親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問在芭提雅住villa安唔安全呢? 有冇人在芭提雅住過villa可以分享或介紹吓? 一行3大2小
想住中天海灘嗰邊,因為想近啲景點,唔該晒

水晶宮

tmtm 發表於 18-1-27 13:38
請問在芭提雅住villa安唔安全呢? 有冇人在芭提雅住過villa可以分享或介紹吓? 一行3大2小
想住中天海灘嗰邊, ...
相對HOTEL一定會危險DD !!

大宅

tmtm 發表於 18-1-27 13:38
想住中天海灘嗰邊, ...

我地7個家庭2018暑假會去芭提雅
原本都諗住book villa, 經過數個月搜集資料,睇comment, email 同villa 溝通....
最後....決定租番resort
都係安全最重要(特別有小朋友)

複式洋房

得意妹媽 發表於 18-1-29 19:10
原本都諗住book villa, 經過數個月搜集資料,睇comment, email 同villa 溝 ...

請問你考慮過邊幾間villa 吖?我搵咗好多間都無7間套房(每房有獨立廁所)嘅villa!麻煩提供下少少資料喔,唔該晒

大宅

MaveCarrick 發表於 18-2-10 03:03
請問你考慮過邊幾間villa 吖?我搵咗好多間都無7間套房(每房有獨立廁所)嘅villa!麻煩提供下少少資料喔, ...

我睇左vip villa ....仲有幾間
有7間房,但唔係每間房都有獨立廁所
另外幾間,我可以pm 啲link 比你(emoji)

我就考慮完地點、安全、清潔、膳食等安排後,最後決定租返resort

男爵府

回覆樓主

我而家去緊vip villa,去到報告俾大家知

男爵府

得意妹媽 發表於 18-1-29 19:10
原本都諗住book villa, 經過數個月搜集資料,睇comment, email 同villa 溝 ...

點解唔安全,可否講多一點。

大宅

little_kid 發表於 18-2-18 03:33
點解唔安全,可否講多一點。

其實我未去過芭提雅
不過喺搵資料既期間,見到有啲又話曾經比人打劫,而幫我book 機票既agent 都話揀villa 要睇埋地區,因為有啲地區係比較冇咁安全
所以睇完都係book 番大型resort

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆樓主

之前分別住過布吉及華欣villa,今次住芭堤雅resort, 覺得resort 好好多, 小朋友玩得開心啲,因設施點都多D!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆樓主

今次住Grand Centara Mirage Beach Resort, 房唔算好新淨,但係佢有泳池有沙灘有少少玩水設施,有kid club, 小朋友玩得開心!hea足一日都唔悶,附近又有好多食肆

大宅

moonychan 發表於 18-2-20 14:01
今次住Grand Centara Mirage Beach Resort, 房唔算好新淨,但係佢有泳池有沙灘有少少玩水設施,有kid club, ...

我最後都係book 左依間,將會7月入住5日4夜
想問下夜晚由酒店去夜市易搭車嗎?
路程大約多少時間?
Thx

珍珠宮

得意妹媽 發表於 18-2-20 23:58
我最後都係book 左依間,將會7月入住5日4夜
想問下夜晚由酒店去夜市易搭車嗎?
路程大約多少時間?

酒店報比我地,坐taxi 去beach road around 200bath, 另外可以選擇行一段路有篤篤搭,去程只係10bath/head, 但回程就冇咁平,除非行好遠(海豚迴旋處)試問等緊客的篤篤,我呢2晚回程唔想行又唔識,所以就咁截篤篤就一般開價200bath (我4人計)我地還到150bath, 我都唔明去程咁平,但回程就要問價,的士我地冇搭,我地唔sure 係咪可以跟錶收定又要問價!

其實可以直接行到去beach road 果頭,大約行半小時至45分鐘內!沿途都有D野睇下!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

13/2-16/2我住Villa三間獨立屋既房大圍牆有保安有獨立按摩游泳池,獨立廚房

別墅

mrs.so 發表於 18-2-21 17:22
13/2-16/2我住Villa三間獨立屋既房大圍牆有保安有獨立按摩游泳池,獨立廚房
...

可能pm我邊間嗎?

大宅

...

Pm pls

大宅

...

Pls pm villa contact

複式洋房

回覆 mrs.so 的帖子

請PM資料給我!!
Thanks

男爵府

...

可能pm我邊間嗎?thx,你是否包車出入㗎?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

大家好,想要Villa contact 資料,請PM我
我 手機開BK好似傻傻咁

子爵府

...

Pls pm villa details

首頁

尾頁

跳至