夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

GabKar2012 發表於 18-3-19 13:07
我以為麻木咗,但麻木嘅話會心痛會傷心的嗎?如果佢徹底對我冷淡對我衰,我可能會容易啲。但佢又唔係。
...

咁其實妳都幾被動喎!妳明知C6一直都有沙沙滾,但妳又選擇唔出聲,咁同縱容佢冇分別喎!其實妳心底都仲係好想佢回頭是岸,但又過唔到自己嗰關,真係聽到都覺得矛盾同複雜!
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

lhyv 發表於 18-3-19 13:16
Ching, so happy to see you again. Hope everything is ok for you now.
Welcome back to ...

男人大丈夫要拎得起放得低先得嘅...我唔會俾自己沉的,間中MOODY下就夠,有咩問題諗唔通就唔好諗住,瞓醒一覺先算!

男爵府

wing1388 發表於 18-3-19 14:15
男人大丈夫要拎得起放得低先得嘅...我唔會俾自己沉的,間中MOODY下就夠,有咩問題諗唔通就唔好諗住,瞓醒 ...

講得好,要學下你先!

男爵府

陪月勳章

GabKar2012 發表於 18-3-19 12:28

其實一月嗰件事我從來無爆過佢,所以直到而家佢都唔知我 ...
自從我搵工, 多左出街, 佢對我都開始唔同左,佢主動返房瞓, 同我講野, 多左陪細路, 少左發脾氣, 但拖手,攬下果啲都仲係冇. 佢都冇為舊年所做過既事同我道歉, 佢傷得我好深, 佢就咁就當無野好似以前咁生活. 我無可能咁樣囉, 宜家好好調節自己接受將來既生活, 希望一個人帶住啲細路都可以過得更好.

大宅

wing1388 發表於 18-3-19 14:13
咁其實妳都幾被動喎!妳明知C6一直都有沙沙滾,但妳又選擇唔出聲,咁同縱容佢冇分別喎!其實妳心底都仲係 ...

我明白了,謝謝Ching,亦謝謝其他JM。多謝你地喺我迷惘嘅呢段時候一直點醒我。老實說,我係好渴望c6能回頭是岸,但我諗我係等唔到的了。我是太縱容佢了。20年嘅感情加一個美好家庭,竟然可以以其他陌生女人嘅歡愉去抵償,那麼我跟他的這個家庭在他心目中也不外如是吧~

子爵府

有損友係身邊真係大件事...尤其雞虫, 佢地真係好可怕...不停交換情報同埋冇道德可言.....

珍珠宮

開心吸收勳章

lhyv 發表於 18-3-19 14:18
講得好,要學下你先!

唔敢當,不過我只係想活得開心自在一點,人生已經有好多煩惱,放得低嘅都放吧!

珍珠宮

開心吸收勳章

mimiNbaby 發表於 18-3-19 14:19
自從我搵工, 多左出街, 佢對我都開始唔同左,佢主動返房瞓, 同我講野, 多左陪細路, 少左發脾氣, 但拖手,攬下 ...

唉...時間的錯!

啲歌詞真係到肉!

珍珠宮

開心吸收勳章

GabKar2012 發表於 18-3-19 14:51
我明白了,謝謝Ching,亦謝謝其他JM。多謝你地喺我迷惘嘅呢段時候一直點醒我。老實說,我係好渴望c6能回頭 ...

想辦法令自己開心啦,就算妳呢一刻真係想放棄都冇所謂,始終妳付出咗二十年光景卻換來一個咁嘅結局難免令人沮喪,只要唔好後悔自己今日嘅決定就冇問題,要分嘅就灑脫一點唔好望返轉頭。

當年我死心時都將過去嘅嘢燒得就燒掉得就掉,目的係唔想自己見到又會想返起,我仲記得一路掉啲嘢落火盆時係我流最多眼淚嘅一次,好好咁喊完呢一場,攰啦就去瞓,瞓醒妳會忘記咗好多嘢!

