,當中經 ...

妳老公嘅行為好難接受,一而再,再而三,唔會再比機會佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章

S_family 發表於 18-1-24 08:40
冇小朋友,跟據jm揾舊po話樓主3年冇同老公有性行為,咁點解樓主仲要同依個男人一齊?
女人冇性唔會死,但男 ...

其實唔咪支持d男人叫雞,而係理解
除非本身夫妻都有正常性生活,或老婆大緊肚而去叫,就當然絕對不能原諒啦!

而家係幾年個老婆都俾唔到自己,一齊訓但冇得掂,真係可以打幾年飛機就得?

性都係婚姻一部分,除非大家都唔需要,但一個想要另一個唔俾,其實都好慘

水晶宮

chillimom 發表於 18-1-24 08:17
個老婆一直無俾

上次問過樓主,她輕輕帶過,幾年沒有俾,她就是不想。之後其他人再問,她 ...

下?!咁唔怪得啦

珍珠宮

wcandtt 發表於 18-1-24 09:40
冇性婚姻,好難維繫夫妻感情,放生佢!!更加放生你自己!

男人好需要性的。
下?!乜原來樓主無咩咩幾年!咁老公出去揾,都唔可以怪晒佢喎。邊個想做掛名夫妻呀?

子爵府

八月時發現老公過去數年出軌,於bk kingdom得到好多JM支持,曾害怕想離開,至下定決心努力整理婚姻,當中經 ...

都係同你講嗰句,女大要愛錫自己多一點,唔值得為一個男人而浪費自己。自己都唔愛惜自己,點要求別人愛惜你?

我無錢無事業,帶住2個sen小朋友選擇了離婚,因為個男人唔珍惜我,唔珍惜個家,唔遵守承諾,我仲咁辛苦去維繫做乜?

ranchu    發表於 18-1-25 23:51

伯爵府

樓主你本身都有問題, 大家都放手吧!

子爵府

咩叫"婚姻就係咁,不同男女朋友關係,要分就分"?

依家又唔係古代,離婚有幾難?

你冇小朋友,又有事業,有家人支持,使物驚

驚只係因為你內心唔夠強大,承受唔到婚姻破裂ge事實

希望你正視問題,唔好一次又一次比籍口個自已同個賤男

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

更發現不只一次,是隔星期就去,特別是一般係我地有出外慶祝旅遊前去 ...
呢樣野, 好HURT......有冇問下佢, 點解佢要咁做?

因為你唔俾? 如果係, 你要檢討下, 係咪真係勒得太緊, 佢冇飯開;
如果唔係, 即代表佢唔想同你做??? 呢樣野超HURT......
冇仔女既話, 不如灑脫點, 離開佢吧.....冇証據, 都話自己呃自己, 現在你有証有據。
而且好明顯佢係食住你, 認自己做佐, SO WHAT? 睇死你唔走得去邊.....

Childhood is journey, not a race.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 anniekayan 的帖子

佢係咪有某種特別需要? 之前性在有情有集都有講, 不如了解下先, 如果你仲愛佢, 佢仲愛你....

侯爵府

回覆樓主:

去埋叫雞, 仲要考慮d咩? 佢有優點更勝出軌和叫雞嗎?

首頁
34567...15

尾頁

跳至