自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

dirtygal2046 發表於 18-2-20 08:50
借問: wechat內收到$18.8餘額,為何去東海堂買野$10,不能直接扣? 收銀話須用付款(信用卡)?
...

你付款是否選咗扣信用卡? 你改番扣餘額就得。

大宅

Poo得好勳章

lungsiu 發表於 18-2-5 10:00
唔包老麥

包呀,回左28,今日

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

jojogarden 發表於 18-2-20 11:26
你付款是否選咗扣信用卡? 你改番扣餘額就得。

請問在哪裡可以改?

男爵府

有冇人試過稻舫和商務?商務係咪冇28利是回?

男爵府

dirtygal2046 發表於 18-2-20 13:14
請問在哪裡可以改?

開咗付款,個code下面有得選

男爵府

請問759 kawiiland 可唔可以有$28 利是回贈?

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

jojogarden 發表於 18-2-20 18:00
開咗付款,個code下面有得選

明白了 thx

大宅

回覆 dkbaby 的帖子

請問,為什麼我冇綁信用卡,餘額有$83,在sasa付$73,卻付不了錢,我已經選擇餘額付款了

侯爵府

MommyPanel勳章

Amy15 發表於 18-2-20 20:15

請問,為什麼我冇綁信用卡,餘額有$83,在sasa付$73,卻付不了錢,我已經選擇餘額付款 ...

那顯示什麼?

大宅

sun329shine 發表於 18-2-17 17:08
用過M記25减10, 美心68红包28, 唯獨呢2日試AEON吾得,到收银scan barcode出現呢個msg, 有冇人知點解?

...
顯示這個對話框,是不是就畀晤到錢,我的餘額夠我的

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Amy15 發表於 18-2-20 21:17
顯示這個對話框,是不是就畀晤到錢,我的餘額夠我的

每個戶口累積消費超過$200,並沒有綁卡或上傳身分證就不能用,就算餘額有足夠錢支付也不能使用,你可綁卡先,再支付時選用餘額,之後再刪除信用卡就可。

大宅

明白了,thxs

大宅

goodmonkey 發表於 18-2-19 01:12
用信用卡比唔到錢係正常,比到係好彩,唔好問點解,依個問題DAY 1已經有
用餘額比錢成功率高好多, 所以 ...

我有時用信用卡唔得,用餘額都唔得,我懷疑我冇綁身分證,你們有冇綁身分證,因為我身邊有綁身分證的朋友,用乜都好顺利

大宅

章太郎 發表於 18-2-19 01:02
今日去麥噹買ok,行過隔離759就比唔到錢,何解?

你有冇綁身分證?

大宅

dkbaby 發表於 18-2-20 22:12
每個戶口累積消費超過$200,並沒有綁卡或上傳身分證就不能用,就算餘額有足夠錢支付也不能使用,你可綁卡 ...
請問200蚊係每日計? 定一開始計?

大宅

MommyPanel勳章

ying_ma 發表於 18-2-19 21:28

我同你一樣,用信用卡付款,係m記比到,759及ok都唔得,跟 ...
me too!!! 我綁咗信用卡用信用咭付款, M記同美心都用到, 一田第一次得第二次唔得, OK同739都唔得, 成日都話安全問題!如果唔係有$68送$28, 我一定唔會用, 好麻煩!Apple Pay好好多!

公爵府

koichi_kiki 發表於 18-2-21 16:49
me too!!! 我綁咗信用卡用信用咭付款, M記同美心都用到, 一田第一次得第二次唔得, OK同739都唔得, 成日都 ...

同我 fd 一樣,美心麥記次次得,數字屋今日唔得,同一間舖,隔日再去買又變返得~即係用 wechat 買野,銀包唔夠錢都唔夠胆去買,有 wechat 無需現金個原意冇左,總之就超煩 ~~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MiuMiuLi 發表於 18-2-21 17:28
同我 fd 一樣,美心麥記次次得,數字屋今日唔得,同一間舖,隔日再去買又變返得~即係用 wechat 買野,銀 ...

唔係喎!次次好順暢喎!
放下自在

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

栗子撻 發表於 18-2-21 15:47
請問200蚊係每日計? 定一開始計?

一開始計

公爵府

cattz288 發表於 18-2-21 18:00
唔係喎!次次好順暢喎!
見到呢度 JM 既帖知道咁多人試過 wechat 比唔到錢 , 我同 fd 講佢唔係罕有人物 ~
喺數字屋用 wechat 比唔到錢 , 都可以放低唔買住 , 如果個身冇帶夠錢 , 去稻香食完埋單先黎比唔到就瀨野 ~

首頁

尾頁

跳至