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 18-3-19 15:03
有損友係身邊真係大件事...尤其雞虫, 佢地真係好可怕...不停交換情報同埋冇道德可言.....

...

仲要睇下做邊一行,紀律部隊,返SHIFT,地產,金融,或者啲成日有機會跟老細見客嘅最容易出事....!

子爵府

回覆 wing1388 的帖子

其實機會都係自己做就....最緊要係身邊D同事同朋友多唔多呢D人....
好多都出去既....成日開心SHARE....咁咪引誘喇....

返大陸就真係好危喇...

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 18-3-19 15:54

其實機會都係自己做就....最緊要係身邊D同事同朋友多唔多呢D人....

咁呢啲就真係好難避免!

男爵府

陪月勳章

GabKar2012 發表於 18-3-19 14:51
我明白了,謝謝Ching,亦謝謝其他JM。多謝你地喺我迷惘嘅呢段時候一直點醒我。老實說,我係好渴望c6能回頭 ...
曾幾何時, 我都好想C6回頭, 早點對我道歉. 咁多年既感情, 原本睇落好幸福美滿既家庭咁就無左了, 我唔會再原諒呢個人. 我好好愛自己仲好.

子爵府

所以我會介紹多D正義朋友俾老公識....當佢接觸多D好男人, 佢就會知點成為一個有責任既男人...
人地言談間, 流露成熟同智慧, 同點樣為屋企人.... 好過我成日講我D理論
我就退落嚟.....等佢取到滿足感!

佢自己個D朋友之中, 佢表面上唔落後....所以佢好井底...以為自己已經好好...
因為佢D朋友成日話佢叻.... 尤其佢兒時D朋友...可能大家估唔到佢會變成咁...
如果佢只同呢D朋友一齊...佢只會吃喝玩樂! 好多時仲會覺得自己已唔差

男爵府

陪月勳章

wing1388 發表於 18-3-19 15:24
仲要睇下做邊一行,紀律部隊,返SHIFT,地產,金融,或者啲成日有機會跟老細見客嘅最容易出事....!
...
我都懷疑我老公就呢幾年見客多左而攪成咁, 我之前都間唔中問下佢, 你去見客佢地有冇叫啲女黎坐.....

男爵府

陪月勳章

aaron626 發表於 18-3-19 16:43

所以我會介紹多D正義朋友俾老公識....當佢接觸多D好男人, 佢就會知點成為一個有責任 ...
我就唔可以咁做喇, 我老公唔會睇得起我身邊啲朋友..... 就算我身邊有個好男人好爸爸, 俾佢知道都都只係會"超", 然後搵啲負面野黎講.

珍珠宮

開心吸收勳章

mimiNbaby 發表於 18-3-19 16:31
曾幾何時, 我都好想C6回頭, 早點對我道歉. 咁多年既感情, 原本睇落好幸福美滿既家庭咁就無左了, 我唔會再原 ...

所以話機會係唔等人,唔把握就唔知幾時再有!

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 18-3-19 16:43

所以我會介紹多D正義朋友俾老公識....當佢接觸多D好男人, 佢就會知點成為一個有責任 ...

所以古時孟母三遷係有原因,正所謂物以類聚,人以群分,近得啲唔好人多,自己都會被拖低個質素!

珍珠宮

開心吸收勳章

mimiNbaby 發表於 18-3-19 16:54
我都懷疑我老公就呢幾年見客多左而攪成咁, 我之前都間唔中問下佢, 你去見客佢地有冇叫啲女黎坐..... ...

去得點會冇?幾個麻甩佬去得呢啲銷金窩,傾生意都唔係重點,因為多數未落去前已傾妥,落去只係為娛慶吧!如果單純飲下酒吹下水都唔使去呢啲地方啦!

珍珠宮

開心吸收勳章

mimiNbaby 發表於 18-3-19 16:56
我就唔可以咁做喇, 我老公唔會睇得起我身邊啲朋友..... 就算我身邊有個好男人好爸爸, 俾佢知道都都只係會" ...

問返佢點樣先覺得係真男人?

首頁

尾頁

跳至