夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

aaron626 發表於 18-3-22 16:57
回覆 mimiNbaby 的帖子

我睇頭半PART覺得你都有反抗下....唔係咩都聽佢....

係呀,佢要去知道佢有問題,佢要知道佢唔可以再唔去面對,佢要知道佢再唔改變佢以後都會遇到問題。至於點先能令佢醒覺,無架喇,只有我帶埋啲細路走。我唔會再浪費精神喺呢個人到。我宜家連同佢嘈既力氣都慳番,且佢嘈佢又可以幾個鐘,幾日,幾個月唔講野,到頭黎得我一個唔開心有乜謂。

我剛諗起一樣野,我老公份人,愈迫佢做佢愈唔會做,一定會同你對抗的。宜家同我屋企食飯,我媽咪叫佢夾乜,佢就一定唔夾。

呢啲咁既性格既人 佢自己一個走落去啦,佢鍾意搵1,2,3,4,5個囡囡搵飽去啦。

男爵府

陪月勳章

wing1388 發表於 18-3-22 17:03
626妳嘅觀察力都好強,我都同意mimiNbaby係好保護佢老公,不斷幫佢老公搵藉口去合理化咗件事!不過我覺得 ...

我唔留低呀,黎緊會約律師傾下攪離婚的事呀。

係,有朋友都咁話過我搵理由幫我老公。我就咁睇,因為早幾年為左小朋友既事,我學左好多野,每個人既行為背後都會有個原因,不能一下子就去怪人,當然,唔係話緊佢地有理由去做錯事。宜家只係研究,乜野原因導致有呢個情況出現,再去處理呢件事情。

所以我會去諗到底發生過乜野事,有啲乜野原因會攪到去呢一步。 我諗完但唔代表接受到佢可以咁做。就算我去婚姻輔導,佢地都係要我搵出背後到底點解佢會去咁做,慢慢去搵方法解決。

男爵府

陪月勳章

wing1388 發表於 18-3-22 18:21
食得咁「頻能」有咩癮?

我果件咪又係,早啲收工返大陸,食完再返落香港,有時仲會繼續返公司先返屋企架。

大宅

mimiNbaby 發表於 18-3-22 23:23
我果件咪又係,早啲收工返大陸,食完再返落香港,有時仲會繼續返公司先返屋企架。
...

嘩,你c6呢啲就真係好頻能喇,辛苦到呢!為咩呢?佢囉嚟嘅

珍珠宮

開心吸收勳章

知知姐 發表於 18-3-22 19:16
我當然知唔可以,所以我講可能我自己做今日局面囉

咁妳又唔使自責,肯承擔返個後果就可以!

所以好多時諗返轉頭,今日嘅果好大機會係自己種出嚟...
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

soso1227 發表於 18-3-22 21:34
回覆 知知姐 的帖子

請問小三點為之「得手」呢?

老實講,知知姐C6個CASE似係佢C6自己怨住紅顏知己多啲,反而紅顏知己係被動,所以並唔存在得唔得手呢個問題。

而事實上見好多JM都過份依賴C6而變成冇咗自己,一旦婚姻出現問題就變得十分徬徨,但又因為依賴慣咗而飛唔出呢座五指山!

珍珠宮

開心吸收勳章

小檸樂 發表於 18-3-22 22:36
同意呀。機會嘅野,俾一次就人情,唔俾就道理。
不過,前幾日個囝問我:「吓?爹d以後唔可以返黎瞓呀?咁我 ...

咁又唔好講得咁口響,俾機會?有啲C6根本唔需要C9俾機會,因為一向都係C6處於上風,C9一早已經被廢咗雙翼飛唔出C6嘅鼓掌之中。C9响C6面前根本就噤若寒蟬,只要C6一發惡或提出離婚,C9就嚇到鼻哥窿冇用,伸佢走?到時人老珠黃仲要湊住個仔,睇下邊個怕邊個伸出門口?

珍珠宮

開心吸收勳章

mimiNbaby 發表於 18-3-22 23:20
我唔留低呀,黎緊會約律師傾下攪離婚的事呀。

係,有朋友都咁話過我搵理由幫我老公。我就咁睇,因為早幾 ...

