自由講場

跳至

首頁
56789...16

尾頁

大宅

mandy952 發表於 18-2-8 12:43
用得咩野?

用得自助開戶機

大宅

BeeBee_777 發表於 18-2-8 11:22
早知上年就去整喇,成日想去整但又未有衝動整個陣 哈完左新年去整先~
...

都係過左年先攪架啦,如果開通到就會試玩大眾點評

大宅

pongpig 發表於 18-2-9 12:17
都係過左年先攪架啦,如果開通到就會試玩大眾點評
係阿!大眾點評希有D餐廳畀錢平都唔少架我發現其實就算無支付寶呢 用apple pay 都得

珍珠宮

Jomancc 發表於 18-2-8 13:19
冒認銀行,比個天佢做膽都唔敢啦,中農工建交招呢幾間銀行就實冇死。其他銀行我就唔係好信
...

租個鋪位,又請 staff, 又裝修去冒認?好認真wor

水晶宮

youhello507 發表於 18-2-9 15:24
租個鋪位,又請 staff, 又裝修去冒認?好認真wor

邊個租鋪實有得跟,又裝修又請人仲要添置電腦器材,~~真係唔多信有假銀行囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ddkaka 發表於 18-2-9 15:54
邊個租鋪實有得跟,又裝修又請人仲要添置電腦器材,~~真係唔多信有假銀行囉
...

真係有,新聞報過,仲呃唔少錢,最後都拉到人

琥珀宮

MsBusy 發表於 18-2-9 16:01
真係有,新聞報過,仲呃唔少錢,最後都拉到人

咁攪笑都有

子爵府

我決定明天上深圳開電話咭及銀行戶口, 到時update大家.

大宅

BeeBee_777 發表於 18-2-9 15:15
係阿!大眾點評希有D餐廳畀錢平都唔少架我發現其實就算無支付寶呢 用apple pay 都得
...

係呀,咁我研究下先

大宅

paramount1980 發表於 18-2-9 17:02
我決定明天上深圳開電話咭及銀行戶口, 到時update大家.

好呀

珍珠宮

paramount1980 發表於 18-2-9 17:02

聽說落馬州中銀最方便

子爵府

在羅湖出關後即見中國聯通櫃位, 見月費RMB6, 出咭RMB200, 包RMB100及RMB50分5個月回贈, 之後每日RMB1包500MB.

之後坐車去大劇院站工商銀行開戶, 取籌後填表後, 填完已經可以去櫃位攪手續, 大約半小時已完成. 開戶及最低存款只須RMB300. 但要其他開卡費, 網上銀行等等大約加多RMB50左右.

再一併在微信及支付寶綁上銀行咭, 即刻可以用到.

子爵府

張聯通咭是1咭2號

大宅

paramount1980 發表於 18-2-12 09:57
在羅湖出關後即見中國聯通櫃位, 見月費RMB6, 出咭RMB200, 包RMB100及RMB50分5個月回贈, 之後每日RMB1包500M ...

你終於開到啦係呢!仲洗唔洗咩特別文件,如特區護照,稅單或者工作證車牌等等!另外大劇院站係咩出口呀

大宅

paramount1980 發表於 18-2-12 10:00
張聯通咭是1咭2號

咁好,我上次事單求其開咋,咁你開電話卡洗唔洗影相呀

子爵府

pongpig 發表於 18-2-12 11:22
你終於開到啦係呢!仲洗唔洗咩特別文件,如特區護照,稅單或者工作證車牌等等!另外大劇院站係咩 ...
香港身分證, 回鄉卡, 稅單, 現金RMB350 左右. 之後最少存款RMB300. 幾乎不須排隊, 全程須時半小時大劇院站萬象城或KK mall出行10分鐘左右.
但之前問過福田口岸的工商銀行要RMB1000開戶.

子爵府

回覆 pongpig 的帖子

Yes. 因為要實名.

大宅

paramount1980 發表於 18-2-12 11:45
香港身分證, 回鄉卡, 稅單, 現金RMB350 左右. 之後最少存款RMB300. 幾乎不須排隊, 全程須時半小時大劇院站 ...

子爵府

But you need to check other ICBC branches' requirement. My information is for 大劇院站附近's ICBC which is bigger than 福田口岸對面間 ICBC.

大宅

paramount1980 發表於 18-2-12 12:57

But you need to check other ICBC branches' requirement. My information is for ...

好呀!咁你平時多唔多返上去架,我好少架咋

首頁
56789...16

尾頁

跳至