夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

唔係偏幫你老公,我都做過飲食,大時大節真係好忙,我哋成間舖總動員冇人可以放假,新年前2個禮拜已經出定通告話唔準攞假。我自己逢新年都要追更,連踩幾日10粒鐘,莫講話放假收早。
第時你有機會搵野做,可以試下做飲食,咁就可以體驗到你老公有幾辛苦。

子爵府

回覆樓主

我老公都係飲食,通常只初一,都會去男家團拜,今年佢初一都要返工,會食完團拜飯再遲少少返去。初二三我自己返外家。
我情人節,聖誕節,平安夜,倒數全部一丁友過。
返工啫,你怪佢都冇用。

男爵府

回覆樓主

要我自己去男家拜年,仲要帶住啲細,咪搞我我返女家唔好?你要孝順就放假陪你返去,而唔係叫個老婆自己返男家囉

男爵府

佢要返工同孝唔孝順冇關喎

水晶宮

Blui314 發表於 18-1-25 02:18
每到年尾年頭,家中實有好多飯局要食,團年飯,年初1返6299到,年初x同62嘅親戚團拜,而我老公做飲食業,往 ...

佢做正經嘢喎,咁都得?

伯爵府

嘩!咁都有罪

大宅

Blui314 發表於 18-1-25 02:18
每到年尾年頭,家中實有好多飯局要食,團年飯,年初1返6299到,年初x同62嘅親戚團拜,而我老公做飲食業,往 ...

呢啲唔關孝唔孝順事,為口奔馳,係咁架喇...

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

um....我諗我表達錯左,同講唔清楚 ,我老公做飲食冇得放假,我係明同理解,因為我已經,經常一個人湊住兩個仔女出出入入,我話我老公唔考順,係因為佢大時大節,放假,阿媽有病都唔會返去探屋企人嘅人,我同99關係唔係好,次次都要我自己一個應付佢成家人,我真心唔開心。但有時冇理由唔俾佢地見啲孫,唯有一個人對住老公成家人,我係討厭嘅....
我想呻下姐,我從來冇怪老公冇時間,只係會覺得點解要掉低我自己帶啲仔女返佢屋企過年姐
話我唔體諒嘅,你地又會唔會自己一個,帶仔女返6299屋企大半日,要11點到,8點後先放你走

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

有時都覺得,老公都已經對屋企人咁冇心,覺得6299好慘,會心軟去見下,一見到你就用啲討厭嘅樣,完全莫視你存在,仲要你留係佢屋企大半日,係幾咁難捱,我只想表達,唔想再一個人(外人)去佢屋企及佢家庭聚會出席姐

子爵府

回覆樓主:

咁老公對屋企唔熱心都係有原因啦!
你都唔好熱面孔貼去冷……
我覺得應將心思放在老公身上
唔係佢啲咁冷淡嘅家人身上

首頁

尾頁

跳至