想生BB

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆樓主

我都想知道流程, 排

大宅

回覆樓主:

我也想知流程,謝謝

男爵府

kinam520 發表於 18-3-13 18:43
我都想知道流程, 排

我如無意外下個月先開針

暫時而家就係聽完講座後攞埋避孕藥返屋企,喺開針前一個月M到打返去報經期,姑娘會教你點食避孕藥,同埋嗰個月day 7-11 左右返去打水照超聲波,我照到有纖維瘤,所以要割咗先可以放胎

我嗰朝8點上去,照完仲要等多陣再見醫生預約做手術,再見姑娘,老公又要再留精液化驗,所以攪得嚟都成10點先走,但我眼見8點半左右啲人都走得7788

大宅

super_cat 發表於 18-3-27 13:25
我如無意外下個月先開針

暫時而家就係聽完講座後攞埋避孕藥返屋企,喺開針前一個月M到打返去報經期,姑娘 ...

我每次去到等... 都感覺其他人好快走得, 但自己又等得好耐... 10點幾先完.... 咁返工真係好難就時間...

男爵府

kinam520 發表於 18-3-28 19:37
我每次去到等... 都感覺其他人好快走得, 但自己又等得好耐... 10點幾先完.... 咁返工真係好難就時間...
...

點解你要咁耐嘅? 你幾點去到架? 我下個月先開針,我仲無諗住請假添

大宅

super_cat 發表於 18-3-28 23:20
點解你要咁耐嘅? 你幾點去到架? 我下個月先開針,我仲無諗住請假添

我仲未開始呀, 過多月先。我指我之前做檢查見醫生, 感覺等好耐。

大宅

kinam520 發表於 18-3-29 08:48
我仲未開始呀, 過多月先。我指我之前做檢查見醫生, 感覺等好耐。

所以都想知道開始既時候, 每日需要幾多時間,因為我返工, 好難請假

男爵府

kinam520 發表於 18-3-29 08:58
所以都想知道開始既時候, 每日需要幾多時間,因為我返工, 好難請假
...

睇吓下個月點先

我問啲staff佢話早去的話,8:30 都可以走嘅

大宅

super_cat 發表於 18-3-29 14:24
睇吓下個月點先

我問啲staff佢話早去的話,8:30 都可以走嘅

你4月開針, 對嗎? ☺️ 如果8:30 前走得都好!

男爵府

kinam520 發表於 18-3-29 19:12
你4月開針, 對嗎? ☺️ 如果8:30 前走得都好!

如無意外就係喇,約咗返去再照超聲波,無咩問題就開針

大宅

super_cat 發表於 18-3-27 13:25
我如無意外下個月先開針

暫時而家就係聽完講座後攞埋避孕藥返屋企,喺開針前一個月M到打返去報經期,姑娘 ...

請問jm第一次聽講座後要等幾耐先可以開始ivf呀?

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-29 21:29
請問jm第一次聽講座後要等幾耐先可以開始ivf呀?

最快個零2個月

大宅

super_cat 發表於 18-3-30 17:46
最快個零2個月

我以為要等多半年以上。咁聽講座嗰日駛唔駛交錢呀? 我四月去聽,唔知醫生會唔會比我一試就ivf呢

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-30 18:02
我以為要等多半年以上。咁聽講座嗰日駛唔駛交錢呀? 我四月去聽,唔知醫生會唔會比我一試就ivf呢
...

當日聽完講座就過返S5 登記開file, 度高磅重量血壓嗰啲,嗰陣好似交咗百幾蚊(130左右),跟住見姑娘,姑娘會問吓你啲身體狀況資料嗰啲,之後就等見醫生,醫生會幫你做抹片檢查,老公嗰陣就會出去排姑娘房嗰邊,嗰陣好似又交80蚊,跟住就落S1 中央抽血

醫生會開埋避孕藥俾你,佢會同你講幾時要打返去姑娘會教你食
佢上次開埋葉酸俾我,兩樣加埋就30蚊藥費
總之嗰日加加埋埋都係交咗二百幾左右

嗰陣我1月聽講座,醫生話最快3月有位做,但我就揀4月囉

開針前1個月M到就打返去報經期,姑娘教你食避孕藥,約埋你大約day 7-11 上去照超聲波,嗰朝就交80蚊診金

到你真係開針嗰個月返去就要交4000蚊藥費

大宅

super_cat 發表於 18-3-30 21:59
當日聽完講座就過返S5 登記開file, 度高磅重量血壓嗰啲,嗰陣好似交咗百幾蚊(130左右),跟住見姑娘,姑娘 ...

你講得好詳盡啦

大宅

當日聽完講座就過返S5 登記開file, 度高磅重量血壓嗰啲,嗰陣好似交咗百幾蚊(130左右),跟住見姑娘,姑娘 ...

係呀嗰陣時我聽完講座之後佢都係叫我可以下一個月開始 但係我就再下一個月先至開始 你就好啦邊個醫生會開葉酸畀你呀 我都冇開到

男爵府

Wongpoman 發表於 18-3-30 22:12
係呀嗰陣時我聽完講座之後佢都係叫我可以下一個月開始 但係我就再下一個月先至開始 你就好啦邊個醫生會開 ...

因為我有隱性地貧呀,所以佢先開啲高劑量葉酸俾我食

大宅

多謝你好詳盡解答咗我嘅疑問,等我都有定心理準備,無諗過當日要做埋抹片。jm有無諗住加錢轉靚藥呀? 從你順順利利,一次搞掂

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-30 22:56
多謝你好詳盡解答咗我嘅疑問,等我都有定心理準備,無諗過當日要做埋抹片。jm有無諗住加錢轉靚藥呀 ...

我都仲諗緊,因為如果淨係打針,應該可以快走,唔會影響返工,有可能遲走都係要照超聲波嗰幾日,咁無論自己打定返去打都要返醫院架啦,又無咩分別

但就要俾多幾千蚊,所以我都仲諗緊

我都希望可以順利,但早排照到有幾粒纖維瘤,要割咗先可以放胎,又拖多幾個月

大宅

super_cat 發表於 18-3-29 19:52
如無意外就係喇,約咗返去再照超聲波,無咩問題就開針

你同老公有食維他命嗎? 還是什麼都沒有? 我都好緊張, 唔知道係唔係要下維他命丸 好, 但又唔知食邊隻, 睇其他人說, 要食好多隻.... (emoji)

首頁
12345...11

尾頁

跳至