夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yanmomo 發表於 18-1-28 14:37
屋企人好緊張我姻緣,怕我再過多兩年無人要嫁唔出,我唔想佢地擔心我

其實好多人都會用個框框框住自己,譬如話30後無人要,要30前結婚,但個現實係60歲都係可以結婚既,千祈唔好比呢d錯覺自己,嫁左一個對你唔好既人,慘過你單身,而家已經突然唔搵你,你能夠想像下,如果將來你生左兩件,佢又走左幾日,個種迷惘同傍偟既感覺嗎?

伯爵府

yanmomo 發表於 18-1-27 17:53
無搵我兩日,但之前無任何徵兆,好似平時咁WhatsApp ,打電話,但知佢工作上呢兩星期係會忙好多,跟著打咗 ...

我會放棄佢,男人緊一個女人真係一日24小時都唔會放過你,我試過咁亦試過n年後叫佢同我做d野佢都推3推4,我知道已熱情過後,但我ok ar無太唔開心,相信他日搵到個真心愛自己既,佢一定心中有你自然會比到安全感自己

大宅

fatping 發表於 18-1-29 10:19
我會放棄佢,男人緊一個女人真係一日24小時都唔會放過你,我試過咁亦試過n年後叫佢同我做d野佢都推3推4, ...

多謝你關心,我會努力

珍珠宮

開心吸收勳章

無搵我兩日,但之前無任何徵兆,好似平時咁WhatsApp ,打電話,但知佢工作上呢兩星期係會忙好多,跟著打咗 ...

打定輸數吧!好明顯係有心唔覆......除非佢一個人住又失救死咗啦!

~小樹兒~    發表於 18-1-29 11:45

百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

yanmomo 發表於 18-1-29 10:56
多謝你關心,我會努力

都過左咁多日,如果我係你,我會絶情D,block 埋佢whatsapp ,家下係我飛你,唔係你飛我,咁樓主個心會舒服D

子爵府

回覆樓主

連分手兩粒字都唔敢講出口,正廢柴。早飛早轉運。

男爵府

我以前男朋友都係咁,但係其實幾忙都係藉口,佢係關心你,去廁所嘅時候都可以打個電話俾你。後來發覺原來佢唔止我一個女朋友,咁你明白佢"忙"係乜嘢原因啦

男爵府

回覆樓主

仲有,補充多一句,我同佢散左之後覺得仲開心,因為唔使再俾呢個人牽動着我的情緒

大宅

drumay 發表於 18-1-30 23:34
仲有,補充多一句,我同佢散左之後覺得仲開心,因為唔使再俾呢個人牽動着我的情緒
...

真係好多謝呢度嘅朋友仔關心,其實呢兩日我心情已平復咗好多,睇開曬了

禁止訪問

2018復活節勳章

大宅

chunsamyuen821 發表於 18-1-31 15:37
查實妳幾多歲? 如果求其咁嫁左,佢又唔尊重妳。咪仲衰過做女?
妳得閒望下夫婦感情個版,有幾多結左婚就想離 ...
我都好同意你既講法呀,老土D講一句寧缺勿濫。結左婚之後先發現無感情,又或者對方不忠,就會發現先係真正既災難。
到時如果你有小朋友,更加難諗分唔分開。

樓主,小心咁選擇對自己最好既先係最重要,如果你咁樣同你父母講,我相信佢地對你既擔心都少D。
每個子女都係父母既心肝,邊個想隨手就送左心肝出去,仲要係唔幸福呢?
加油呀樓主,既然你有講開你節儉。去參加多D興趣班啦,會易D識人架。
唔好灰心,個人正面D都易D吸引人架!

男爵府

RosettaC 發表於 18-1-31 15:57
我都好同意你既講法呀,老土D講一句寧缺勿濫。結左婚之後先發現無感情,又或者對方不忠,就會發現先係真正 ...

同意 X 3

甚至覺得唔明白或唔享受單身時的樂趣的人,其實更難留住男人。最重要是提升自己。當你價值低或不相信自己的價值的時候,對方也會感受得到,從而不會珍惜你,即使你有一紙婚書都冇用。從自己做起才是王道。

不相信自己的價值還有傾向屈就自己的問題,條件下放,也只是埋下將來斷送幸福的種子。寧缺勿濫不是呆等,而是給自己時間改進,擴闊未來的選擇權。

大宅

RosettaC 發表於 18-1-31 15:57
我都好同意你既講法呀,老土D講一句寧缺勿濫。結左婚之後先發現無感情,又或者對方不忠,就會發現先係真正 ...

嗯嗯多謝你嘅鼓勵

大宅

~小樹兒~ 發表於 18-2-1 11:10
同意 X 3

甚至覺得唔明白或唔享受單身時的樂趣的人,其實更難留住男人。最重要是提升自己。當你價值低或 ...

知道,thank you

伯爵府

yanmomo 發表於 18-2-1 11:48
知道,thank you

Jm你點,其實我同你差不多年齡,男朋友都唔算好care我,都唔知點行落去

大宅

chanchanmichell 發表於 18-2-1 21:13
Jm你點,其實我同你差不多年齡,男朋友都唔算好care我,都唔知點行落去

其實前三日我真係好傷心,好掛住佢,但呢兩日我突然好似開竅咁,話完全放下係呃人嘅,但都有七八分,佢早兩日終於WhatsApp 我,我無覆佢,而佢都無再搵我,因為呢刻我已經唔想聽有關係嘅所有事,我覺得佢所做嘅完全唔係愛一個人嘅表現,如果你覺得已到樽頸位,不如試諗下呢個男人值唔值你繼續愛佢,你傷心嘅同事,朋友家人都心痛你,擔心你,樓上好多jm都有講
我地唔係教你分開,只係想你認清事實嘅真相姐,點都好,希望你可以加油,愛自己!

男爵府

yanmomo 發表於 18-2-1 22:01
其實前三日我真係好傷心,好掛住佢,但呢兩日我突然好似開竅咁,話完全放下係呃人嘅,但都有七八分,佢早 ...

想8下佢whatsapp返你講咩?

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

回覆樓主

只可以講,如果佢心有你,就算幾忙都會覆你...

男爵府

skybiebie 發表於 18-1-27 18:10
真話係難聽。。。但一個人要覆一個電話,一個msg 點忙都做到,只有佢唔緊張,唔介意個時先會咁。。。比d ...

好中 根本去廁所洗手都耐過回msg
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主

幾忙都可以whatsapp覆句i am busy, no worry.樓主,算喇!放手吧!

首頁

尾頁

跳至