懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下你地做產檢時候有無話BB細左5-6日?
身型細小媽媽真係生個細B出黎?定B女係細d?

複式洋房

回覆樓主

你產檢度肚?還是私家照超聲波?
我臨生前度肚,政府醫院話細左3週。
私家照超聲波,一路都係細,私家醫生話正常有郁有生長,所以就唔擔心。
我153cm高,第一胎6磅2、第二胎6磅3,兩胎都係細b

大宅

回覆樓主

我諗同媽咪身型無關。 我153,但bb偏大。

複式洋房

Jody_zada 發表於 18-2-5 12:53
你產檢度肚?還是私家照超聲波?
我臨生前度肚,政府醫院話細左3週。
私家照超聲波,一路都係細,私家醫生 ...

我係照超聲波,見到12週開始已經細左3日,之後到上星期五14週再照,超聲波顯示13週+-6日,但醫生話正常,太大會好難生。

複式洋房

JKCHUNG 發表於 18-2-5 13:13
我諗同媽咪身型無關。 我153,但bb偏大。

我150高

大宅

回覆樓主

應該同媽媽身型無開.我153.第一胎7.3磅..醫生stand by 開刀.好彩最後順產生到..懷孕時日子周數無特別大的.都係-3至4日..你先14周.唔洗擔心啦.到懷孕中期後期會大得快d.吾洗特別增加食量.食d有營養既等bb吸收.蛋.牛肉.蕃薯..同埋訓覺

珍珠宮

回覆樓主

試過細一個星期。我覺得同媽媽身形無關係

水晶宮

lilyapple320 發表於 18-2-5 12:14
想問下你地做產檢時候有無話BB細左5-6日?
身型細小媽媽真係生個細B出黎?定B女係細d?
...
我都細粒,陀兩胎都偏細碼,胎照超聲波成日細一兩星期,我自己孕後期肚細而且直頭唔增磅,但私家醫生話BB一路有長大,唔需要擔心。兩個出世時(過40週)都變咗中碼7磅。

侯爵府

我身形細小, 我未有之前連40KG 都無, 但我BB oversize, 大成10 日咁多

複式洋房

Mrschann 發表於 18-2-5 13:46
應該同媽媽身型無開.我153.第一胎7.3磅..醫生stand by 開刀.好彩最後順產生到..懷孕時日子周數無特別大的. ...

希望佢後期會正常返啦。唔駛佢太大,正常就得

複式洋房

EstrellaDamm 發表於 18-2-5 16:43
我都細粒,陀兩胎都偏細碼,胎照超聲波成日細一兩星期,我自己孕後期肚細而且直頭唔增磅,但私家醫生話BB一 ...

但我個肚都開始大,有重左少少,同埋我一時食到野一時食唔到,驚佢無野吸收到

複式洋房

freshrose 發表於 18-2-5 16:53
我身形細小, 我未有之前連40KG 都無, 但我BB oversize, 大成10 日咁多

咁勁?你食咩黎長胎?

侯爵府

lilyapple320 發表於 18-2-5 17:19
咁勁?你食咩黎長胎?

無特別食野, 我頭3個月嘔到咩都食唔到, 仲輕左7 磅, 而家21W 先追返磅, 我只係日日飲湯, 蛋同奶都無食呢.....我食既野BB 自己吸收哂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

我又無特別去食咩長胎野,蛋都好少食而家
個胎開頭一直都比m計大1、2日,到20w照結構直腳大左一週(唔知係咪我同老公做開運動用腳多),身體其他部分都大幾日,我都唔敢再食咩野長胎、怕到時好難生佢出黎。

複式洋房

回覆樓主

我170高,但b keep住細一週

伯爵府

回覆樓主

我155cm 細粒,個b 8.1磅

複式洋房

littlefunpig 發表於 18-2-5 19:22
我又無特別去食咩長胎野,蛋都好少食而家
個胎開頭一直都比m計大1、2日,到20w照結構直腳大左一週(唔知係 ...

咁幾好wo,做運動都有d幫助....我而家精神好dd都要做下運動先得。

複式洋房

carking 發表於 18-2-6 10:03
我170高,但b keep住細一週

但你正常食到野無特別成日嘔?

複式洋房

Froggreen 發表於 18-2-6 10:37
我155cm 細粒,個b 8.1磅

咁咪大B?難唔難生?開刀定順產?

複式洋房

lilyapple320 發表於 18-2-6 10:43
但你正常食到野無特別成日嘔?

正常呀,仲好好胃口

首頁

尾頁

跳至