其實就好似生病一樣,雖然搵到個病因就但係未必一定醫得返,最後就只有幫呢段婚姻「安樂死」。

曾經我都為我自己過去嘅事鬱鬱不歡,但當有一日想通咗放低咗,嗰一種如釋重負嘅感覺係前所未有咁舒暢!嬲人其實係傷害緊自己,所以有啲人問我係唔係嬲咗某某?我只會答佢我冇嬲,我唔理佢就是,一個人如果會去思想點解我突然唔理佢,佢自然有心去找答案,否則呢個人根本唔在乎你,咁生命中冇咗呢個人亦唔係損失,只係在你嘅人生賬戶撇除了吧!

珍珠宮

開心吸收勳章

mimiNbaby 發表於 18-3-22 23:23
...

嘩...咁趕呀?食快餐咩?

男爵府

陪月勳章

wing1388 發表於 18-3-23 09:49
嘩...咁趕呀?食快餐咩?
貴人工作繁忙, 又不能做不回家的男人, 所以攪到咁趕卦......
呢啲咪又要扮好男人, 又要偷食既衰人囉.

珍珠宮

開心吸收勳章

mimiNbaby 發表於 18-3-23 09:53
貴人工作繁忙, 又不能做不回家的男人, 所以攪到咁趕卦......
呢啲咪又要扮好男人, 又要偷食既衰人囉.
...

可能佢係好多同好嘅偶像...不過有苦自己知!

大宅

wing1388 發表於 18-3-23 09:29
老實講,知知姐C6個CASE似係佢C6自己怨住紅顏知己多啲,反而紅顏知己係被動,所以並唔存在得唔得手呢個問 ...

想知道何解覺得c6怨住小三呢?

珍珠宮

開心吸收勳章

知知姐 發表於 18-3-23 10:33

因從妳之前提供嘅資料推測,紅頻基本上係想同妳C6斷絕來往,只係妳C6冤住佢,欲斷難斷咁!

而妳C6亦打定輸數要斷,所以話月底俾個滿意答覆妳,而呢段時間佢會盡量挽留紅顏知己!

大宅

知知姐 發表於 18-3-23 10:33

從你講述中,你c6基本上係不停去見小三。正路嚟講,要預備分係避見架嘛,但你講到佢地其實都見得幾密。我有個諗法,你唔好嬲,其實你c6喺咪諗住月尾前tum掂小三同佢一齊,然後月尾攤牌同你離婚至真?

珍珠宮

開心吸收勳章

GabKar2012 發表於 18-3-23 11:27
從你講述中,你c6基本上係不停去見小三。正路嚟講,要預備分係避見架嘛,但你講到佢地其實都見得幾密。我 ...

所以我一直叫知知姐唔好大安旨意,以為佢C6如果係同紅顏講分手,老實講要分手使唔使分一個月?帶埋老婆同佢講話想要返頭家同老婆,三口六面講清楚都唔使十分鐘。

大宅

wing1388 發表於 18-3-23 11:36
所以我一直叫知知姐唔好大安旨意,以為佢C6如果係同紅顏講分手,老實講要分手使唔使分一個月?帶埋老婆同 ...

咁打定輸數喇

子爵府

回覆 wing1388 的帖子

宜家做返本份囉....都唔可以講話咩上風.... 合作經營一頭家, 當然我都想小朋友係開心環境生活...唔太過份我都由佢了...

可能做左阿媽...不自覺地長氣左...我盡量小勞氣.... 我有時見D女同事係咁咬住D男人, 我都叫佢地收手..
原來真係好煩擾的... 雖然女人係大氣道理!

珍珠宮

開心吸收勳章

知知姐 發表於 18-3-23 12:01
咁打定輸數喇

希望越大失望越大,當妳唔預期有奇蹟出現,咁到時結果係好嘅咪當BONUS囉!

子爵府

回覆 mimiNbaby 的帖子

祝福你搵到自己想要既生活!!!!

珍珠宮

開心吸收勳章

aaron626 發表於 18-3-23 12:12
回覆 wing1388 的帖子

宜家做返本份囉....都唔可以講話咩上風.... 合作經營一頭家, 當然我都想小朋友係開 ...

男人未結婚前就俾老母日哦夜哦,結咗婚憧憬做一家自主,可惜又係俾個老婆喋喋不休,接受唔到就要逃避,咁更係搵個千依百順嘅女人啦,呢啲真係有數得計!

男人最怕女人疲勞轟炸,但又怕妳唔理佢,心情相當矛盾的!所以先有「女人,有又煩冇又煩!」呢一句肺腑之言!

首頁

尾頁

跳至