少年成長

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 7周年華麗國民 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

「特別的利是封給特別的你!」今年BK利是封採用獨特雙面設計,寓意「好事成雙」!想為你嘅親朋好友送上雙倍祝福,就記得留意我哋今次一連日(1月29日至2月7日)嘅送利是封活動!

喺呢十日內,我哋每日都會送出 10 套利是封。國民只要捕住首頁,留意我哋會喺邊個討論區度發帖,到時入去留言分享就有機會獲得狗年利是封乙套㗎喇!祝大家狗年行大運!恭喜恭喜!

得獎名單 (排名不分先後):
benalg
Chunbbmum
demii
helen02
kk80400

參加辦法:
於本帖下留言,回答以下問題,國王將揀選 10 名最有心思的分享,送上利是封乙套。

問題:請分享一啲拜年時唔應該問細路嘅問題?

注意事項:
1. 參加次數不限,惟國民最多只獲贈利是封乙套。
2. 回覆發表後不可編輯或刪除,如曾編輯或刪除回覆即告失效,必須再次回覆參加,而失效之回覆會被刪除而不作另行通知。
3. 與參加活動無關的回覆會一律被刪除而不另行通知。
4. 活動結束後,我們會於2月13日或之前將利是封寄出,敬請耐心等候。
5. 請務必確認填寫正確的郵寄地址,如有任何郵遞失誤,請恕不設補寄。
6. 利是封不得兌換現金或轉售,一經發現,親子王國將禁止日後參與同類活動及保留追究法律權利。
7. 如有任何爭議,親子王國擁有最終決定權。

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔應該問今年考第幾

大宅

2024勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 開心吸收勳章

拜年時唔應該問細路:[同啲表兄弟姐妹做比較嘅問題,嘩。。有幾叻,今年讀咩班,攞左好多獎喎⋯⋯ *咁你呢?*] 細路即時無晒表倩,臉色一沈,令唔開心指數即時飆升~!

係咁普天同慶,開心熱鬧嘅節日下,係應該充滿細路仔嘅開心歡笑聲。大家識做啦!

男爵府

牛年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

拜年時唔應該問細路成績點呀,做晒假期作業未呀

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

拜年時唔應該問細路嘅問題:

1) 幾時考試? (好似提醒佢要溫書, 即時無晒心情)
2) 考試考第幾? (呢個問題好尷尬, 除非考第一至十, 唔係都唔想答)
3) 而家學緊啲咩? (答完會唔會要即時表演架?)

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔好問考試考第幾呀?
唔好問做哂假期作業未?
唔好同其他細路比較

中央情報員  您好,回覆發表後不可編輯或刪除,請你再次回覆參加,謝謝!  發表於 18-2-2 18:01
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

中央情報員 發表於 18-2-2 00:00
「特別的利是封給特別的你!」今年BK利是封採用獨特雙面設計,寓意「好事成雙」!想為你嘅親朋好友送上雙倍 ...
唔應該問佢地有冇曳....有冇淨係掛住打機
日本の平安を祈ります

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

中央情報員 發表於 18-2-2 00:00
「特別的利是封給特別的你!」今年BK利是封採用獨特雙面設計,寓意「好事成雙」!想為你嘅親朋好友送上雙倍 ...

唔好問考第幾
唔好問做哂假期作業未
唔好問成績
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

子爵府

+5熱血勳章

回覆樓主:

唔應該問:
通常幾點瞓
考第幾
有冇成日掛住打機
幾多度近視/有冇加深(有戴眼镜的小朋友)

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

哥哥8歲,呢一年肥左,新年應該唔想人問佢:
做咩肥左咁多呀?
有無減肥呀?
係咪食好多零食呀?

崩口人忌崩口碗
其實佢阿媽我已安排緊佢食少D,做多D運動了
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 中央情報員 的帖子

問題:請分享一啲拜年時唔應該問細路嘅問題?

1. 中英數各科考成點, 全級第幾呀
2. 係唔係讀緊精英班.
3. 有無俾阿爸阿媽開年

首頁

尾頁

跳至