想生BB

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

karyee22 發表於 18-4-14 22:20
你幾時再返去照?

過多幾日啦

開針後1星期返嘅

大宅

super_cat 發表於 18-4-14 19:41
打完針有少少頭痛,過咗2,3日有少少平日谷排卵嘅感覺,希望佢有效啦

原來有2支針要自己係屋企打架?? 咁就真係... 你自己打定老公幫你打? 定係你出街去d 診所叫佢地幫你打? 我唔驚打針搵血, 但要自己落手就真係... 明白啦, 即係頭7日無論你係揀日日返醫院或者屋企打或者長效針, 中間要打2支抑卵針, 而7日後去照卵泡成長成熟度, 再決定之後再打幾多藥量同幾多支針, 對嗎?
我食避孕藥都有副作用... 到時打呢d 針, 希望副作用冇咁大啦.... 未有BB ... 個人已經腫脹哂... 肥哂.... 你們呢? 希望大家都係一次就成功。

大宅

karyee22 發表於 18-4-14 22:20
你聽左講座未?

我聽左了! 現在係等M 到就可以開始。

男爵府

kinam520 發表於 18-4-14 23:59
原來有2支針要自己係屋企打架?? 咁就真係... 你自己打定老公幫你打? 定係你出街去d 診所叫佢地幫你打? ...

係呀,抑排針係開針第5日開始打,頭7日如果你日日都返醫院打的話,就姑娘會幫你打埋

如果係拎藥返屋企打,就自己打,打長效的話都係自己返去打

so far 我又無咩特別唔舒服,係有啲頭痛同埋易攰啲

大宅

super_cat 發表於 18-4-15 01:47
係呀,抑排針係開針第5日開始打,頭7日如果你日日都返醫院打的話,就姑娘會幫你打埋

如果係拎藥返屋企打 ...

開頭既程度明白了很多了, 等待你再更新消息

大宅

白羊花花 發表於 18-1-31 19:32
我2016 年做,公家,
但我加左約6000 蚊轉靚藥,gonal f,自己在家打肚皮

Hello, 請問係咪破完卵,隔兩日就可以抽卵,甘再隔幾耐可以放胎呢?

大宅

sykmj 發表於 18-4-12 18:59
抽完卵休息四個鐘,我下午2:30左右走,有一日假紙的

請問張假紙會點寫?因為我冇同公司透露去做IVF的

男爵府

新紮靚C9 發表於 18-4-16 16:46
Hello, 請問係咪破完卵,隔兩日就可以抽卵,甘再隔幾耐可以放胎呢?

係呀,打完破卵針36個鐘後就抽卵架喇

但放唔放得鮮胎就要睇情況,有啲人過度卵巢刺激的話,可能唔可以放鮮胎,要等醫生決定

大宅

新紮靚C9 發表於 18-4-16 17:03
請問張假紙會點寫?因為我冇同公司透露去做IVF的

寫婦科病

大宅

sykmj 發表於 18-4-17 07:23
寫婦科病

Thank you(emoji)甘嘟好d唔使同公司交代又可以攞一日病假,慳返一日AL

大宅

super_cat 發表於 18-4-17 07:01
係呀,打完破卵針36個鐘後就抽卵架喇

但放唔放得鮮胎就要睇情況,有啲人過度卵巢刺激的話,可能唔可以放 ...

哦!原來甘嘅!謝謝妳啊

大宅

sykmj 發表於 18-4-9 20:05
抽卵果度要預請一日假,我7:00am到醫院,9:30am入去抽,下午兩點幾先走得,同埋要有人接你走,佢要你抽完卵 ...

請問一下點解你冇雪胚?係咪雪胚有咩唔好嘅影響?請指教一下(emoji)(emoji)

洋房

回覆樓主:

想問下本來瑪麗個期係11月先聽講座,早幾日姑娘打來話4月有個期係做個評估ivf要去醫院,甘樣咖意思即係點啊?如果甘樣係未見左呢次評估就唔使等11月果個期可以開針?

男爵府

Pinky729 發表於 18-4-17 17:37
想問下本來瑪麗個期係11月先聽講座,早幾日姑娘打來話4月有個期係做個評估ivf要去醫院,甘樣咖意思即係點啊? ...

有可能係睇你係咪真係需要做ivf, 定係可以試iui 先,又或者做定啲檢查

但程序上ivf 開針前一定要聽咗講座先

大宅

新紮靚C9 發表於 18-4-17 16:24
請問一下點解你冇雪胚?係咪雪胚有咩唔好嘅影響?請指教一下(emoji)(emoji)
...

我太少卵,抽三粒得一粒可放,早d放怕佢涯不到,所以一定是放鮮胎

洋房

super_cat 發表於 18-4-17 17:40
有可能係睇你係咪真係需要做ivf, 定係可以試iui 先,又或者做定啲檢查

但程序上ivf 開針前一定要聽咗講座 ...

甘係未聽完講座就多數都會開始啦?

男爵府

Pinky729 發表於 18-4-17 19:41
甘係未聽完講座就多數都會開始啦?

應該就係呀,醫生覺得你適合就會開始

伯爵府

kinam520 發表於 18-4-14 16:22
嗯嗯, 真係打長效針方便好多! 我老公說如果日日打, 最好返醫院打, 安全d , 因為自己都唔係好敢打。 但 ...

自己打超易,無謂日日上去打,好大壓力,壓力大會形響效果!
youtube 好多片教人打,好易又唔痛

男爵府

白羊花花 發表於 18-4-18 12:30
自己打超易,無謂日日上去打,好大壓力,壓力大會形響效果!
youtube 好多片教人打,好易又唔痛
...

係,我仲揀咗打長效,打一支抵7支,so far 效果幾好,有著數

跟住加咗2日gonal f , 同埋自己打抑排針,都覺得好容易打,無咩難度

相反要返去照超聲波要一早起身,好頻撲,嗰日全日都好攰

大宅

sykmj 發表於 18-4-17 18:03
我太少卵,抽三粒得一粒可放,早d放怕佢涯不到,所以一定是放鮮胎

請問少於3粒卵係咪唔會抽?因覺得浪費資源。

首頁
45678...11

尾頁

跳至