夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

yanmomo 發表於 18-1-28 07:35
呢幾日我嘅心情係,好嬲,好擔心到好傷心
始終到呢刻我都仲係愛佢掛念佢,但佢真係翻黎我身邊,我都真係要 ...

個男人會唔會已有太太,只系一直騙你,現在可能太太發現,所以關機唔聯絡你。唔好念甘多,騙你又好,分手又好,一個唔關心你感受又唔交帶的男人,唔值得你留戀。

大宅

Angelice-BeBe 發表於 18-1-28 09:40
覆個msg,不用一分鐘。
幾忙都好,最討厭係無交帶嘅男人。
如果心中有你,都會顧你感受,怕你擔心,可以咁 ...

嗯嗯,唯一可做嘅係放低佢,堅強面對

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

Lee 2日係weekend ,佢有冇聯絡你呀?好怕D人突然失蹤,連講清楚的勇氣都冇!

大宅

小虎豬媽媽 發表於 18-1-28 09:44
個男人會唔會已有太太,只系一直騙你,現在可能太太發現,所以關機唔聯絡你。唔好念甘多,騙你又好,分手 ...

咁又無,佢屋企人親戚我都成日見,呢個我又無擔心
我而家都搵朋友傾訴下,分散注意力

大宅

o_____o 發表於 18-1-28 10:51
Lee 2日係weekend ,佢有冇聯絡你呀?好怕D人突然失蹤,連講清楚的勇氣都冇!
...

無搵過啊,唯一可以做嘅唔好令自己有希望啦

子爵府

yanmomo 發表於 18-1-28 12:01
...

樓主唔好膽心和心急揾另一半,我姑仔外表不漂亮,但心地和人品好好,一直沒有拍拖,我地都替佢膽心,直到40 歲,朋友結婚時幫朋友做司儀而認識了現在的老公,第一次拍拖。拍了一年就結婚,老公外表和各方面條件好好,仲勁愛錫我姑仔,只要擴闊自己的圈子,一定揾到Mr. Right.

大宅

小虎豬媽媽 發表於 18-1-28 12:08

樓主唔好膽心和心急揾另一半,我姑仔外表不漂亮,但心地 ...

我就係擴闊唔到之前我單身兩年都無識到異性朋友,我自問唔醜樣,又獨立,節儉等等,各方面都唔差,呢個真係令我好困惑

子爵府

yanmomo 發表於 18-1-28 12:15
我就係擴闊唔到之前我單身兩年都無識到異性朋友,我自問唔醜樣,又獨立,節儉等等,各方面都唔差, ...

去社區中心做義工或趣名參加社區活動,可以認識唔同層次的朋友。

瑪瑙宮

yanmomo 發表於 18-1-28 12:01
...

佢似另有目標喇, 溝緊人重邊得閒理你, 如果佢理番你, 一定係溝唔到人, 千祈唔好要番佢啊.

大宅

小虎豬媽媽 發表於 18-1-28 12:19
去社區中心做義工或趣名參加社區活動,可以認識唔同層次的朋友。

可以請教下,係米上網搵就有資料?我唔太識,唔好意思

別墅

回覆樓主:

可以準備分手,一個人係緊張你既話幾忙都抽到時間打個電話send個message俾你,更何況佢有時間應朋友都唔理你,好明顯佢一係避緊唔知點同你開口講分手,一係想不了了之咁分開。many guys out there and you deserve better.

男爵府

yanmomo 發表於 18-1-28 12:03
無搵過啊,唯一可以做嘅唔好令自己有希望啦

似係冷分手,其實唔會「無端端」或「好地地」唔愛一個人,真正原因可能係佢對你不滿、感覺雙方感情太淡、佢人生目標或擇偶條件改變等等已一段時間。三個月都可能係玩玩下,一年其實唔短時間,當中一定有事而你太後知後覺。即便這次失去對方也好,不一定是你的錯,但有些事情你學懂,下次更能掌握整件事

而家冇咩可以做,比我會換畫,唔會公開自己好傷心或刻意講已經分手,佢冷分手,我會冷處理,當冇事發生,最多默默移除in a relationship status,或寫一兩句與新歡一起的軼事之類的不明確說話 (起碼對方失蹤一個月以上)。如果佢返嚟,亦要從朋友開始做起,我會用朋友方式禮貌回應佢,但所有涉及當初點解失蹤或分手我一句都唔會主動講或回應太多

大宅

yanmomo 發表於 18-1-27 21:43
我有忍住無搵了,不過老實說,而家真係好難搵到男朋友,識異性都好難,可能我自己個圈子比較細啦
...

佢根本巳经唔在乎你,條路又如何走下去,緊張你係唔會幾日都唔覆你,分分鐘佢已经劈腿。冇男人一樣可以活得精彩,點解要作賤自己。

大宅

Muimuipoon 發表於 18-1-28 14:24
佢根本巳经唔在乎你,條路又如何走下去,緊張你係唔會幾日都唔覆你,分分鐘佢已经劈腿。冇男人一樣可以活 ...

屋企人好緊張我姻緣,怕我再過多兩年無人要嫁唔出,我唔想佢地擔心我

大宅

~小樹兒~ 發表於 18-1-28 14:08
似係冷分手,其實唔會「無端端」或「好地地」唔愛一個人,真正原因可能係佢對你不滿、感覺雙方感情太淡、 ...

多謝你

公爵府

男人唔揾,唔理,就係要分手,呢d男人最衰。我以前有個男友,無嗌交,突然3天無揾我,揾佢揾唔到,打去公司,佢先話唔揾我,就會意係分手,我鬧Q佢做男人咁衰,分手就講明,唔好嘥時間。所以你都係疊埋心水,分手啦。

瑪瑙宮

yanmomo 發山於 18-1-28 14:37
屋企人好緊張我姻緣,怕我再過多兩年無人要嫁唔出,我唔想佢地擔心我
好多女人為嫁而嫁冇好收場。

翡翠宮

yanmomo 發表於 18-1-28 14:37

怕無錢多過無男人

大宅

Miulo 發表於 18-1-28 18:29
男人唔揾,唔理,就係要分手,呢d男人最衰。我以前有個男友,無嗌交,突然3天無揾我,揾佢揾唔到,打去公司 ...

我諗法都同你一樣,想分手咪直接講囉,又唔講,搞埋D逃避既動作,真討厭,諗番轉頭,感覺呢D男人真冇用,呢D咁少既事都講唔出,要來都冇意思。

Miulo    發表於 18-1-28 21:38

大宅

yanmomo 發表於 18-1-27 17:53
無搵我兩日,但之前無任何徵兆,好似平時咁WhatsApp ,打電話,但知佢工作上呢兩星期係會忙好多,跟著打咗 ...

最憎啲男人玩失蹤,一啲交帶都冇。

如果係忙,要忙到點先唔覆你?打一句 sorry I’m busy 唔花半分鐘時間。
如果係去左玩,玩咩咁唔見得光,唔可以畀你知?
如果係想分手,有咩咁難開口?夠胆開始唔敢結束?

畀個限期自己,三日都冇聯絡等如自動分手。

首頁

尾頁

跳至