家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我家由11月尾收樓動工。現在裝修開始埋尾。想分享少少我裝裝修歷程
由初初搵裝修。本身搵了一間是親戚用過手工幾好但偏貴少少。仲衝動即日落訂。返去左諗右諗。好似太貴啦.
本身都諗住算啦。訂已落。後尾同朋友傾開佢話識人裝。膽粗粗轉軚。蝕左個訂都平左差不多8萬。
開頭都有d擔心。現在開始砌好傢俬都好滿意。
現在家最貴就是潔具和洗碗星盤。刨了聞。在德馬買比香港平一半價錢。龍頭。沖涼花灑grohe. hansgrohe.廚房就試用石盤。買了blanco.等裝修完工後再補補相。其他立立雜雜就淘寶。為了慳錢仲一早雙11已買。搞到公司好似貨倉甘。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

虎到金來勳章

CorrineNg 發表於 18-1-30 15:09
我家由11月尾收樓動工。現在裝修開始埋尾。想分享少少我裝裝修歷程 。
由初初搵裝修。本身搵了一間 ...

請問係德馬點買?唔識(emoji)(emoji)
[img align=right]http://www.energy.why3s.us/images/PERHAPSLOVE.gif[/img]

男爵府

回覆樓主:

係德國阿瑪X(我驚呢到唔出得名)。你搵可以直送香港。唔係間間肯送香港的。

大宅

好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

CorrineNg 發表於 18-1-30 15:09
我家由11月尾收樓動工。現在裝修開始埋尾。想分享少少我裝裝修歷程 。
由初初搵裝修。本身搵了一間 ...

請問你裝修費大約多少?
是包那些項目,可pm.我?

別墅

回覆樓主

可以介紹裝修師傅嗎?因為老人家的浴室的磚都要換,卻沒有相熟的師傅,怕比人(emoji)(emoji)。可否pm我

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

版主溫馨提示:
請勿在版面留下 pm email相關字句,否則本文將會被關閉,謝謝合作
我們不會單純跟據指定字眼出現才會封帖, 如版面累積一定數量無可讀性回覆,版主亦可能將主題關閉

大宅

回覆樓主:

blanco 也在德馬買?
運費大約多少?

男爵府

回覆樓主:

blanco石盤可德馬買。但唔係個個款肯運。我去左淘寶到買石盤。是德國dhl寄黎。水龍頭我就直接德馬買。

大宅

CorrineNg 發表於 18-3-23 18:26
blanco石盤可德馬買。但唔係個個款肯運。我去左淘寶到買石盤。是德國dhl寄黎。水龍頭我就直接德馬買。
...

blanco 盤好用嗎?

男爵府

dewberry 發表於 18-3-23 21:02

blanco 盤好用嗎?

很好用。又靚

大宅

CorrineNg 發表於 18-3-23 22:57
很好用。又靚

不易花,易清潔?
可以比link?

大宅

CorrineNg 發表於 18-3-23 18:26
...

可以比石盤店名?Thx

首頁

尾頁

跳至